Rilana's Fotografie

Diploma vakfotografie

0 reacties
Diploma vakfotografie

Helemaal happy de peppie wezen. Ben 4 oktober geslaagd aan de fotovakschool. Na iets meer dan 2 jaar de basis en de vakopleiding te hebben gedaan heb ik mijn certificaat in de pocket. Ik ga nog door en ga me verder specialiseren in bruids en portret fotografie..Zou in november van start gaan, maar er waren te weinig aanmeldingen, dus dat gaat nu starten in februari 2010. Wel jammerwant je zit er nu zo lekker in. Aan de ene kant ook wel even rust want ik heb het een beetje druk. Met mijn werk in de speelgoewinkel, mijn dansschool, portretshoots en bruidsreportages en dan mijn 4 mannen thuis. Sommige zeggen wel eens hoe doet ze dat...ja zo ben ik nu eenmaal...

Ik dacht eerst het zal wel moeilijk zijn om op de markt te komen als fotograaf, dit omdat er nu zoveel concurrentie is. Iedereen die een camera heeft is gelijk fotograaf. Jammer voor de gene die er voor geleert hebben en er zoveel in stoppen.  Kijk maar eens op advertentie goedkope bruidsreporatges en alles op dvd/cd. Nou daar kan ik het dus niet voor doen.

 Hun schieten dan in een jpg bestand, wat ik dus niet doe. Een jpg gaat heel veel kleur verloren en verscherpt zelf al, wat je misschien helemaal niet wilt. Ik schiet in raw. Daar kan zoveel meer mee en blijft alles zoals je je foto hebt geschoten. Dit wel dat je al je foto's moet bewerken. Want je kan raw foto's niet zomaar bekijken op je computer zonder bewerkingsprogramma. Daarom is het ook wat duurder. Je hebt zo al de uren die je hebt met zo'n dag...Daarna het bewerken van de foto's, elk stuk voor stuk. Op kleuren, kleurzweem verwijderen want dat heeft iedere foto. Bij verscherpen hoe jij het zelf wilt en dan eventueel in een creatieve bewerking...Dus daar ben je ook zo een paar volle dagen mee zoet. En dan eventuieel een digitaal album of een album waar je ze in moet plakken. Ja sorry mensen dat gaat niet lukken voor 400 euries. Maar ja als je ook iets moiis wilt...

 Maar gelukkig heb ik het er lekker druk mee, de afgelopen 2 vrijdagen 2 schitterende bruiloften gehad. En afgelopen week 3 bruidsbesprekingen en in november nog 4. Alvast voor 2011 en daar heb ik er al 5 vast staan. Dus al zeg ik zelf net begonnne en het gaat super goed..

Ik wil alle mensen die achter mij staan super bedanken voor jullie lieve steun. Mijn man en kids, mijn moeder, mijn schoonouders, mijn zusje en man, mijn schoonzus en man en mijn lieve vrienden. En niet te vergeten mijn modellen waar ik mooie foto's van mocht maken voor school.

Nou ik stop maar weer eens met tikken en ik wens iedereen een fijne herfstvakantie.

Groetjes Rilana

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.