LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Egypte

5 reacties

'k Heb nog niet eens verteld dat ik deze week alleen ben, manlief zit in Egypte. Nee, geen vakantie. Hoewel , hij zal er toch wel genieten. Het is in het kader van een soort ontwikkelingshulp, maar dan via kennisoverdracht.
Er worden nl. door economische zaken in allerlei "buitenlanden" projecten gesteund ,die de inwoners daar zelf moeten voortzetten. Maar krijgen dan wel de start-kennis aangeleverd door PUM. Dat betekent Project under management. Een instituut dat al 30 jaar bestaat.Daar zijn managers in de VUT of met pensioen bij betrokken .Die gaan daar helpen ,op vrijwillige basis, met alleen vergoeding van reis-en verblijfkosten.

Nu was er iemand die een potlodenfabriek wilde beginnen. En aangezien mijn husband deze materie ruim 35 jaar , ongeveer als enige in de Benelux, in de vingers heeft, werd hij gevraagd. Hij is er voor een weekje. Alles is ok. 't Is er prima weer, 't eten goed.
Een vorige keer is hij bij een ander bedrijf daar geweest en kwam met een hevige diarree terug. Juist een paar dagen voor we zelf met vakantie gingen, toen heeft hij daar in het hotel een week op bed gelegen. Dus ik wens hem het beste , en mezelf ook. Straks geen zieke man thuis met kerst.

Maar het is wel leuk hoor, zo'n activiteit als je al ruim 7 jaar "uit de roulatie" bent. "Spannend he?", zou Matisse zeggen.

5 reacties

Het lijkt me zo mooi,om je kennis en ervaring te kunnen overdragen. Groeten Izerina
izerinalin

16 December 2008 om 20:39

 

Goedemorgen Jopie,

Heb ik het goed gehoord? Usb stick gewonnen, de enige echte, en dan ook nog het Halleleuja voor je gezongen?

Hahaha, geweldig leuk om achter je naam nu ook je stem te horen, Groet Trien.

110.gif

my.

17 December 2008 om 11:52

Klopt! En viel 't mee ?Lachend
Jopie Meerman

17 December 2008 om 12:33

 

Ja hoor Jopie, ik heb het overleefdKnipoog

my.

17 December 2008 om 14:55

Heb je stem al gehoord Jopie,en jou gezien ook, je ziet er leuk uit.Wij waren onderweg toen we een cryptische vraag hoorde maar ik had hem niet goed.Hoeveel GB zit er op de stick?Groeten JannieKnipoog
wijari

17 December 2008 om 20:02

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.