Level10 Challenge

Jeeeeeah sport gevonden!!

1 reactie
Jeeeeeah sport gevonden!!

Vroeger was ik ooit weleens in de sportschool geweest en vond er toen niks aan. Wellicht kwam dat toen omdat ik met een kennis samen was die er kwam om te socializen en ik voornamelijk alleen op een hometrainer zat te fietsen wat niet mijn ding was... Ik ben eerlijk gezegd nooit zo'n fan geweest van dingen waar je erg moe van wordt ;-) 

In mijn zoektocht naar een sport die bij me past, kwam toch fitness om de hoek kijken, omdat ik merkte dat ik met de groepslessen voornamelijk conditioneel werkte, hoewel de instructrice beweerde van niet, want volgens haar train je ook heel erg je spieren met piloxing> zegt ze terwijl ze zelf helemaal niet erg gespierd is en zelfs een buikje heeft ( ik doe dan toch de aanname dat je als instructrice veel les geeft en dus veel sport, dus verwacht dan op zijn minst dat je buik strak is).

Daarnaast doe ik mijn workouts wel thuis, maarja, heb je een keer geen zin dan doe je dat niet, of maar ff snel. Dus ik besloot op de uitnodiging in te gaan van een kennis om eens mee te gaan.

Ik besloot ( waarom moet alles bij mij zo over de top??!) om er hardlopend naartoe te gaan ( lees: dit heb ik nog nooit gedaan). Ik dacht dan kan ik in de sportschool gelijk aan de gewichten gaan hangen en verlies ik geen tijd met nog cardio te moeten doen. In de sportschool werd er gelijk door 1 van de eigenaren gevraagd of ik dan met haar 'meeliep'. In plaats van een uitgebreide introductie, uitleg en info vanuit de sportschool, mocht de klant van de sportschool alles aan mij gaan uitleggen... OK..niet echt het beeld wat ik van een sportschool had> wellicht doe ik toch erg veel onterechte aannames. Ik was erg blij met haar mee te kunnen lopen, want alleen had ik al gelijk gillend weggelopen omdat ik mij alles behalve welkom voelde. Het voordeel was dat soor samen het programma te doorlopen je iets te doen had in de rust van je set. Tussendoor ging ze weleens de eigenaar halen om te vragen hoe een oefening moest omdat zij normaal een ander programma volgt en deze kwam dan de oefening uitleggen.. Ik voelde me wel erg bezwaard dat we hem steeds vanachter de balie moesten gaan halen wanneer we een vraag hadden en bedacht me gelijk> hoe moet dit als ik alleen ben... Tsja, ik heb dus écht de slechte eigenschap aannames te doen, dus ben altijd snel bang iemand lastig te vallen of te storen, wat er in resulteerd dat ik in zo'n situatie de eigenaar niet om hulp zou durven vragen...

Na afloop had ik nog wat vragen en de eigenaar wenste ons succes met onze spierpijn> waarop ik gelijk dacht> haha NOT... Sinds ik besloot om naar de sportschool te gaan heb ik gelijk een goede hersteldrank besteld en vertrouw hier zo ontzettend op dat ik weet geen spierpijn te zal hebben. Vervolgens ik hardlopend naar huis, want die hersteldrank moest er wel binnen 30 minuten in..

Vervolgens besloot ik de volgende dag ook naar de sportschool te gaan. En ik kon gezellig weer met deze kennis mee. Deze keer besloot ik met de auto te gaan omdat de enige plek waar ik wel wat spierpijn had de aanhechting van mijn bovenbeenspier was en besloot niet te veel te gaan forceren. 

In de sportschool aangekomen was de eigenaar verbaast dat ik geen spierpijn had van 'zijn' training maar wel van het hardlopen. Vervolgens wilde ik wat tips over mijn voeding en bleek gelijk dat we niet op 1 lijn zaten wat betreft wat goede voeding is. Iets waar ik in mijn dagelijkse leven uiteraard vaak tegenaan loop omdat veel mensen nog steeds denken dat ze alle 52 voedingsstoffen binnen krijgen met 'normaal' eten. ( lees> dit is dus niet zo). Ik deed nog een poging heb te vertellen dat ik voor kort mijn ene been niet voor het andere kon krijgen, waarop zijn antwoord was> dan at je niet goed. Waarop ik bedacht het niet meer over voeding te gaan hebben aangezien ik in de periode dat ik CVS had, juist erg bewust met mijn voeding bezig was omdat ik voorheen voedingssconsulente was geweest. Ik besloot voortaan alleen nog tips over mijn voeding in te winnen bij mijn huidige collega welzijnscoaches.

Dag 2 fitness was pittig> voornamelijk de oefeningen van de schouders voelde ik dat ik deze spieren duidelijk nooit gebruik en moest alle gewichten op 'poesie'stand zetten. ( zo noem ik het dus wanneer ik alleen met het eerste gewicht train, voel me zo'n watje)

Na deze trainingsdag merk ik wel wat meer aan mijn spieren, maar kan het geen spierpijn noemen> lang leven mijn fantastische shake!

Ik heb vervolgens een abbonement voor 2x in de week genomen en nu eerst mijn piloxing kaart opmaken aangezien de instructrice zich lekker van de domme houdt toen ik aangaf dat ik erg huiverig was nog aan de les deel te nemen aangezien ik vorige keer erg ziek geworden was...tsja, om je geld in je zak te houden kan je beter maar niet reageren op zo'n bericht...Ik maak mijn kaart dus maar op, daarna stop ik er lekker mee en zal zeker geen reclame maken.. Ik heb meer respect voor mensen die met hun passie bezig zijn en er alles aan doen een ander in tevredenheid en eerlijkheid te benaderen...

Nordic walking in een groep ga ik ook een eind aanbreien eengezien het tempo van de groep voor mij te laag is, ik houd van flink doorstappen en steeds wachten op de groep geeft mij geen gevoel van voldoening. Wellicht zelf stokken kopen en zelf leuke routes gaan lopen. want nordiccen is wel een heerlijke sport waarbij je de meeste spieren gebruikt in 1 training, dus echt super!!

Dus...fitness it will be!!

1 reactie

En hoe is het af gelopen met je level 10 Challenge groetjes arvid

 

ajde vries

13 June 2015 om 11:41

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.