Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

447. Nog meer bijzondere dagen (2)

1 reactie

Dit is de tweede en laatste greep uit het aantal "nieuwe" dagen.

 

Vrijdag 5 juli: INTERNATIONALE BIKINIDAG

Het plankier wat onder andere op het Domburgse strand evenwijdig aan de duinen langs de badhokjes loopt fungeert die dag als een soort catwalk. Het is vast de moeite waard om, juist op die dag, een bezoek te brengen aan het Domburgse strand. Ik denk dat ik wel even ga kijken.

Weet u trouwens dat de bikini genoemd is naar een eiland in de Stille Zuidzee? Ongeveer midden tussen Hawaii en Papoea-Nieuw-Guinea.

 

Woensdag 17 juli: WERELD EMOJI DAG

Alle bezitters van een smartphone worden verzocht om hun appjes die dag te vergezellen van een veelheid aan emoji's. Deze mini-pictogrammetjes moeten allen betrekking hebben op de boodschap die u overbrengt via Whatsapp. Vooral goed zoeken. Er zijn er meer dan u denkt.

 

Maandag 29 juli: INTERNATIONALE TIJGERDAG

Nee, niet allemaal tegelijk naar Blijdorp of naar Artis. Ook geen vliegreisje naar Kenia. Het kan veel simpeler. Deze dag is ook te vieren door uzelf te hullen in kleding met een tijgerprint. Nèt echt.

 

Vrijdag 2 augustus: INTERNATIONALE BIERDAG

Wat mij betreft blijven we bij onze zuiderburen. Hun bierproductie en bierkwaliteit overtreffen alle verwachtingen. Tot in de verste uithoeken van de wereld zijn Belgische bieren beschikbaar. Enkele typische voorbeelden:

- in het Zwitserse Brienz in Berneroberland kon ik moeiteloos een Westmalle Tripel bestellen

- in das Holländisches Viertel in het Duitse Potsdam zagen we plotseling een reclamebord voor Kasteelbier Dunkel; snel naar binnen

- in de buurt van Fairfax (USA) kon ik zonder problemen een "Duveltje" bestellen

Helaas loopt het ook wel eens fout. In het Nederlandse Wijhe aan de IJssel bestelde ik, lang geleden, een Westmalle Dubbel. Jammer genoeg bleek bij het uitschenken dat de inhoud van het flesje voornamelijk uit schimmels bestond. Eén en al vlokken. "Over de datum" heet zoiets. Na mijn terechte klacht aan de ober kreeg ik een nieuw exemplaar.

 

Maandag 5 augustus: WERELD VERKEERSLICHTENDAG

In 1951 was er op Walcheren precies één stoplicht. Bij de Stationsbrug in Middelburg kwam het voor dat één van de weinige auto's eventjes moest wachten op een soortgenoot. Het aantal verkeerslichten is sindsdien explosief gegroeid, zodanig dat er zelfs een dag naar is vernoemd.

Nog even een waarschuwing tot slot: de boete voor "door rood rijden" is in 2019 verhoogd tot € 240.

 

Donderdag 8 augustus: INTERNATIONALE KATTENDAG

Onduidelijk waarom juist deze huisdieren een voorkeursbehandeling krijgen. Ik stel voor om te wachten tot 4 oktober. Alle andere huisdieren zijn dan ook aan de beurt.

 

Donderdag 15 augustus: DAG VAN DE LINKSHANDIGEN

Er zijn zelfs mensen onder ons die TWEE linkerhanden hebben. Zij worden op die dag extra in het zonnetje gezet. Als beloning mogen zij, zonder hulp van anderen, een Ikea-kast in elkaar zetten.

 

 

Vrijdag 20 september: NATIONALE PLASDAG

Een dag waarbij de Loosdrechtse Plassen gepromoot worden? Of een dag waarop de urine rijkelijk vloeit? Zegt u het maar. Het blijkt het laatste te zijn. Speciaal voor mensen die hun plas moeilijk kunnen ophouden wordt er op die 20e september een HogeNoodApp gelanceerd. Een soort Google Maps, maar dan voor plasplekken.

 

Vrijdag 4 oktober: DIERENDAG èn NATIONALE OUDERENDAG

Deze vieringen vallen toevallig op dezelfde dag. Of dat toeval is? Beide groepen verdienen onze volledige aandacht.

 

Zaterdag 5 oktober: DAG VAN DE LERAAR

Wat een enorme blooper om deze dag op een zaterdag te vieren. Om de leerlingen de kans te geven om hun favoriete docent in het zonnetje te zetten moet zo'n dag uiteraard in de schoolweek vallen. In 2020 gaan we dat regelen.

 

Woensdag 9 oktober: NATIONALE KROKETTENDAG

Weer zo'n dag dat we niet op ons dieet hoeven te letten. Hoera !!!

 

Dinsdag 22 oktober: INTERNATIONALE CAPSLOCKDAG

Wat een voordeel om de CAPSLOCK op de hoofdletterstand te laten staan. Als je een stukje schrijft hoef je nooit meer op die SHIFT-toets te drukken. Dat scheelt een hele hoop aanslagen. Gemak dient de mens.

 

Woensdag 30 oktober: DAG VAN HET DÉCOLLETÉ

Net als INTERNATIONALE BIKINIDAG is dit een dag waar vooral mannen al maandenlang naar uitkijken. Wat dacht je van de spannende competitie: "Wie heeft het diepste décolleté?". Onder de mannelijke bevolking loopt het storm om een plekje in de jury te bemachtigen, die met behulp van een meetlint de winnares bekend mag maken. Hoezo een tekort aan vrijwilligers?

Even tussendoor: de dame op de foto gaat hoge ogen gooien.

 

Donderdag 7 november: KRAANWATERDAG

Als ik het vergelijk met de INTERNATIONALE BIERDAG dan is mijn voorkeur heel erg duidelijk. Doe mij dan maar 2 augustus.

 

Dinsdag 12 november: FILEVRIJE DAG NEDERLAND

De vrees is gegrond dat een hele massa Nederlanders met eigen ogen willen zien hoe een lege snelweg er ook weer uit ziet. Het resultaat laat zich raden. Vanwege het grote aantal belangstellenden wordt de filevrije dag helaas afgelast.

 

Donderdag 6 december: UITTOCHT VAN SINTERKLAAS

Voor de eerste keer zien we de Sint weer op de boot stappen richting Spanje. "Tot volgend jaar!!!". Welke gemeente in Nederland wil zich lenen voor dit nog nooit vertoonde spektakel?

 

Zo, dit was zomaar een greep uit het aantal extra dagen dat voor 2019 op de kalender staat.

Ik wens mijn lezers (nogmaals) een voorspoedig kalenderjaar toe.

 

1 reactie

Je hebt aardig watv research verricht. Ik had er geen idee van dat er zoveel speciale dagen zijn!

Toos van Holstein

23 January 2019 om 11:25

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.