LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Op merote

3 reacties

Gisteren waren we op merote.
De hort op, zogezegd. We hadden een familie-bijeenkomst van mans kant. Een schoonzus en zwager die allebei op korte termijn jarig waren/zijn, nodigen broers, en schoonzussen uit voor een uitje/etentje.

Ze verzinnen dan wat leuks. We hebben o.a.een keer gevaren met de bruine vloot vanuit Zierikzee, we zijn een keer naar Antwerpen gegaan, in de polder bij Kamperland gegeten na een vaartocht over het Veerse meer, je ziet wel, gezellige dingen. 

Sinds een paar jaar woont het stel in Bergen op Zoom, ontrouwe Zeeuwen dus, en nu gingen we op de Plaat, koffie drinken. De Plaat, dat is de uitbreiding van Bergen op Zoom, een nieuw gebouwde stad aan het Markiezaatsmeer. Het was fris, we konden niet buiten zitten, en daar ging het regenen, het spoelde. We zeiden al, hopelijk valt er ook zoveel in Tholen, want we hadden 's ochtends al gezien dat de tuin thuis om water smachtte. Maar ik denk echt dat het plaatselijk was, want even later reden we naar Ossendrecht waar we gingen dineren en daar was het droog. Geen druppel! WE belanden bij een restaurant, gelegen op het terrein van de volksabdij van O.L.Vr. ter duinen. Een mooi restaurant. "de blauwe Pauw", genoemd naar de pauw die daar in de bomen kampeert. En inderdaad, hij /zij zat op zeker moment te showen, "zie je wel, waarom het hier zo heet ?". We wandelden daar nog rond in de bossen, en ik heb alvast wat voor de kerst gevonden, joekels van denne-appels. internet

Het eten en de sfeer waren prima, weer een adresje erbij om te onthouden !

3 reacties

Wat mooi toch, zo op merote gaan..
buitenkans

22 August 2009 om 10:06

Wat een leuk idee, om elk jaar  je feestje buiten de deur te doen......liefs Wilda
Zeeuwse dame

22 August 2009 om 10:19

Gezellig zo met elkaar ergens eten,daar houden wij ook van.

Hou je de denneappels puur natuur of een kleurtje zoal zilver/goud/rood/groen.

Geen druppel regen op Schouwen-Duiveland,de tuin smacht naar water,tenminste niet in Zz.

Groeten JannieSmile

wijari

22 August 2009 om 11:23

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.