LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

IJspret

3 reacties

M'n schoonvader was in zijn leven overal voorzitter van. Van de gym, van de damclub, van de voetbal, van de ijsclub. Vooral dat laatste voorzitterschap gaf, en geeft, nogal eens hilariteit. Want hij durfde echt niet op het ijs. Al was het een halve meter dik. Hij was een echte koukleum.
Maar hij zorgde wel goed voor de schaatsers, samen met zijn vrijwilligers natuurlijk.

Mijn schoonfamilie woonde aan de Vest. Dat water waar nu voor gewaarschuwd wordt omdat het ijs nog niet dik genoeg is. Want Tholen heeft wel veel water, maar helaas geen echte ijsbaan. Enfin, daar zijn ze druk voor bezig.

Indertijd, toen woonde manlief nog thuis, was de winter heel streng en lang. Het zal wel in '63 geweest zijn. In de huiskamer bij mijn schoonouders werd het licht van de ijsbaan aangesloten. De prijzen van de wedstrijden werden aan de tafel in de kamer uitgereikt. En 's avonds rond tien uur werden de stekkers uit getrokken en was de baan weer donker. Maar niet voor lang. want rond half elf ging de stekker er weer in, en konden manlief en broers nog heerlijk rustig schaatsen. Van niemand last. 

O ja, m'n schoonvader was nog net geen voorzitter van de vrouwenvereniging. Maar daar ging hij voor de krant weleens heen. Hij was namelijk correspondent ter plekke.

Snap je nu waarom die man van mij altijd geweigerd heeft, wanneer hij voor één of andere bestuursbaan werd gevraagd ...? 

3 reacties

lotusklein.jpg picture by Wilda-01Een fijne dag, liefs Wilda
Zeeuwse dame

30 December 2008 om 11:20

 

Goedemorgen Jopie,

Mooi verhaal, en ik snap het volkomen waarom hij dat niet wilde.

Prettige dag verder, Trien.

4.gif

my.

30 December 2008 om 11:22

't Is al lang gelden dat ik heb geschaatst. Ik ben bang om te vallen en iets te breken. Dat is het. Ik wens je een goede jaarwisseling en een goed 2009! Groet, Saar
saar

30 December 2008 om 13:34

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.