japan in maart 2006

Welkom op mijn weblog

uitstapjes op peninsula

0 reacties
uitstapjes op peninsula

Via een heuvelachtig bos, richting de grote-of stille oceaan gelopen, wat prachtige vergezichten opleverde, maar ook heel fascinerend was: je staat zelf op grote hoogte en onder je, zie je en hoor je de zee bulderen...Langs deze kust gelopen/geklommen; al met al zo'n 5 uur gelopen. Jan heeft zelfs nog pootje gebaad in de oceaan (kan het niet laten als hij water ziet, daar zijn we denk ik zeeuwen voor).
's avonds waren we allemaal lekker melig, omdat het stiksel van Jan z'n sok op een of andere manier was los gegaan en er een groot gat in zijn sok zat. In Japan betekend dit dat je vrouw niet meer van je houdt...hoe dat nu kwam van die sok, ik weet het niet het was nog wel een nieuwe
Met een kabelbaan naar mount Omura geweest (580 meter) Dit is een opengebarsten vulkaan (zie foto). Je kon langs de krater wandeln. Het was jammer dat het een beetje nevelig was, zodat we mount Fuji niet konden zien.

Naar Shuzenji gereden. Deze plaats staat bekend om zijn vele heetwater bronnen tgv de vele vulkanen. Zelf ook nog naar een bad geweest, waar het water oorspronkelijk 62 graden is (het wordt natuurlijk wel iets gekoeld, maar is nog steeds warm). Voor je in bad gaat, moet je jezelf eerst wassen (zittend op een klein krukje) en als je helemaal zeep vrij bent, mag je in het bad stappen.

  

Noriko wilde met ons de bergen nog in, maar omdat het daar flink sneeuwde was dat te riskant. We zijn in Odawara naar het Odawara Rekishi-kenbunkan museum geweest: gaat over de historie in de tijd van de Sengoku en Edo periode. En naar het Odawara castle (=donjon) geweest, waar een tentoonstelling te zien was van historische dingen zoals: wapens.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.