De Nieuwe iPhone 8

Welkom op mijn blog over de nieuwe iPhone 8!    Deze iPhone heb ik gekregen van mijn zoon, nu wilt hij dat ik leer werken met dit ding.. haha Omdat ik meer wil in technologie geraken, hebben we beslist om hier een webblog te maken en zo leer ik ook het nieuwe "bloggen".  Opmerking zijn altijd welkom! Groetjes Gertjan

Nieuw Doel: Zelf een Website Maken!

2 reacties

Dus na het leren van een de iPhone heb ik besloten om een nieuw doel in mijn leven voor ogen te stellen. cool

Het maken van mijn eigen personaliseerde website! Haha, ja!

Ik ken nu al het platform van zeelandnet, en nu probeer ik aan de slag de gaan met Wordpress. 

Wat is Wordpress?

Wordpress is een CMS? Ik hoor je al zeggen wat is een CMS? Heb ik ook 50x moeten vragen aan mijn zoon maar het is super simpel. 

Een CMS of Content Management System is een programma die de code van de website voor je schrijft. Er zijn er verschillende maar wordpress is de meest populaire. 

Nu heb ik al een maand zitten proberen op het gratis platform van wordpress. Dan is je website gewoon met .wordpress.com achteraan in plaats van website.com. 

maar wat is nu de volgende stap? 

De volgende stap: Webhosting

Dit is heel andere koek, ik heb hierover veel informatie moeten opzoeken online om te vinden wat nu eigenlijk de beste webhosting is. Het hangt van veel factoren af, zelfs locatie. Je wilt niet dat je website gehost word in America terwijl je bezoekers allemaal van NL komen. Snapje? 

Als je wat Engels spreekt raad ik je zeker aan om bovenstaande video eens te bekijken. Het geeft je goed advies over wat webhosting nu precies is en welke richting je hiermee op kan. Ik raad je zeker aan om de vidoe goed te bekijken en wat bij te leren mocht dit thema je interesseren. 

Elke seconde vertraging kan een probleem zijn. Ook is het belangrijk om te beseffen, wil je alleen op de server zijn of wil je je server delen met andere? Wat dan ook goedkoper uitkomt. In deze bron heb ik veel informatie over dit onderwerp geleerd. 

Laatste Stap: Naam registeren

De volgende stap die je moet doen is een naam registeren voor je website. Wat bedoel ik hiermee precies? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Dus je moet een naam hebben een url waar naartoe mensen kunnen surfen. 

Ik wilde gertjan.nl maar die bestond al, dus heb ik wat creatief geweest en heb ik ook een paar letters van mijn achternaam in het domain opgenomen. 

Het is veel goedkoper dan verwacht, na lang rondkijken ben ik tot de conclusie gekomen dat Versio of Neostrada wel de beste oplossingen zijn. 

Vraag:

Heeft iemand hiermee ervaring? Ik ben nog wat op zoek naar welke plugins ik moet gebruiken bij wordpress. Ik ben nu elementor tegengekomen maar thrive themes lijken ook erg handig om snel een website op te zetten. Elementor samen met Astra themes geven op dit moment mijn voorkeur. Maar als er iemand een beter idee heeft laat het mij weten! Ik zoek iets plug en play dat heel makkelijk en senior vriendelijk is. 

Alvast bedankt

Voor het lezen van mijn korte blog. 

 

PS: ik moet deze blog echt meer onderhouden, ik vergeet altijd om naar dit zeelandnet blog te komen! Mss als er wat meer response zou komen zou ik het meer zien zitten om wat te antwoorden op mensen! :) Maar goed, mijn zoon leest dit, dus hallo zoon.. 

 

 

2 reacties

Ook ik ben al jaren van plan om een eigen website te maken. Het staat nog steeds op de nog-te-doen-lijst embarassed

Heel veel plezier en succes bij het realiseren van dit doel en ik ben nu al benieuwd wat het volgende doel wordt tongue-outwink

U hebt gelijk dat er inhoudelijk weinig op de weblogs gereageerd wordt. Bij mij staat de mogelijkheid tot reageren mede daarom al jaren uit.

Ook van mij een hallo aan uw zoon, die ik overigens niet ken cool

tiscrea ©

26 September 2019 om 10:35

Met Wordpress en Elementor (pro) ben je op de goede weg en heb je praktisch niet meer nodig, installeer ook de plugin elements en je krijgt allerlei templates die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Ikzelf heb alles gehost bij Strato en dat bevalt prima.

fdkoning

27 September 2019 om 06:20

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.