japan in maart 2006

Welkom op mijn weblog

7 maart

0 reacties
7 maart

Vanmorgen thuis gebleven, omdat Noriko moest werken in de winkel. Jan had hele discussies met Harald en weet nu veel van japanse kanji's af. (Harald heeft hier voor gestudeerd, duzz...)

Enkele dingen die heel anders zijn dan thuis in Poortvliet: bij ons gaat de klok luiden om 8:00. Hier hoor je een of ander wijsje (klinkt vriendelijker dan de klokken moet ik zeggen) Om 15:00 hoor je weer een wijsje en wordt er iets omgeroepen. Noriko vertelde dat dit het teken is dat de school uitgaat en dat mensen dan extra allert moeten zijn op de kinderen: er zijn wel eens vreemde mannen.....ze roepen eigenlijk de mensen op om de straat op te gaan, om de kinderen in de gaten te houden.....apart.

Morgen moeten we vroeg op, want dan gaan we met z'n allen naar Tokio, met de trein.

Het weer is hier iedere dag nog goed geweest. Overdag best wel lekker, maar het koelt wel heel erg af gedurende de avond.

 

 

6 maart

Jan vertrok om 6:30 met Noriko richting Aikido

's middags met Noriko een kasteel bezocht, waar een museum van gemaakt was. (in Otaki  Isumi-Gun)
Onderweg veel rijstvelden gezien. Of de plaats waar ze rijst planten. Dit gebeurd pas in mei, maar je ziet wel de velden (waar ook nu nog veel water instaat). Eigenlijk zie je alleen maar rijstvelden (rijstpaddy's) langs de kant van de weg en iets wat op aspergebedden bij ons lijkt, maar waar ze grote lente uien planten, en velden met chinese kool.
's middags kwam Noriko's zus met man en zoontje (4) langs.
's avonds naar een sushibar geweest om sushi te eten aan een lage tafel, waar je in kleermakerzit op de grond moest gaan zitten, naast een lopende band waar de verschillende sushi's op stonden en je pakte er van af wat je wilde eten.....apart maar lekker

5 maart

Mijn 36e verjaardag in Japan. Noriko had een Malakoff taart gemaakt (met lange vingers en room en rum). Om je vingers bij af te likken!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.