Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

530. Een echte ramkraak

1 reactie

Als er in de media gesproken wordt van een ramkraak dan is het wel duidelijk wat er gebeurd is. Dan is er met een auto bewust ingereden op de voorpui van een juwelier of op een geldautomaat aan de muur.

 

De ramkraak die afgelopen week stond vermeld in de PZC was van een heel ander kaliber. Deze gebeurtenis was een èchte ramkraak, uitgevoerd door een mannetjesschaap, een ram dus.

Dit schaap stond in de wei naast het huis van de eigenaar. Het schaap stond 's avonds te genieten van een flinke hoeveelheid gefermenteerd fruit. Het is echter bekend dat er bij de fermentatie van fruit grote hoeveelheden alcohol gevormd worden. Dus dat schaap raakte steeds meer onder invloed. U mag zelf kiezen welke vergelijking op den duur het best bij hem paste:

Zo zat als een aap

Zo dronken als een tor

Zo stoned als een garnaal

Zo ziek als een hond

 

In de loop van de nacht brak het schaap los uit z'n weitje en waggelde stomdronken naar de voordeur van z'n baasje. Naast de voordeur waren ramen die een reflecterende werking hadden. De ladderzatte ram beoordeelde de spiegeling verkeerd en meende aan beide zijden een dreigende concurrent te herkennen. Met twee welgemikte kopstoten, ééntje rechts en ééntje links, probeerde hij zijn spiegelbeelden aan te vallen en te verjagen. Dat lukte.

De gemoedstoestand van de ram laat zich het best omschrijven als:

Zo nijdig als een spin

Zo koppig als een ezel

Zo sterk als een paard

 

De aanslag lukte. Door deze ramkraken begaven beide ruiten het. Maar de spiegelbeelden keerden niet terug. Tevreden trok de ram zich weer terug in z'n weitje naast het huis om zijn roes uit te slapen. Nog enkele slotkwalificaties vóór het slapengaan:

Hij bloedde als een rund

Hij zag zo rood al een kreeft

 

De volgende morgen heeft de eigenaar deze gebeurtenis kunnen verklaren, aan de hand van enkele feiten:

- het bloed aan zijn voordeur

- de plukken wol aan het gebroken glas

- de conditie van zijn mannetjesschaap dat in het weitje voor pampus lag met een levensgrote kater en talrijke verwondingen aan z'n kop

 

Dit hele verhaal van die eerste echte ramkraak speelde zich af in Nieuw-Beijerland, een dorp in de Hoeksche Waard. De kranten staan er vol van. Op Google hoef je alleen maar in te tikken "Ramkraak Beijerland" en het hele verhaal komt in geuren en kleuren tevoorschijn.

 

Toevallig stond diezelfde dag een verhaal op teletekst, onder het hoofdstuk "grappige gebeurtenissen" (NOS teletekst blz. 400 en volgende).

In Aarle-Rixtel is een veehouder die tevens restauranthouder is. Achter het restaurant staan twee stallen met koeien. Die avond moest er een hoogzwangere koe van de éne naar de andere stal gebracht worden.

Tijdens deze verhuizing ging er iets mis. De zwangere koe koos haar eigen weg en liep via het achterterras het restaurant binnen, waarvan de deur toevallig openstond. Dwars door het restaurant liep de koe langs de tafeltjes met de dinerende gasten. Gelukkig stonden de tafeltjes minimaal 1,5 meter uit elkaar, zodat er ruimte voldoende overbleef voor het enorme dier.

De reacties van de gasten waren wisselend. Er waren mensen hevig geschrokken en anderen vonden het wel humor.

Er wordt niet vermeld of het rund onderweg tussen de tafeltjes nog belangstelling had voor de menukeuze van de restaurantgasten. Ik kan me zo voorstellen dat deze koe bij ieder bord met rundvlees een minachtend "Boe!!!" heeft laten horen. Uiteindelijk verliet het dier het restaurant aan de voorzijde, waar de boer en zijn helpers weer grip kregen op de situatie. Snel werd het dier op zijn bestemde plaats afgeleverd.

Het dier heeft tijdens haar solo-wandeling totaal niks beschadigd en is inmiddels bevallen van een gezond kalf.

 

Toevallig is er in Goes een restaurant dat luistert naar de naam "De lachende koe", een gelegenheid waar we zo af en toe komen om een hapje te eten. Ik probeer me voor te stellen als er halverwege de maaltijd een hele vrolijke koe haar weg zoekt tussen de tafeltjes. Dat lijkt me toch wel spannend...

Maar nog even iets anders, dit restaurant staat bekend als "steakhouse", dus de titel "De lachende koe" is dus nogal ongeloofwaardig. "De huilende koe" zou hier beter op z'n plaats zijn.

1 reactie

Zo zie je maar weer, wij denken grip te hebben op onze gedomesticeerde dierenwereld en toch gaan ze af en toe hun eigen gang. te gek voor woorden. Bèèèèè en boehhhhhhhh!

Toos van Holstein

03 September 2020 om 11:45

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.