LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Zoektocht

4 reacties

Ik heb zojuist een boek(je) uitgelezen van Marie-Janne van Baaren, inmiddels 77 jaar oud, maar nog steeds actief als schrijfster en vertelster. Als ik Marja Berk zeg, is dat duidelijker voor de meeste lezers."
Het boek heet "Het bloed kruipt"en gaat over de zoektocht van de miljonaire (ja , ja, dat werd ze een paar jaar geleden door de loterij) naar de oorsprong van het verhaal dat zij familie zou zijn van Jacob Cats, de Zeeuwse schrijver.

Ze raakt helemaal onder de invloed van haar familiegeschiedenis en gaat met diverse deskundigen, met veel Zeeuwse kennis, op zoek naar haar voorvaderen. Leuk om te lezen.

Er komen uiteraard ook hele stukken van Cats in voor, terwijl de schrijfstijl van Berk zorgt voor de komische interrupties. Want daar is ze sterk in.
Onderzoek naar je voorgeslacht krijgt steeds meer belangstelling. Veel mensen denken dat het door de digitalisering ''een fluitje van een cent "is geworden. Het  is eenvoudiger, dat wel. Maar als je "Het bloed kruipt"doorleest, en de verantwoording die erbij afgedrukt is, weet je dat wel erg geinspireerd moet zijn om te ontdekken, dat alles niet is wat het leek te zijn !  

Jaren geleden kocht ik na een spreekbeurt van haar "Lellen en flantuten"en liet het signeren, ze schreef er een heel persoonlijk voorwoord in. Mooi mens... 

4 reacties

Dag Jopie..ik heb van haar, het boek RIJK. Gekregen van een Bank, verder wat kleinere uitgaven. Het is een leuk mens, ik moet ook zo om haar lachen, en ze lijkt op mijn zus. Bovendien beschrijft ze haar eigen eigenaardigheden zo leuk.
buitenkans

25 September 2009 om 10:34

Ik heb al veel van haar gelezen, ook de collum`s in de krant. Wat jij zegt: een mooi mens.
my.

25 September 2009 om 11:33

IK heb alleen collums gelezen. Moet misschien ook eens aan een boek beginnen. Groeten IZerina
izerinalin

25 September 2009 om 11:41

Ze is ook één van mij favoriete schrijvers, Jopie. En ja, ik had ook gelezen, dat ze opeens miljonair was geworden. Lijkt me een vreemde gewaarwording om opeens zo stinkend rijk te zijn. Ik zou even niet weten, wat ik met zoveel geld moest doen...
Tuinfluiter

25 September 2009 om 11:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.