LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Vondeling

7 reacties
Vondeling

Onze overbuurman klopte gistermiddag ,toen we net thuis waren, op het raam:"Kom je eens kijken, ik heb een vondeling".. Nieuwsgierig als we zijn liepen we even met hem mee. Hij had op de boerderij waar hij regelmatig komt een "bevroren" roofvogel gevonden de dag er voor. Het beestje zat als dood op de grond, en reageerde nauwelijks. De buurman had hem meegenomen , in een kooitje in huis gezet. Met de föhn stukje voor stukje verwarmd, en zo langzamerhand was de vogel bijgekomen. Hij reageerde meteen al goed, zijn scherpe nagels klemde hij echt als klauwtjes rond de vinger van de buurman. Die dus meteen zijn werkahandschoenen opzocht.

Deskundig advies werd ingewonnen bij iemand van de vogelclub die in roofvogels gespecialiseerd is: "het lijkt me een jonge havik". Er zat een ring rond de poot , en die club werd gebeld, niemand aanwezig. Gelukkig maar dat de gezondheid van de vogel steeds beter ging, rauwe biefstuk werd acuut verslonden: zo hoort het ook.

Ik kon niet nalaten een fotootje te maken. Vandaag wordt de  "juveniele havik" zo staat dat officieel in de boeken, naar Zundert gebracht. En hopelijk leeft hij daarna nog lang en gelukkig!

7 reacties

Wat een prachtige vogel, Jopie! Ik hoop, dat hij er weer helemaal bovenop komt en dat zal wel hoor, want in Zundert zijn ze daar heel bekwaam in. Goede maandag gewenst. Groeten van Tilly
Tuinfluiter

12 January 2009 om 09:21

Wat een bijzonder gebeuren, leuk die foto Jopie.
buitenkans

12 January 2009 om 10:04

Wat super Jopie! Lachend

Echt een mooi gezicht! In deze koude tijden hebben de vogels het blijkbaar moeilijk... Op mijn werk zat er namelijk honderden meters voor en achter me een roodborstje die me volgde, ging door mijn knietjes, mijn arm strekte ik en het vogeltje kwam tot 50cm van me af zitten. Jammer genoeg geen eten in mijn zak, anders weet ik zeker, dat hij uit mijn hand zou hebben gegeten. Vond het een bijzondere ervaring!

Fijne maandag!

eXistenZ

12 January 2009 om 10:52

Wat mooi,als je zo'n beest kunt redden. Wij hebben ook een paar keer een jonge of gewonde vogel gehad. Groeten Izerina
izerinalin

12 January 2009 om 11:17

Geweldige foto en fijn dat hij zo goed verzorgd is.

groet Chris

cverkaart

12 January 2009 om 19:23

Wat een kans voor je zo'n vogel van heel dichtbij te kunnen zien1 Een super scherpe foto ook! Heel mooi!

Ja en je hebt vast een vijvertje in de tuin. Ik meen zelfs dat ik dat gelezen heb op je weblog. Dus je reactie op de reiger is goed te begrijpen.Knipoog

 

Riet Luteijn

12 January 2009 om 22:52

Fijne dag en de groetjes uit Rilland terug! Lachend

eXistenZ

13 January 2009 om 12:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.