LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Herinnering

3 reacties

Vandaag zou onze vriendin 90 jaar geworden zijn. Helaas, ze heeft het niet mogen vieren. Maar doordat ze zo intensief bij ons leven betrokken was, hebben we  vandaag diverse keren over haar gepraat. Herinneringen opgehaald. Mooie, soms sombere. En tijdens de boswandeling door de Boswachterij vanmiddag, bij het bramen plukken, kwamen er weer verhalen boven. Want als we bramen geplukt hadden, ging er altijd een emmetje naar haar toe. Vroeger plukte ze ze zelf. Net als zeekraal snijden. Samen met haar vriendin "stroopte"" ze de inlagen af. Noordwelle (van internet) daar was ze geboren

Zij heeft ons, terwijl we met haar rondreden, zoveel mooie plekjes van Schouwen leren kennen. Met de nodige verhalen en anecdotes erbij. Allemaal herinneringen.
Ook sombere: een lang ziekbed van haar man, waar we ook bij betrokken waren. Het verlies van een zoon, het aftakelingsproces van haar eigen lichaam.

Een ding was zeker, haar geest bleef 100%. Ze las de krant, keek nog heel lang t.v. ,discussieerde over politieke en zorgzaken. Bij de tijd dus, ondanks haar 89 levensjaren. Ze had een geweldig geheugen, en wist alles goed onder woorden te brengen. Een bron voor Stad en Lande van Schouwen.
Niet alleen qua verhalen, maar ook qua informatie op foto's.

Haar verjaardag is een echte herinneringsdag. Maar eerlijk gezegd..., denken we iedere dag nog aan haar.

3 reacties

Zo′n buurman hadden wij ook vol met verhalen over vroeger,mooi Jopie en jammer dat ze overleden zijn.Slaap lekker straks Jannie

Vakantie Zweden

wijari

28 August 2009 om 21:07

Mooi! Het blijft een gemis. Liefs Wilda
Zeeuwse dame

28 August 2009 om 21:18

Dat moet een heerlijk mens geweest zijn.
my.

28 August 2009 om 21:37

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.