japan in maart 2006

Welkom op mijn weblog

8 maart

0 reacties
8 maart

Dagje Tokio Om 8:00 van huis vertrokken en bij het station kaartjes gekocht voor de JR-line richting Tokyo. Noriko, die zelf 6 jaar in Tokyo gewoond heeft, was onze gids.

De 1e stop was: Ueno Imperial Park: mooi park met shrine/tempels, mooie uitzichten en terrasjes waar je heerlijk mensen en culturen kunt observeren.

2e stop: Okachimachi: straatjes waar verschillende marktjes te zien waren met etenswaren: vis-kleding-kruiden enz. Vandaar weer op de trein gestapt (kaartjes zijn vergelijkbaar met one day travelcard in London)

 

3e stop: Rikugien gardens: een japanse tuin/ park waar we een mooie wandeling konden maken, waar de schildpadden op de rotsen lagen te zonnen. Het was jammer dat er nog niets in bloei stond, maar desondanks toch heel mooi.

We troffen het heel erg met het weer vandaag. Zonnig en 17 graden. Gewoon in een vestje kunnen lopen.

 

 

De 4e stop was Hibiya. Het Hibiya park, even een stukje groen en "rust" van al het verkeer, mensen, geluid...Je kan het niet voorstellen, maar het lijkt of het hier altijd lawaai moet zijn: er staan mensen op straat reclame te maken voor 't een of ander en hiervoor gebruiken ze een megafoon. Als verkeerslichten op groen gaan, geeft dat een piepend geluid. Als de deuren van de trein open gaat: hoor je bellen klingelen alsof er een ijsco karretje voorbij komt, ambulances die een sirene hebben, maar daarnaast ook een luidspreker op de auto, die zegt dat iedereen opzij moet gaan

 

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.