De Nieuwe iPhone 8

Welkom op mijn blog over de nieuwe iPhone 8!    Deze iPhone heb ik gekregen van mijn zoon, nu wilt hij dat ik leer werken met dit ding.. haha Omdat ik meer wil in technologie geraken, hebben we beslist om hier een webblog te maken en zo leer ik ook het nieuwe "bloggen".  Opmerking zijn altijd welkom! Groetjes Gertjan

Het Vernietigen van Gebouwen - Sloopopvolgingsplan of in NL: Omgevingsvergunning

2 reacties

Zoals jullie wel weten ben ik met pensioen, en heb ik hierdoor teveel vrije tijd. 

Mijn neefje is expert in het kopen van een krot, dan opknappen en vervolgens terug verkopen. 

Hij verdient hier goed zijn geld mee, maar nu heeft hij pech gehad. Hij wou in plaats van een huis te kopen, heeft hij een bedrijfspand gekocht.. maar niet als doel om het op te knappen, maar om het af te breken en een nieuw pand er op te plaatsen. Hij heeft zich serieus mispakt. Het gebouw zat vol met asbest en andere gevaarlijke stoffen. Hij dacht snel alles zelf plat te gooien, maar ik heb hem gewaarschuwt dat hij dit beter niet zou doen. 

Ik heb hem duidelijk gezegd: . je mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. je moet hiervoor meestal een melding doen. Dit is verplicht om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Ook vanaf je een bepaalde hoeveelheid sloopafval hebt, dan moet je hiervoor een vergunning aanvragen. En dit is niet makkelijk.. 

Grappige video over Geblunder bij het slopen: 

 

Interssante video voor Nederland, jammergenoeg werkt dit niet zo in België (volgens mij, ik ben nog extra research aan het doen in het onderwerp): 

 

In deze video wordt uitgelegd dat je geen sloopvergunning, bouwvergunning, inritvergunning of kapvergunning meer nodig hebt, maar gewoon 1 omgevingsvergunning. Wat mij veel logischer lijkt, en veel minder papieren invullen. Tegenwoordig in NL moet je dan maar die 1ne vergunning aanvragen. 

Als ik wat onderzoek doe in België kom ik terecht bij een sloopopvolgingsplan. Het sloopopvolgingsplan van Sloveco bevat heel veel interessante weetjes, die volgens mij niet van toepassing zijn op NL.  

Dit vind ik het vervelendste aan iets opzoeken in Belgie en NL. We hebben andere wetten, maar Nederlandse websites scoren hoger in de zoekresultaten van Google dan de Belgische. Dit is voor mij vervelend om de juist informatie te vinden. 

Heeft er iemand nog tips wat ik precies allemaal moet bekijken? 

 

Groetjes

Gertjan

2 reacties

In nl heeft men het omgevingsloket ook wel olo genoemd in het leven geroepen. Bij sloop of verbouwing geld de regel is het pand van voor 1993 dan is een inventarisatie rapport verplicht. Met het inventarisatie rapport doe je dan de sloopmelding. Het asbestinventarisatie rapport wordt door de gemeente getoetst en wellicht zal er nog aanvullende eisen worden gesteld. Je kan als particulier beperkt zelf asbest verwijderen, Max 35 M2 golfplaten buiten;  losliggend hechtgebonden tot bepaald aantal M2. Als bedrijf ben je verplicht een gecertificeerd bedrijf voor de verwijdering in te schakelen. 

 

Is hij wel gewezen op het asbest bij de aankoop van het pand?

 

Mocht u meer informatie willen of vrijblijvend onafhankelijk advies? Kunt u mij bellen op 0113- 405016 of mailen naar niek@domase.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Niek Donselaar domase®

domase®

10 July 2020 om 02:10

En is je neefje al aan het slopen gegaan zonder vergunning? Toch wel heel vervelend voor hem.

Toos van Holstein

15 July 2020 om 11:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.