Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

540. Een nieuw stripverhaal

2 reacties

Zegt de datum 25 oktober 1952 u iets? Op die datum kwam in ons land het eerste nummer van het striptijdschrift Donald Duck uit. Vanaf die dag hield ik wekelijks de postbode in de gaten. Als de brievenbus zich opende dan griste ik, als achtjarig jongetje, het blaadje uit de handen van de postbesteller.

Ik kan me dat eerste nummer nog goed herinneren. Donald trad toe tot de plaatselijke brandweer en bij het bluswerk ging er van alles mis. Gelukkig zorgden de drie neefjes voor een "happy end".

Ik zal het maar eerlijk toegeven: Als er in de wachtkamer van arts, tandarts of andere medicus exemplaren van Donald Duck op de leestafel liggen, dan kan ik nu, als 76-jarige, de verleiding nog steeds niet weerstaan.

 

Ik heb vandaag een grote verrassing voor u. Deze week komt er, na 68 jaar, een gloednieuw striptijdschrift op de markt. De naam is Donald Trump. Voor abonnees komt de Donald Trump vanaf nu iedere week in de brievenbus gerold. De strip is meer gericht op volwassenen dan op kinderen

 

 

 

Als u denkt dat dit blad enige gelijkenis vertoont met de (ex)president van de USA dan moet ik u feliciteren met uw voorstellingsvermogen. Want inderdaad heeft deze meneer het tot stripheld geschopt en dat kan niet iedereen zeggen. Een plaats tussen de presidentenkoppen van Mount Rushmore in Rapid City (South Dakota) is hem niet gegund. Aan de andere kant kunnen George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln niet zeggen dat ze ooit onderwerp van een stripverhaal zijn geworden.

 

Over de inhoud van de Donald Trump wil ik vast een tipje van de sluier oplichten.

Er komt in ieder geval een wekelijkse vervolgstrip over de muur die Donald persoonlijk aan het metselen is tussen de USA en Mexico. De vorderingen van dit bouwwerk zijn dus nauwkeurig bij te houden.

In plaats van Katrien Duck doet Melania Trump haar intrede.

Er is ook wekelijks een strip over een papegaai die luistert naar de naam Twitter.

De introductie van een extra strip van de Grote Boze Wolf is totaal overbodig. Dat kan Donald allemaal zelf. Hij is groot èn meestal ook boos.

Aparte verhaaltjes over Dagobert Trump zijn niet nodig. De bekende scènes van zwemmen in een geldpakhuis kan Donald Trump zelf afspelen in één van z'n Trumptowers. Hij heeft zo'n suikeroompje helemaal niet nodig.

Een strip over Fake News komt ook wekelijks terug.

 

De hoofdprijs van het traditionele puzzeltje is zeer de moeite waard: 10% korting op een overnachting in één van de mooiste kamers van de Trump Tower in Washington.

Normaal kost één overnachting (incl. ontbijt) in een luxe tweepersoonskamer met uitzicht $ 2654 en dan krijg je toch mooi $ 265 korting (omgerekend € 226,25). Een aardig kadootje.

 

Als Donald straks in februari het Witte Huis moet verlaten dan zal hij zich hoogst waarschijnlijk, samen met zijn Melania, vestigen in het meest luxe appartement van diezelfde Trump Tower. Van daaruit heeft hij uitstekend zicht op het Witte Huis. Met een sterke verrekijker moet hij kunnen ontdekken wie er bij Joe Biden op bezoek komt in de Oval Office.

 

Een mogelijk extra voordeeltje voor de winnaar van de prijspuzzel: als Trump in datzelfde gebouw komt te wonen dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat u, als oplosser van een kruiswoordpuzzeltje, in de lift plotseling oog in oog komt de staan met Donald himself.

En als u dan terloops de opmerking "America first" maakt, dan wordt u bovendien getrakteerd op een brede glimlach.

 

In column-1 heeft u kunnen lezen dat mijn kleinzoon, als 4-jarig jongetje, op de foto heeft gestaan met de toenmalige president George W. Bush jr. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hier enig photoshop-werk aan te pas gekomen is.

Maar die ontmoeting in die lift is puur en ongekunsteld...

 

Aan het einde van deze ongeloofwaardige column moet ik mij toch excuseren voor de hoeveelheid fantasie die met mij op de loop is gegaan.

Ik kan u helaas ook niet vertellen op welke manier u zich kunt abonneren op het nieuwe tijdschrift. Als u dat al zou willen. Ik kan me namelijk levendig voorstellen dat u al die heisa rondom de verkiezingen in de States meer dan zat bent !!!

2 reacties

In deze barre tijden kan een mens niet zonder fantasie, en hoe gekker hoe beter (vind ik)...embarassed

Jopie Meerman

06 November 2020 om 11:50

Ik moet dit bericht van jou toch eens goed gaan factchecken want ik heb het idee dat er toch wel wat fakenews in voorkomt wink. Leuk trouwens dat je, zo bleek uit je reactie bij mijn blog, heel wat spoortjes hebt liggen in Veere en dan nog wel bij de Schotse Huizen!

Toos van Holstein

11 November 2020 om 12:52

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.