LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Afdruk

6 reacties

Je moet je vingerafdruk laten maken als je een nieuw paspoort wil. Zodat de politie de vinger aan de pols kan houden bij de misdaad, en snel ergens een vinger op kan leggen als er een paspoort onrechtmatig wordt gebruikt...

Ik ben geen doemdenker, maar wedden dat binnen zeer korte tijd een stel criminelen hebben ontdekt hoe je toch een paspoort kunt misbruiken. Die steken dan de middelvinger weer maar eens in de lucht naar de rechtshandhavers. En van die middelvinger is dan zeker geen afdruk beschikbaar.

Van ons wel. Wij zijn op allerlei manieren in beeld. Onze paspoorten, van manlief en mij en van onze jongste zoon, zijn jaren geleden gestolen. Ze lagen veilig in een lade in een kast in ons huis. Dat was niet het enige wat gestolen was, maar dit materiaal weg, dat was wel onhandig als je een week later de grens over moet.
Toen we nieuwe gingen halen op het gemeentehuis, moesten we de volle mep betalen. Terwijl wij gedupeerd waren. En de inbrekers per paspoort 10.000 gulden op gestreken hebben.

Gelukkig zijn de kosten later ingetrokken. Maar het betekende nog steeds dat er ergens in de wereld een mens rondloopt die mijn naam draagt. Kunnen jullie je dat voorstellen ? Maar nu, met die vingerafdrukken, vallen ze zo door de mand !
Ja boeven, lekker is maar ene vinger lang...Obepaald

6 reacties

Helaas zijn er te veel boeven hier op de wereld......en af en toe nog dichter in je buurt dan je denkt. Liefs wilda en een fijne dag.
Zeeuwse dame

22 September 2009 om 09:24

Ik vind het steeds een stapje verder gaan in gebrek aan privacy. Ik weet,via mobieltje,klantenkaarten burgerservicenummer,straatcamera's en straks electronisch patienten dossier weet men al veel van me.Maar toch,"big brother" komt steeds dichterbij. Groeten Izerina
izerinalin

22 September 2009 om 09:25

Ik ben er van overtuigd dat ook hier weer fraude mee gepleegd zal gaan worden. Eng idee dat er iemand met je documenten rondloopt.
my.

22 September 2009 om 09:32

Jopie ik denk maar steeds, als ze nu maar alles goed overdacht hebben. Een afdruk is in ieder geval uniek..
buitenkans

22 September 2009 om 09:53

Hoi Jopie,

 

Ja mijn beide middelvingers zijn gisteren ook digitaal gescand voor het paspoort. Da's altijd makkelijk als ik nog eens hondertwintig ben en niet meer weet welke vinger nu precies mijn middelvinger isCool.

Dat bij jullie ooit de paspoorten etc. gestolen zijn dat is behoorlijk heftig. Inderdaad een vreemd idee, dat iemand anders jouw persoonsgegevens gebruikt.  Dat zou mij stress geven.

Jopie, fijne dag,

liefs, Cathy.

katoog

22 September 2009 om 10:38

En zo heeft alles z'n voor en z'n tegen, Jopie...
Tuinfluiter

22 September 2009 om 13:34

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.