LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Trap

4 reacties

Als ik lees over die mevrouw die om het leven is gekomen door een val van een trap, schrik ik behoorlijk. Want het gebeurt regelmatig. En zoals het met die meneer afloopt, waar de t.v. gisteravond verslag van deed (zie Ineke's verhaal) dan heb je geluk.

Dat had ik ook. zo'n 6 jaar geleden. We hadden onze vakantie naar Portugal afgesproken, en we gingen maandags vliegen. Woensdags ervoor overleed onze zwager acuut. Hij werd op maandagmiddag begraven. Heel veel met one schoonzus gesproken, heel veel gehuild, heel veel overwogen, maar zij wilde beslist dat we gingen. "Als jullie terug komen, heb ik jullie veel harder nodig".

Dan neem je die beslissing, je gaat toch.
Op vrijdagochtend val ik van trap, van helemaal bovenaan. Het leek mee te vallen (?). Ben naar m'n werk gegaan, maar na een paar uur was ik total loss. Het bleek dat ik van onder tot boven blauw was, (ik heb er nog een foto van), dat m'n ribben licht gekneusd waren, en dat er een wondje aan m'n enkel zat van langs de muur te schuren.

Toch op reis, die maandag. Hadden we dat maar nooit gedaan. Maar soms is een mens een vijand van zichzelf. Het werd een vervelende vakantie. Ten eerste door het herinneringen aan onze zwager, door de gevolgen na de val, geen eigen bed, slecht slapen, weinig mobiel. Maar ik kon zwemmen, ik zat veel in de zon, en de anderen (we waren met z'n viertjes) konden er toch op uit.
De wond moest dagelijks in de kliniek in Praia da Rocha worden behandeld, allemaal pech dus.

Maar ik weet het, ook na vanochtend weer, een mens kan nog slechter terecht komen. want ik ben dit ongevalletje vergeten...
M'n zwager die missen we nog steeds, zondag was onze (schoon)zus jarig, dan zijn er genoeg herinneringen waarover gesproken wordt.

4 reacties

Zo is het helemaal Jopie, je kan niet alles voorzien, begin dat steeds beter te begrijpen en te aanvaarden dat het is zoals het is; beetje laat maar toch! Grtje van mij Photobucket
Trui[tjes] Perikelen

08 October 2009 om 11:40

 Het was gewoon zo Jopie! Mijn moeder zei altijd: als hebben er is, is hadden te laat!

Riet Luteijn

08 October 2009 om 12:14

Er zijn altijd nog ergere dingen, Jopie, dat zie je wel aan het verhaal uit de krant. En het schijnt zo vaak voor te komen... Mijn Jan z'n zusje is ook zo overleden. Twaalf jaar was ze. Al heel lang geleden en ik heb haar niet gekend, ken alleen de verhalen en tóch als ik zo iets lees, dan moet ik er direct weer aan denken.

Tuinfluiter

08 October 2009 om 13:44

Ergere dingen..toch mag je zelf wel eens even dat erge van jezelf voelen. Ik zeg altijd, vraag maar of je mag ruilen, met een ander z'n probleem, nou meestal wil je dat niet.

Met het ouder worden, zijn er steeds meer mensen die je mist. Je krijgt steeds meer herinneringen. Dat is ook mooi, en..ik heb het gedicht nog eens gelezen van 2 oktober. Dankjewel Jopie..voor die herinnering. 

buitenkans

08 October 2009 om 15:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.