Level10 Challenge

Back again

2 reacties
Back again

Beste lezers, 

 

Het is weer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst het blog heb bijgewerkt..

De eerste level 10 challenge is afgesloten> met helaas weinig resultaat, maaarrrrr.... op gewicht blijven na net voor de challenge te zijn gestopt met roken is ook een hele prestatie.

Inmiddels ben ik aan mijn 2de level10 challenge begonnen met een hoop nieuwe sportieve activiteiten.

Ik ben behoorlijk actief geworden, al zeg ik het zelf. 

Zoals jullie mijn laatste blog hebben gelezen ben ik gaan fitnessen en doe dit nog steeds, wel minimaal vanwege andere activiteiten die veel tijd opslokken. Zo ban ik tegen een fantastisch concept Pinkboxing aangelopen wat ik zelf ga lanceren op eiland Tholen. Ik neem zelf 1 a 2 keer deel aan een les in Oud-Beierland. Daarnaast heb ik tegenwoordig een hometrainer thuis, waar ik inmiddels na opbouwen zo bijn aelke dag 1 uur op fiet> op de goed hartslag> tsja mensen...de hartslag schijnt dus te bepalen of je vetten verbrand ( hoezo openbaring?!!). 

Daarnaast heb ik mij heel stoer opgegeven voor de cityrun in Eindhoven 12 oktober, dus ook hier moet voor getraind worden, man man ...wat is hardlopen voorlopig niet mijn ding..Over hartslag gesproken> hier verbrand ik geen vetten, omdat het hardlopen een ware uitputtingsslag voor mijn lijf blijkt te zijn en gelijk naar de 180/190 schiet...auch...

Om zelf het Pinkboxing concept te mogen geven moet je gediplomeerd zijn, dus..... deze dame heeft zich zowaar ingeschreven voor de opleiding fitnesstrainer, hoe gaaf!! Van een leven wat werd bepaald door vermoeidheid nog geen jaar geleden, zo draait mijn leven nu volledig om mijn Healthy Active Lifestyle..

Vanwege het vele sporten en mijn resultaten die te wensen over lieten, heb ik na veel tips van collega's en vertrouwen op hun tips, mijn voeding volledig omgegooid...zo als ik vroeger dacht dat je van koolhydraten dik werd, zit ik nu op een voedingspatroon van> 50% koolhydraten, 30% eiwitten en 20% vetten.. 

Het was behoorlijk [uzzelen om dit voor elkaar krijgen als je jaren koolhydraatarm hebt gegeten...zo moest ik de eerste dag aanvullen met bananananen en eierkoeken, waar ik vervolgens gedurende een week letterlijk een misselijk mens was...man man wat heb ik afgezien. Inmiddels heb ik mijn weg gevonden zonder zoete 'troep' aan mijn koolhydraten te kunnen komen, ik heb ontdekt dat de truc van zo bewust mogelijk met vetten omgaan al voor een redelijk goede balans zorgt.. veel vlees, vis en kaas zit er helaas niet in, omdat dit meestelal ten koste gaat van mijn koolhydraatpercentage, dus vegetarisch eten komt vaak voor> je moet er wat voor over hebben ;-) 

Zo schijnt het dat koolhydraten je belangrijkste bron van energie zijn....en....dat klopt...waar ik dacht aan het toppunt van mijn vitaliteit te zitten ben ik tegenwoordig vaste prik rond 6:15 wakker en zit ik vaak om 7uur dus al op mijn hometrainer of loop ik al buiten hard....wanneer ik naar de sportschool wil zal ik geduld moeten hebben, want deze opent pas om 9uur.

Na deze 'korte' introductie ga ik hard mijn best doen vaker te bloggen en jullie op de hoogte te houden van mijn level 10 ronde 2.

dus...tot gauw!!!

 

grtz...

2 reacties

Zie nog geen foto van je resultaat??Of er nog niet tevreden over?

Pfff,het is wel intensief hoe jij daar mee bezig bent.

Een sport zien te vinden die je leuk lijkt en resultaat oplevert,het schijnt nog niet mee te vallen,ook meerdere keren je voeding aanpassen.

Ik vraag me af,is dit allemaal nog leuk???Of zit je in de tredmolen waar ontsnappen niet mogelijk is.

Hoop wel dat jij je er prettig bij voelt,want er is meer in het leven dan dat.

 

Ik moet bekennen dat ik zeer fanatieke sportmensen zie met ingevallen gezicht en armpjes als mensen waarvoor we met collectebus geld ophalen...omdat ze er verhongerd uitzien.

Daar is het doorgeslagen.

Succes...voor mij mag er best wat rondingen bij een vrouw aanwezig zijn...

 

grt Jo

Jo Dingemanse

20 August 2015 om 13:37

Hallo Janneke,

ik las in een oude margriet,dat je cvs had en dat je voedingsshakes nam.

Ik ben benieuw wat voor voedingsshakes dat zijn?

 

Met Vriendelijke Groet Tonny

tonnyss

10 December 2015 om 13:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.