LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Familie

4 reacties
Familie

Mijn moeder komt uit een groot gezin, 8 jongens en 4 meisjes. Ze is nu, 86 jaar, de enige die nog over is. Dat wil niet zeggen dat het overlijden van de gezinsleden "op volgorde" ging. Zeker niet. Dat verwacht een mens eigenlijk wel. Eerst de ouders, dan de kinderen.. en dan liefst nog van oudste af aan.

Zo ging het niet. Zo gaat het bijna nergens. Zeker in grote families. Hoe dikwijls zie je niet in overlijdens advertenties van hoogbejaarden bij een naam van de kinderen een kruisje staan.

Helaas gebeurt het tegenwoordig meer dan eens dat  een van de kleinkinderen overlijdt voor de grootouders en ouders wegvallen. De drukte van het verkeer, ernstige ziektes, je moet ervoor gespaard blijven. En dankbaar zijn dat het goed gaat met je gezin.

Dat dankbaar zijn schiet er weleens bij in. Toen de jongens nog klein, en dikwijls ondeugend waren, kregen ze natuurlijk standjes.
Behalve wanneer manlief voor zijn werk tehuizen zoals Den Berg in Goes, of Vijvervreugd, of Clinge had bezocht...
Dan kwam hij thuis en zei: "wat zijn wij toch gelukkig met de jongens, zulke gezonde en sterke knullen! Ik zal niet meer op hen mopperen !"
Dat duurde dan 2 dagen, tot ze het zelf verbruiden...

Zo is het ook met je familie, soms denk je  "mens , je kunt de pot op..(met 7 wollen dekens, zeggen we er dan bij)". Dat is meestal maar even. Want het andere moment weet je dat het gewoon een lieve meid is, dus... familie. We hebben er veel van, dus het leven wordt nooit saai !  
 

4 reacties

Prachtig, die foto, Jopie! Wat is er sindsdien een hoop veranderd, hè? Als je alleen maar naar de kleren kijkt... En je familieleden, die moet je maar nemen zoals ze zijn. Zo denken wij er ook over, hoor. Groeten van Tilly
Tuinfluiter

08 February 2009 om 20:10

 

Dag Jopie,

Tja, vrienden kun je uitzoeken he?Knipoog Maar ondanks alle perikelen wil je ze toch niet missen he die familie.

Fijne avond, Trien.

my.

08 February 2009 om 20:14

Sorry Tilly, deze foto is er een van de ouders, met broers en zussen van de kant van mijn schoonmoeder.
Er is wel ergens een foto van mijn moeders familie, die moet ik een leren scannen. Is m'n repertoire van plaatjes ook groter. dus daar ga ik wat aan doen.
Inderdaad was dit een mooi plaatje. Die kregen we een paar jaar geleden, toen een van de tantes op de foto 95 jaar werd. Ze leeft nog en woont in Maartenshof.
Jopie Meerman

08 February 2009 om 20:17

Een heel mooi blogje Jopie. Ik vind dat er heel veel in zit ook al voert dankbaarheid de boventoon. En dat je man af en toe eens mopperde op je (en zijn)  zoons hoort gewoon bij de opvoeding hoor !
paled

08 February 2009 om 21:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.