LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Ontmoeting

2 reacties

Gisteren had ik een bijzondere ontmoeting. 
Manlief zat met zijn vriend een hele dag op het water. Zelf koos ik voor een fietstocht. En daarbij kwam ik langs een atelier van een kunstenares die vroeger in Tholen woonde. Meestal wip ik even binnen. In haar expositieruimte waar haar eigen werk staat, sieraden van haar dochter, foto's van een fotograaf uit Tholen, hingen nu ook mooie aquarellen. Van een 95 jarige dame. Er hing recent werk van haar, dus wij filosofeerden over de creatieviteit die zo lang uitgevoerd kan worden.  van internet

We waren er beiden jaloers op. De naam van de dame , mw. Berman, deed me aan iemand denken die ik kende toen ik vroeger in Bergen op Zoom werkte.
Toevallig kwam de kunstenares net binnen toen ik in de galerie was. Na haar gecomplimenteerd te hebben, vertelde ik over mijn herinnering aan vroeger.
Dat leverde een heleboel aanknopingspunten op.

Ik vertelde dat ik meneer met dezelfde naam gekend had.

Het was haar oom. Ze kende de familie van de specialist waar ik werkte ook heel goed. Verder vertelde ik dat er volgens mij vroeger een zus van haar in Tholen woonde, klopte . En we kwamen tot de conclusie dat mijn zus in de klas zat bij een nichtje. Dat is de moeder van Arie Boomsma.

De professie van deze schilderes was violiste, helaas, dat kon niet meer. Maar ze straalde nog zoveel levenslust uit. Om jaloers op te worden. Niet op haar leeftijd natuurlijk, maar wel op een toekomstbeeld.

Het was een bijzondere ontmoeting.
Bij thuiskomst kreeg ik een telefoontje van iemand die een kunstenares zocht ,die hij jaren geleden op een kunstroute in Wemeldinge had ontmoet. Een mevrouw uit Tholen. ´Weet jij hoe ze heet Jopie`...

Ik wist het . Ze woonde nu in Renesse. Het was die kunstenares waar ik deze middag was.. Toevallig ..

2 reacties

Goedemorgen, dat was zekers een bijzondere ontmoeting. Een fijn weekend. Liefs wilda
Zeeuwse dame

26 September 2009 om 11:03

Wat een mooie, bijzondere ontmoeting, Jopie... Jullie boffen maar met het mooie najaarsweer! Groeten uit Pôôvliet, waar het ook mooi is, hoor!
Tuinfluiter

26 September 2009 om 11:50

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.