LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Een halve eeuw

5 reacties
Een halve eeuw

"Wat is nou een halve eeuw,
een paar kindervoetjes in de sneeuw"

Dat schreef Toon Hermans. En wij vinden 50 jaar een hele tijd. Het is deze week 50 jaar geleden dat opa Deurloo, de vader van mijn moeder overleed. We zagen dat toevallig op de grafsteen op het kerkhof van Schakerloo (bij het Oudeland) waar opa, opoe en een oom begraven liggen.We wandelen daar regelmatig langs.
Toen we er vanmiddag over praatten kwamen er herinneringen bij moeder boven over opa's sterfbed. Eigenlijk was het de bedstede. Hij was ziek, maar kon wel van iedereen afscheid nemen. 
"En zelfs toen zei hij plagend mijn koosnaampje .." Mooi, als je er als 86-jarige, na een halve eeuw zo over kunt praten.

En zelf vind ik het prettig om dingen te weten te komen uit de eerste hand. Want er zijn zo dikwijls vragen, waar je nooit meer een antwoord op kunt krijgen, omdat de verhalen letterlijk worden meegenomen in het graf. 

Daarom gaan we graag naar ons "archief", ons moeder! 

5 reacties

Ik ben ook blij, dat mijn moeder er nog is, om allerlei familieweetjes aan te vragen, Jopie. Pas als je zelf wat ouder wordt, ga je je daar voor interesseren, was dat bij jou ook zo?
Tuinfluiter

16 February 2009 om 19:44

Vind het heel jammer dat wij geen archief meer hebben,denk nu nog wel eens zou dat aan haar of hem willen vragen.

Maar ik heb nog wel veel verhalen in mijn hoofd,van horen zeggen door mijn vader,moeder en opoe.

JannieSmile

wijari

16 February 2009 om 19:50

Inderdaad Tilly, dat komt dikwijls bij het "ouder" worden. Want bij mijn zoons, 38 en 33 jaar, merk ik niet dat er bijzonder veel interesse bestaat voor ooms en tantes. Ze zeggen 'o ja?" als ik er iets over vertel, maar 'k vraag me af of het mee gaat op de harde schijf  .

Maar zelf ben ik wel een verhalen en geschiedenismens, altijd geweest, dus dat zal daar zeker een rol spelen. Ach, dan blijft er toch iemand op de hoogte!Lachend

Jopie Meerman

16 February 2009 om 19:51

Fijne avond Jopie!

Moeders zijn altijd handig... Knipoog

Groeten Thieu.

eXistenZ

16 February 2009 om 20:11

Hoi, ons archief is helaas overleden, mijn moeder wist alles van mijn kant van de familie. Was haar hobby. Mijn vader interesseerd het niet zo. Liefs Wilda en een fijne avond.
Zeeuwse dame

16 February 2009 om 20:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.