LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Hypertensie

5 reacties

Al heel wat jaartjes slik ik bloeddruk en plastabletjes. Ja mensen, de leeftied eehh.

Ik kan de tabletjes  via de computer gewoon bijbestellen bij de huisarts. En daarbij moet ik ook zeggen dat we thuis al vele jaren een bloeddrukmeter hebben, en die ook regelmatig gebruiken. Soms is alles een beetje hoog, dus dan even p(l)as op de plaats.
Nu bestelde ikgisteravond weer een nieuwe serie tabletjes, maar helaas, de assistente had manlief gebeld:"uw vrouw moet even langs komen, want het is al zooo lang geleden dat er gemeten is." Dus dat doen we dat maar, vandaag of morgen.

Hypertensie, 'k hoorde ooit iemand die het  "ipotensie " noemde. Dat is volgens mij een kruising tussen hoge bloeddruk en een laag piemeltje.

5 reacties

Leuk gevonden, Jopie. Hoe heeft je moeder de eerste nacht in haar nieuwe home ervaren? Viel het een beetje mee? Inderdaad wennen, hoor! Groeten, Tilly
Tuinfluiter

02 December 2008 om 14:35

 

Hoi Jopie,

Ik heb ook van die pilletjes, en wat zou het makkelijk zijn als ik die per pc kon bestellen, ik moet iedere 2 maanden op controle.

Wens je een fijne dag, zijn jullie al een beetje bij gekomen van alle drukte`s?

Trien

my.

02 December 2008 om 16:01

Hoef nog geen pilletjes te slikken voor hoge bloeddruk.Bloeddruk meten doen wij ook zelf.Weer even tijd voor je zelf nu,geniet ervan.Vind dit een leuke al hou ik niet van spreuken.Fijne avond Jannie

wijari

02 December 2008 om 16:56

Is leuk van die ipotensie. Liefs wilda een fijne avond.
Zeeuwse dame

02 December 2008 om 18:00

Het lijkt me meer een woord van het Thoolse dialect,je bent me een grapjas...

van hoge bloeddruk kan ik mee praten sinds zware operaties in 1983 gebruik ik die pilletjes al. Ben er nooit meer van af gekomen. Maar nu is de bloeddruk zelfs te laag, zodat  het  vocht afscheidend pilletje weg wordt gelaten. Bloeddruk meten doe ik nooit, hoewel ik ook eens zoiets aangeschaft heb. Ik sta 2 x per jaar onder controle bij de huisarts. dan wordt ook cholesterol en suiker nuchter gemeten.

laatst was de suiker wat te hoog maar kreeg gelukkig nog niiets voorgeschreven.

in de apotheek kon je vandaag gratis vingerprik op suiker laten doen. dat was heel goed nu. en nu even afwachten volgend jaar februari weer op controle.

Ik vindt de controle bij de huisarts best goed. ik ken ook mensen die bij elke gelegenheid met dat metertje gaan spelen. Jij toch niet he? Niet doen wordt je allen maar akelig van en angstig

Riet Luteijn

03 December 2008 om 15:19

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.