LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Bijna 106

6 reacties

Zojuist kregen we een rouwbrief .Mevr. K. Beeke-van der Werf is overleden. Bijna 106 jaar werd deze mevrouw.

Het was een bewoonster van het verzorgingshuis Ten Anker. Een bewoonster die haar sporen achter laat. Ze was heel kwiek. Niet ter been, maar met haar geest. Het was prettig haar kamer binnen te wippen, ze was zo goed "bij de tijd". Luisterde dagelijks radio, keek t.v. en volgde de politiek. Maar ook de beslommeringen van het personeel en van haar kinderen, klein-en achterkleinkinderen lieten haar niet koud.

Ze stond vele malen inde krant. Ze werd, 100, 101, enz. Dan kom je dus met je foto in de krant. Maar ze was ook eregast bij een jubileum van de Rabo, en toen vorig jaar het nieuwe gemeentehuis in Tholen werd geopend zat Vrouw Beeke pontificaal vooraan bij de eregasten.
En met het kerstdiner 2008 in Ten Anker was zij degene die het evangelie las.

Prachtig toch, op deze manier zo oud te worden.

Ze wordt in Scherpenisse begraven. Daar woonde ze tot haar 98e jaar. En al sinds 1972 was ze weduwe.  (kerk in Scherpenisse, van internet.)

Het was een bijzonder mens... 

6 reacties

Wat een leeftijd, wij moeten het nog maar proberen het te worden. Liefs Wilda
Zeeuwse dame

21 January 2009 om 15:36

Prachtig Jopie, zo oud te worden en dan nog zo goed te zijn. Leuk je verhaal over de tien gulden ook. Mijn vader verloor eens 300 gulden uit zijn zak. Dat had hij op het postkantoor gehaald en zomaar los in zij broekzak gestopt. hij was op de fiets en onderweg had hij zijn neus gesnoten. kwam hij thuis geld weg! We hebben nog gezocht maar het waaide zoveel. De mensen die dat toen gevonden hebben moeten wel heel blij geweest zijn. Weet je dat ik me niet meer kan herinneren of hij dat nog op gegeven heeft bij de politie, het gebeurde heel lang geleden we woonden nog in Den Haag
Riet Luteijn

21 January 2009 om 16:01

poeh dat is een flinke leeftijd...het is vast iemand geweest met een hoop verhalen...die heeft eigenlijk alles wel meegemaakt.
gimoli

21 January 2009 om 16:36

Wat een leeftijd! groeten Izerina
izerinalin

21 January 2009 om 16:57

Ach ja, Jopie, ze stond nog zo mooi en vief in de krant bij de opening van het nieuwe stadhuis... Op zo'n manier willen we allemaal wel oud worden, hè? Groeten, Tilly
Tuinfluiter

21 January 2009 om 17:10

Daar teken ik voor om zo oud te worden met nog goed van geest.

groet Chris

cverkaart

21 January 2009 om 19:11

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.