Level10 Challenge

Zum-bah

1 reactie

Ok....wat een anti-climax...

Ik keek zo ontzettend uit naar mijn 1ste les Zumba. Gezien mijn vele dansen in mijn kinder- en tienerjaren, ging ik ervan uit dat dit helemaal mijn ding was... Ik was er helemaal klaar voor en bij binnenkomst genoot ik al erg van de zuid-Amerikaanse muziek waar ik zo van houd! ik was helemaal klaar voor het billen en borsten schudden en lekker mn romp een opdonder te geven, want zoals ik altijd dacht is zumba super goed als core-training> je weet wel, voor je vetjes rondom je buik/taille etc..

Toen vervolgens de warming-up begon bleek idereen gemakkelijk de routine te kunnen volgen die al duidelijk eerder ingestudeerd was. Er was geen uitleg maar gewoon doen en voelde me behoorlijk debiel dat ik natuurlijk onwijs stond te stuntelen omdat ik deze routine niet kende. Mijn mede sporters hadden het in zovere onder de knie dat ze met gemak de hele tijd aan het kletsen waren met de instructrice. 

Ik dacht> wellicht is de warming-up altijd hetzelfde en begint het dadelijk gewoon stap voor stap oefeningen doen...nou....niet dus... De gehele les hoorde de sporters een liedje en wisten gelijk welke routine ze moesten dansen...dit leek voor mij meer op dansles, waar je gewoon de geleerde dingen herhaald, dan de Zumba les die ik ooit bij een vriendin heb gevolgd waarbij niemand wist wat voor workout er komen ging. 

Ik had vrij snel door> dit is t niet voor mij...Ik wil graag een workout en houd van verrassingen. Denkend aan het feit dat ik de routines over een paar lessen ook ken en dan weet dat ik de week erop weer dezelfde dansjes ga doen is iets wat me n u al verveeld alvorens het begonnen is. 

Deze enthousiaste, spontane, chaotische spring in het veld heeft gewoon constant uitdaging en verrassing nodig om het sporten vol te kunnen gaan houden...regelmaat, voorspelbaarheid en structuur is hetgeen wat een groot gevaar voor mij is om uit verveling op te geven...

dus op....naar de volgende proefles> ik denk toch...richting sportschool..

HEB JIJ TIPS WAT VOOR SPORT IK ZOU KUNNEN PROBEREN>> LAAT HET ME WETEN ;-)

Liefs Janneke

1 reactie

Janneke je bent een kanjer. Kritisch..oprecht en een doorzetter.

hier wordt er enkel gefietst. Maar..er zijn vast nog veel meer sporten die jij leuk vindt.

Succes

buitenkans

30 March 2015 om 18:42

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.