LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Streekmuseum De Meestoof

6 reacties
Streekmuseum De Meestoof

Het is al 7 oktober vandaag, schoot vanochtend door m'n hoofd. En ik ben dit jaar nog niet in ons streekmuseum geweest!
Schande. Op 31 oktober gaan de deuren weer dicht...
Dus vanmiddag na de lunch, heeft manlief de schilderskwast even uit zijn handen gelegd, en de blinden de blinden gelaten. En zelf heb ik de boel de boel gelaten, en zijn we naar Sint Annaland gereden.

De Meestoof, een prachtig streekmuseum, waar deze keer extra exposities waren over "de was" en kinderen en speelgoed. Nou daar kon ik m'n hartje ophalen. Er stond o.a. een vitrine met Dinky toys, met serviesjes, met spelletjes, leesboekjes, tinnen soldaatjes, allemaal dingen die bewijzen dat bewaren en verzamelen geen verkeerde hobby is.

Er stonden diverse mooie poppenhuizen, maar dit was een flink formaat, en hoewel achter 't glas , is de foto toch goed gelukt.
Zelf had ik nooit een poppenhuis, wij bouwden meer hutten in 't bosje of wanneer we in de polder bij opoe waren langs de dijk, in de slootkant.

 

6 reacties

In dat poppenhuis zie ik stoekltjes staan die herinneren aan de stoelen met de pluche zitteingen die we pluche zittingen van vroeger thuis, later liet moeder er een moderner stofje op doen. Zo ging dat vroeger, niks op de vuilhoop gewoon een nieuw leven.

 Ik had ook geen poppenhuis was ook altijd buiten. dat velochend zich op latere leeftijd ook nog niet... maar nu heb ik even genoeg van buiten, ben zeiknat geregend zoevenHuilen

Riet Luteijn

07 October 2009 om 17:59

Lekkere zinnetjes heb ik geschreven! Mijn natte haar hing nog voor mijn ogen.Lachend
Riet Luteijn

07 October 2009 om 18:01

Wat leuk dat poppenhuis, een huiskamer van vroeger.
my.

07 October 2009 om 18:08

Ik heb wel 'ns gelezen, dat die mooie poppenhuizen niet om mee te spelen waren, Jopie, meer om naar te kijken. Ik had er ook geen, hoor, was echt een buitenkind. (nog steeds!) en 't is goed dat je 't zegt, over De Meestoof. Wij moeten dit jaar ook nog!
Tuinfluiter

07 October 2009 om 19:00

IK kreeg een poppenkamer,de goedkopere versie van een poppenhuis. IK heb er veel meer gespeeld en uitgebreid met zelfgemaakte meubeltjes van karton. Groeten Izerina
izerinalin

07 October 2009 om 19:21

@ Mooi zo'n poppenhuis, mijn ouders hadden destijds met lucifer-doosjes e.d. voor mij ook iets in elkaar gesnutseld, ben daar nog steeds dankbaar voor heb er van genoten schattig was het gewoon! volgens mij wordt je daarna vanzelf ook creativer!
Trui[tjes] Perikelen

07 October 2009 om 19:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.