LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Verwachting

4 reacties
Verwachting

Je kon er vanochtend niet omheen. Al vele maanden, is de restauratie van korenmolen De Verwachting, onderwerp van gesprek in Tholen.En nu vandaag was het eindelijk zover. Want het gebeurt natuurlijk niet dagelijks dat een dergelijk monument door particulier initiatief weer "tot leven" komt.

In 1848 werd De Verwachting gebouwd. In 1930 werden kap en roeden verwijderd. Dus sinds die tijd werd deze molen "de molen zonder wieken" genoemd. In tegenstelling tot de andere Thoolse molen, stellingmolen De Hoop die al sinds 1736 het gezicht van de stadswallen is.

De Verwachting ziet er sinds vandaag weer perfect uit. De familie van Gorsel, de eigenaars, werden dan ook volop gefeliciteed toen de kap erop zat. De wieken komen vanmiddag ook nog "in stelling". Het is de bedoeling dat in september officieel geopend kan worden. Ondertussen volgt Jan van Gorsel de cursus vrijwillig molenaar.

De Verwachting-ik zei tegen mevr. van Gorsel, het is een toepasselijke naam. Want deze dag kun je bijna zien als een geboorte, na een lange zwangerschap, een lange tijd van "verwachting". De molen draagt de naam immers al sinds 1848, en zal die wel blijven dragen. 

Vanavond zal Omroep Zeeland er op tv. ook wel aandacht aan besteden neem ik aan. Met de microfoon waren ze in elk geval een hele ochtend present.

4 reacties

Jij was er ook Jopie,  De verwachting, en wat jij zei tegen mevrouw van Gorsel, dat is mooi. Verwachting...geeft altijd hoop vind ik..

De populierenhaag, staat die niet op jullie erf, zou kunnen, ik lees het zo. of heeft Gerrit geen zin in snoeien. Vanavond kijken met en naar "Verwachting".

buitenkans

26 May 2009 om 14:02

Ik heb het gehoord op de radio Jopie, mooi dat die molens goed worden onderhouden, een fraai stukje erfgoed.
my.

26 May 2009 om 14:33

Wat een formidabel gebeuren,zo'n kap er op zetten. Ik heb toen gekeken,hier in het dorp. Groeten Izerina
izerinalin

26 May 2009 om 16:52

Goed dat de molen gerestaureerd wordt.

groet Chris. 

cverkaart

26 May 2009 om 19:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.