Stop Playing God

help vossen en andere dieren te beschermen

Stop Playing God

1 reactie
 

Het gebeurd wel vaker denk ik, je leest een stukje in de krant (vrije jacht op kraaien en kauwen ter discussie gesteld) je legt het naast je neer met de gedachte dat dat wel erg belachelijk zou zijn en gaat door met je leven. Totdat je bemerkt dat het al te laat is.

 

Geschokt door de nieuwe Flora en faunawet las ik afgelopen zaterdag dat de jacht op kauwen en kraaien vrijgegeven is en de jacht op de vos ter discussie is gesteld. Ik wordt er niet goed van, de dieren die nu bejaagd mogen worden zijn natuurlijke vijanden van onder andere weidevogels, hoe lang duurt het nog voordat de buizerd en de havik afgeslacht mogen worden.

 

Laten we even wel wezen, Alle dieren die tot op heden zijn uitgestorven of met uitsterven bedreigd worden zijn in die situatie beland door toedoen van de mens. Dat kraaien en kauwen schade berokkenen aan het jonge gewas van de boeren spreek ik niet tegen, er zijn echter ook andere middelen om de dieren te verontrusten en te verjagen.

 

Wonende in Zeeland worden we overspoeld door de zilvermeeuw en mantelmeeuw, waar je ook loopt kom je deze prachtige vogel tegen. Doordat zij geen natuurlijke vijanden hebben en tevens beschermd worden zal binnen enkele jaren heel Nederland overspoeld zijn met deze vogel. Geweldig toch zo,n mooie vogel in zon  grote getale dat je er gek van wordt. Dat ook zij nesten en jongen  van andere vogels roven is slechts een kleine bijkomstigheid.

 

Dat de vos een natuurlijke vijand is van o.a. de zilvermeeuw en dus het evenwicht in stand kan houden lijkt totaal onbelangrijk. Immers het is toch wel erg leuk om weer op vossen te mogen jagen, en als er te veel zilvermeeuwen komen kunnen we die altijd nog afschieten.

 

De roek en de raaf waren nog slechts enkele jaren geleden zo goed als uitgeroeid in ons land, ook de vos is toch jaren niet echt in beeld geweest en het roofvogelbestand was droefwekkend. Nu lijkt alles zich langzaam te herstellen van de ingrijpende moordpraktijken van de mens, en heel langzaam komt er weer een beetje evenwicht in de natuur in Nederland. Maar dat mag niet!!!!!!!!

 

De mens moet weer ingrijpen, Kraaien en kauwen mogen weer vrij bejaagd worden, dat hier af en toe een raaf of een roek tussen zit is niet zo erg, er zijn er immers genoeg. Ook herten, vossen en everzwijnen moeten het ontgelden,want och wat zijn zij schadelijk voor de natuur????

 

Kortom wat zal ons kikkerlandje mooi worden met al die weidevogeltjes, meesjes en mereltjes.

 

1 reactie

Heel erg bedankt voor dit stukje. :o) Het is me uit het hart gegrepen!!!
Onbekend

16 January 2004 om 14:29

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.