Televisie kijken in het buitenland

Nederlandse & Vlaamse TV kijken in het buitenland: 3 betaalbare mogelijkheden

0 reacties

Ben je een Nederlander die in het buitenland woont en mis je het kijken naar Nederlandse televisie zenders? Of ben je een reiziger die graag op de hoogte Nederlandse of Vlaamse TV wilt bekijken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost leer je hoe je Nederlandse en Vlaamse televisie kunt kijken in het buitenland.

Gebruik een VPN Dienst

Als je buiten Nederland bent kun je niet altijd online Nederlandse TV zenders bekijken vanwege geo-blokkades (blokkade per land). Een oplossing hiervoor is het gebruik van een VPN service. Met een VPN (Virtual Private Network) verander je je IP-adres naar een Nederlands IP-adres waardoor je de Nederlandse TV zenders (of andere content) kunt bekijken alsof je in Nederland bent. Er zijn verschillende VPN diensten beschikbaar zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost. Let er wel op dat niet alle VPN diensten geschikt zijn voor het kijken van Nederlandse tv dus zorg dat je een VPN provider kiest die geschikt is hiervoor. Let ook op dat niet alle VPN diensten gratis zijn.

Gebruik een IPTV abonnement

Een andere optie is om een IPTV dienst te gebruiken. Dit is een dienst die televisie uitzendingen via het internet aanbiedt. Er zijn verschillende IPTV providers die Nederlandse of vlaamse TV zenders aanbieden: Nederlandse of Vlaamse TV kijken in het buitenland. Houd er wel rekening mee dat niet alle IPTV diensten legaal zijn en sommige onstabiele zenders aanbieden. Doe daarom altijd onderzoek voordat je een IPTV service gebruikt. Het voordeel van IPTV is dat het volledig via het internet gaat, daardoor kun je het overal ter wereld gebruiken. Naast dat je TV-zenders kunt bekijken bieden providers vaak ook de mogelijkheid om films en series te kijken. Deze films en series zijn vaak beschikbaar met Nederlandse ondertiteling. Ook is het bij de meeste providers mogelijk om naar (Nederlandse of Vlaamse) radio zenders te luisteren.

Kijk via een Nederlandse of Vlaamse televisie provider

Een andere optie is om een abonnement te nemen bij een Nederlandse TV provider. Providers zoals Ziggo en KPN bieden de mogelijkheid om online tv te kijken via hun app of website. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement en een goede internetverbinding. Houd er wel rekening mee dat sommige providers hun diensten alleen beschikbaar maken voor klanten die zich in Nederland bevinden. Informeer dus vooraf bij je provider of je hun online diensten kunt gebruiken in het buitenland. 

 

Maak gebruik van gratis streamingwebsites

Als laatste zijn er ook gratis streaming sites beschikbaar waar je Nederlandse of Vlaamse TV kunt bekijken. Een voorbeeld hiervan is BVN, een publieke televisiezender die zich focust op Nederlanders in het buitenland. Deze zender is gratis te bekijken via hun website of app. Er zijn ook andere websites beschikbaar maar let op dat deze sites vaak niet legaal zijn en soms gevaarlijk kunnen zijn voor je computer of telefoon. Gebruik daarom altijd goede antivirussoftware en blijf voorzichtig! 

Conclusie:

Het kijken van Nederlandse televisie in het buitenland is niet altijd gemakkelijk maar er zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Of je nu een VPN-service gebruikt, online tv kijkt via je Nederlandse tv-provider, een IPTV-service gebruikt of gratis streamingwebsites bekijkt. Er zijn altijd manieren om Nederlandse TV te kijken waar je ook bent ter wereld! Wees wel voorzichtig en kies een betrouwbare optie om veilig en zonder problemen te kunnen genieten van de content die jij wilt zien. Deze 3 opties zijn de beste en gemakkelijkste opties maar natuurlijk kan er maar een de beste zijn. De beste optie om TV te kijken in het buitenland is gebruik maken van een betrouwbare IPTV provider. Naast de voordelen van het gemak zit er ook nog een voordeel bij dat je toegang krijgt tot het VOD gedeelte.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.