Rilana's Fotografie

Heerlijk fotograaf zijn...

1 reactie
Zoals jullie weten fotografeer ik alweer een poosje.
Ik ben oktober afgestudeerd aan de fotovakschool als vakfotograaf en heb mijn certificaat binnen. Maar wil je een mooie diploma moet je je specialiseren. Ik heb gekozen voor portretfotografie en bruidsfotografie. Maar het meeste portretten.
De specialisatie doe je ook helemaal zelf en je word op school nog geholpen met het 1 en ander. Zodat je een eigen stijl krijg.
Zoals jullie weten maakte ik veel foto's met een witte achtergrond. Maar door de specialisatie ben ik helemaal verandert en komt mijn stijl die ik zelf heel gaaf en mooi vind naar boven. Ben blij dat ik er ook zelf achter ben gekomen. Ik ging eens spelen met kleur in mijn rawconverter en toen kreeg ik zo'n mooi resultaat, dat ik hier eens verder in ben gegaan. Mijn leraar Maurice Brands, zegt steeds, ben zo blij met zulke leerlingen. Hij was ook helemaal weg van deze foto's.1 hangt er heel groot in de gang op school ( Brandley ).
Ik ben zo trots op de foto's, geeft zo'n heerlijk gevoel. Ik stop ook heel mijn liefde in de fotografie. Ik mocht ook afgelopen zaterdag 23 april fotograferen met de opendag op school.
Ik ben Maurice ook heel dankbaar, hij zei in de eerste les tegen me, die witte achtergrond weet ik wel dat je dat kan en dat maakt iedereen. Ga nu op zoek naar jouw specialisatie. En ja die heb ik gevonden. Dat andere blijf ik ook wel doen.
Ook foto's die op locatie buiten worden gemaakt verander ik iets van kleur en hij zei, ga zo door.


Mijn site is bij deze ook helemaal aangepast en er is aardig wat van af, want hij stond veel te vol met teveel foto's. Maurice zei, als je een shoot hebt, zet je er maar 1 op en gewoon de beste..

Nu ik alles zelf doe, fotograferen, bewerken en mijn eigen kleur zelf in handen heb. Want ik schiet alles in Raw, want jpg, wat is dat ha ha. Zo zonde als je daar in fotografeer, je bent zoveel informatie kwijt. En nu ga ik dus zelf printen want ben niet altijd blij met de kleuren van mijn lab.
Dus alles in eigen handen...

Ga in september ook nog een Masterclass volgen van Maurice Brands, moet ik wel slagen want daar mag je alleen aan mee doen als je je diploma hebt. Maar dat gaat wel lukken denk ik want hij zei het zelf tegen mij, dat dat wel wat voor mij was. 8 verschillende portret technieken. Hij heeft er ook een boek over geschreven dus ben echt benieuwd.

Wil je ook zo'n mooie foto in Hollywood/Rembrand stijl. Dat kan heb nu in mei een aktie.
Opname kosten van € 75,= voor € 50,=.

Nou misschien tot ziens in de studio of op locatie. 
Ga maar eens stoppen want heb nu zoveel gekrabbeld, kan nog wel een blog starten want fotografie is mijn lust en mijn leven...

Groetjes Rilana

1 reactie

Ik vind die 3 bovenste foto's eigenlijk het mooiste, gewoon schitterend, de onderste twee komen bij mij wat te licht over, klopt dat?

groetjes Chris en succes verder.  

cverkaart

09 May 2011 om 07:32

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.