Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

478. Tegeltjeswijsheden (4)

1 reactie

SOMS HOOR IK MENSEN DINGEN ZEGGEN EN DAN DENK IK ... DIE HADDEN ZE NOOIT MOETEN LEREN PRATEN

 

Als je dit tegeltje aan iemand cadeau doet, dan is het de vraag of het "slachtoffer" de hint begrijpt. Misschien moet je nog een beetje helpen om door te kunnen dringen tot de psyche van deze persoon. Ik zou deze persoon thuis uitnodigen en dan zeggen: "Weet je ècht niet wie hiermee bedoeld wordt? Loop eens naar de gang en kijk eens naar rechts" (daar hangt bij ons toevallig de spiegel). Dan heb je kans dat het kwartje valt.

Toch typisch dat nu nog steeds het kwartje valt, niemand heeft het over het vallende twintigeurocentmuntje. En nou we het er toch over hebben: het kwartje van Kok (een "tijdelijke" verhoging van de benzineprijs) hebben we NOOIT meer teruggehad...

De beloofde € 1000 van Rutte moeten we nog krijgen. De geroofde miljarden van Lubbers vanuit het ABP in 1990 zijn ook nooit meer aangevuld. Het betrof toen 32.000.000.000 guldens en dat zijn toch bijna € 15.000.000.000 !!! Tot overmaat van ramp gaan de ABP-pensioenen volgend jaar gekort worden.

Sorry dat ik afgedwaald ben: van een simpel tegeltje naar de miljardenroof van Lubbers.

 

Op naar de volgende tegeltjes:

 

 

DUS JE BENT MET DE AUTO NAAR DE SPORTSCHOOL GEREDEN ... OM OP EEN FIETS TE ZITTEN

Deze grap heb ik eerder gelezen in een Amerikaans boek over humor. De bekende schrijver Bill Bryson was het ook al opgevallen dat er iemand met de auto naar de sportschool ging. De reactie was haast Trumpiaans, hoewel Donald toen nog lang niet bestond: "Ik ga met de auto, omdat anders mijn trainingsschema in de war raakt".

 

ALS WE ALLEMAAL EERSTE VIOOL WILLEN SPELEN KRIJGEN WE NOOIT EEN ORKEST

 

Hoewel, een vioolkwintet kan best heel aardig klinken, met dank aan Ludwig van Beethoven. Over orkesten gesproken, afgelopen zondag was er, net als op alle andere zomerse zondagsmorgens, een muziekprogramma te horen. Zittend onder een schaduwrijke dikke boom wachtten we op wat komen ging. Deze keer was een brassband uit Hansweert te gast in de Goese Manhuistuin. Op het programma stond als één na laatste muziekstuk, schrik niet, Carnaval Festival. Jazeker dat wijsje uit de Efteling dat maar niet uit je kop wil verdwijnen. En inderdaad, het klopte helemaal, het wàs dat irritante wijsje. De rest van de middag heb ik gepoogd om die melodie weer uit m'n hoofd te krijgen door het tweede deel van het vijfde pianoconcert van Ludwig van Beethoven te beluisteren. Prachtige muziek. Helaas is het verdrijven van de Efteling-muziek niet voor de volle 100% gelukt. Het melodietje bleef hangen. Met dank aan het muziekgezelschap uit Hansweert...

 

Weer een paar nieuwe tegeltjes:

 

 

SOMS PRAAT IK TEGEN MEZELF, DAN MOETEN WE ALLEBEI LACHEN

 

Volgens mijn echtgenote praat ik ook wel eens in mezelf. Maar samen lachen met mijn "tweede stem", mijn "alter ego"? Nee dat is er nog niet van gekomen. Ik doe het ook niet met opzet, het gaat volledig per ongeluk.

 

JE BENT NOOIT TE BLOND OM TE LEREN

 

Een vrouwonvriendelijk tegeltje over een oude dooddoener. Blonde dames missen een portie intellect. Nee, dat is niet mijn persoonlijke mening, ik heb dit alleen van horen zeggen. Oftewel onder blonde haren groeien geen hersenen. Ik heb nu al spijt van dit tegeltje. Sorry dames !!!

 

De laatste twee alweer:

 

 

ER IS NIKS AAN TE DOEN, DIE CLUB UIT AMSTERDAM WORDT WEER KAMPIOEN

 

Dit tegeltje zal in Rotterdam en/of Eindhoven weinig kopers opleveren. Ik heb het tegeltje dan ook niet van Internet gehaald, maar in een uiterst creatieve bui zelf gefabriceerd. Dit gaat me lezers kosten, zeker weten. En vette problemen in de familie, want mijn schoon- èn kleinzonen zijn voor PSV.

 

IK BEN EEN MAN, IK KAN DOEN EN LATEN WAT MIJN VROUW WIL

 

Dit is een vorm van schijnvrijheid. Tussen de regels door kun je de gezagsverhoudingen in deze relatie haarscherp aflezen. En dat is dit keer niet erg positief voor de man. Voor de buitenwereld mag de heer des huizes zich voordoen als een gelijkwaardige partner, maar dit tegeltje verklapt eigenlijk alles.

 

1 reactie

Weer een heerlijke verzameling! Zoiets kan hele dikke filosofieboeken makkelijk vervangen.

Nog even over je opmerking bij mijn blog over dat dubbel plaatsen. Ik begrijp dat ook niet. Het gebeurt automatisch. Ik zal de webmaster er toch maar eens op gaan wijzen. Dank voor je aansporing.

Toos van Holstein

04 September 2019 om 11:00

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.