LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Oud papier

5 reacties

De 3e donderdag van de maand staan 's avonds rond etenstijd alle straten van Tholen vol met dozen oud papier. Dan wordt dit materiaal namelijk opgehaald door de leden van een kerk. We kunnen indien nodig, of als je geen behoefte hebt dit doel te steunen, ook ons papier kwijt bij containers van de muziekvereniging. Maar dan moet je wel zelf brengen.

We hebben altijd veel papier-afval en hebben aan niemand een hekel, dus er wordt bij ons her en der gedoneerd.

Maar nu nam ik zelf wat mee uit dozen die op de stoeprand stonden. Gisterenmiddag. Een buurman zette een doos boeken buiten. Toen we voorbij wandelden zei hij"dit is wel wat voor jullie.."Zijn vrouw had in het onderwijs gezeten en was allerlei overtollig schoolmateriaal aan het verwijderen uit haar huis. Dat konden we niet gebruiken. Maar wat ik wel vond was een boekje uit het geboortedorp van de buurman, en dat is ook het geboortedorp van mijn vader. een exemplaar van het boekje over Dinteloord en Prinsenland, uitgegeven in 1978, ter gelegenheid van de opening van het verbouwde gemeentehuis.

En in dit boekje staat de geschiedenis van mijn "roots". Met een hele serie foto's. Niet van de familie natuurlijk, wel van de geboortegrond van pa. En daar herken ik ook allerlei straten en winkels die we als kind bezochten. Want Opoe woonde daar, ze woonde in bij een oom die een winkel had. Allemaal herinneringen die boven kwamen.

En dat dankzij het "oud papier" van de buurman! Dank je wel hoor !!! 

5 reacties

 

Goedemorgen Jopie,

Boeken kan ik ook niet voorbij lopen hoor, altijd even neuzen. Wie weet wat je tegenkomt. Blijkt nu ook wel weer bij jou.

Fijne dag verder, Trien.

my.

16 January 2009 om 11:19

Wat leuk Jopie. Vroeger had je grof-vuil dag. Dan nam mijn man altijd een schroevedraaien en tang mee,als hij de hond uitliet.Met snoer,stekker,gaspitten of andere nuttige zaken kwam hij dan thuis.Groeten Izerina
izerinalin

16 January 2009 om 11:36

 Wat leuk Jopie!

Zo zie wat voor  de een niet meer waardevol is kan toch iemand anders nog veel plezier geven

Riet Luteijn

16 January 2009 om 13:14

Toppie Jopie...

De leuke herinneringen blijven gelukkig! Knipoog Geniet er lekker van...

Alvast een fijn weekend!

Groetjes Matthieu.

eXistenZ

16 January 2009 om 13:25

Dat is nou nog eens écht leuk en wat een boel herinneringen komen er boven. Zo zie je dat wat voor iemand waardeloos geworden is voor een ander weer heel waardevol kan zijn.
paled

16 January 2009 om 14:37

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.