Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

558. Tegeltjeswijsheden in verkiezingstijd

1 reactie

Wat een toeval. Zit je gewoon een beetje te googelen of er de laatste tijd nog leuke tegeltjes met grappige teksten ontworpen zijn en dan tref je het tegeltje op nevenstaande foto.

En dat in verkiezingstijd. De tekst op dit tegeltje is niet zo vleiend voor de VVD, maar dat kan ik helaas ook niet helpen.

 

Toch heeft dit tegeltje mij geïnspireerd om een aantal nieuwe tegeltjes te ontwerpen. Daartoe moest ik het gisteren ontvangen stembiljet even goed bestuderen. Enkele dingen vallen dan op:

- de partijen staan gerangschikt op het huidig zetelaantal in de Tweede Kamer (van hoog naar laag)

- er zijn totaal 31 partijen waar u straks uit mag kiezen

- sommige partijen staan letterlijk ietsje hoger op het formulier; dat komt door de alleronderste naam: dit is een bekende Nederlander die voor "lijstduwer" speelt; daardoor schuift de hele kolom letterlijk een stukje naar boven toe

 

Onder deze alinea treft u de tegeltjes van de eerste 13 partijen. Alle 31 dat leek me nogal een klus. De tekst op de tegeltjes is soms heel serieus, maar soms ook wat minder, af en toe op het randje, misschien zelfs over het randje...

 

Op volgorde volgen nu de volgende tegeltjes:

Mark Rutte (VVD)

Geert Wilders (PVV)

Wopke Hoekstra (CDA)

Sigrid Kaag (D66)

Jesse Klaver (GroenLinks)

Lilian Marijnissen (SP)

Lianne Ploumen (PvdA)

Gert-Jan Segers (CU)

Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren)

Liane den Haan (50+)

Kees van der Staaij (SGP)

Farid Azarkan (DENK)

Thierry Baudet Forum voor Democratie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenslotte wens ik mijn lezers alle wijsheid toe bij het invullen van het stemformulier. Of u nou per post stemt of aanstaande maandag, dinsdag of woensdag in levende lijve op pad gaat naar een stemlokaal. Ik heb begrepen dat u het potloodje met de rode punt mee naar huis mag nemen. Een zeldzame gulheid van onze overheid...

1 reactie

Je hebt weer heelgoed je best gedaan waarbij ik de tegeltjes die net op of over het randje zitten toch eigenlijk de leukste vind. En wat betreft dat potloodje, dat ben ik zomaar misgelopenb omdat ikschriftelijk heb gestemd. Toch een vorm van oneerlijkheid.

Dan nog even over je reactie bij mijn vorige blog. Ik heb inderdaad een aantal jaren onderwijs gegeven waarvan de meeste aan het MBO in Eindhoven. Daar gaf ik het vak Esthetische Vorming. Maar dat ligt dus al ver achter me, zo'n 30 jaar. 

Toos van Holstein

17 March 2021 om 14:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.