LEVENSGENIETER

Men hoeft de wereld niet rond te reizen om te begrijpen dat de hemel overal blauw is. (Goethe)

Spreekbeurt

7 reacties

't Zit er op. 'n Mooi boeket, 'n envelopje met inhoud, en dankwoorden, dat is wat er rest na vanavond.

Ik schreef toch onlangs, (of was dat in m'n vorige leven ?), dat ik een spreekbeurt moest houden. Of liever gezegd verhalen en gedichten in dialect vertellen/voorlezen  dat was dus vanavond. In Scherpenisse. voor een regio-avond van de NCVR. Eerst was er een Keutjesmaaltijd. Voor de "analfabeten" op dit gebied: dat is een traditie van vroeger. - Stomme uitdrukking, traditie is altijd vanuit vroeger tijd-.  Dan werd op de avond na de slacht (november-slachtmaand) na een dag hard werken, een maaltijd gehouden van de produkten die het varken opleverde. Smikkelen en smullen dus... Tussendoor vertelde ik, uiteraard alles in dialect, over de oorsprong van deze traditie. En naderhand heb ik een aantal verhalen (van eigen hand) voorgelezen.

Er waren diverse mensen bij het gezelschap van elders. Bijv. Westbrabant. het was namelijk van de regio Delta-Westbrabant. Gelukkig hadden ze, zeiden ze, het ook mooi gevonden.  het plaatje wat ik hierbij plaats slaat op een verhaal over "De Kop van Schouwen". 'k Zal het misschien nog weleens op het weblog zetten, of in een boekje..

Nu ga ik even evalueren met m'n echtgenoot, die is nl. mee geweest. Ik had een chauffeur nodig, zelf kan ik niet rijden (voor die ene lezer onder jullie die dat nog niet wist). Hij heeft echt genoten, dat is het voordeel van echtgenoten.

Trusten allemaal!  

7 reacties

Goedenavond Joke,

Je hebt een fijne avond gehad zo te zien. dat moet leuk zijn als ze allemmal aan je lippen hangen als je verhalen verteld. hoop echt dat ik dat verhaal over de Kop van Schouwen eens mag lezen.

Dat bloemetje is vast niet het bloemtje dat je gekregen hebt... Zie ik geen tulpen?Knipoog

Doei!

Riet Luteijn

27 November 2008 om 23:01

Hoor jij op zo'n avond ook nog wel eens iets nieuws voor je? Groeten Izerina
izerinalin

28 November 2008 om 08:10

Inderdaad was het niet mijn boeketje,. Riet, maar van internet. Hoewel ik deze ook al een bos tulpen aan iemand heb gegeven , dus het voorjaar is er al !

En Izerina, ik kreeg van iemand een leuke anecdote door die ik eventueel kan gebruiken. maar liefst vertel /schrijf ik uit eigen "bron". want je kunt bijv. ook een bestaande mopje in een verhaal verwerken, alsof het net gebeurd is. 't Is niet m'n gewoonte.  maar in geval van nood.

Jopie Meerman

28 November 2008 om 09:34

Hallo Jopie!

Het prentje is binnen van de stad Reimerswaal!Lachend

Fijne dag verder!

eXistenZ

28 November 2008 om 13:16

Dat sliep lekker in, dankjewel lief.
buitenkans

28 November 2008 om 14:56

Van keutjesavond heeft mijn man een keer genoten hij mocht met de buurman mee als begeleider taxichauffeur.Goed weekend Jopie en echt-genootKnipoog
wijari

28 November 2008 om 16:51

Een leuke avond en ik denk dat je er een heel tevreden gevoel over hebt. Dat is mooi en eigenlijk had ik stiekum wel mee willen luisteren.
paled

28 November 2008 om 19:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.