Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

413. Krantenkoppen (2)

1 reactie

Als vervolg op column-260 volgt hier een bloemlezing van opvallende krantenkoppen uit de PZC van de afgelopen week.

85-JARIGE BRUUT VAN Z'N AUTO BEROOFD
Deze situatie speelde zich af in Zeeuws-Vlaanderen. Helaas is deze kop voor tweeërlei uitleg vatbaar:
"85-jarige bruut ......... van z'n auto beroofd". De eerste reactie is dan: eigen schuld, dikke bult. Moet je als hoogbejaarde maar niet zo bruut zijn.
De andere uitleg is precies andersom:
"85-jarige ........... bruut van z'n auto beroofd". Hier is slechts medelijden op z'n plaats.
Voor de schrijver van dit stukje valt er nog iets te leren, want de helft van de PZC-lezers wordt hier op het verkeerde been gezet. Was nou die ouwe grijsaard een bruut, of was die overval bruut?

VOORWAARDELIJKE CEL VOOR OBERSCHOPPERS
Wat zijn oberschoppers? Op het eerste gezicht zijn dit mensen die in Duitsland iemand een karatetrap uitdelen tegen het bovenlijf. Niet te verwarren met unterschoppers, die het juist gemunt hebben op het onderlijf.
Helemaal fout !!! Oberschoppers zijn een stelletje Nederlandse vandalen die het in Praag gemunt hadden op het bedienend personeel van een plaatselijke kroeg. Ze hadden zelf blikjes bier meegenomen naar het terras en de ober vond dat (terecht) niet zo leuk.

TAAKSTRAF VOOR TOILETFILMER
Wat is er mis mee? Als je als toiletliefhebber WC-potten op de gevoelige plaat vastlegt. Je kunt maar een hobby hebben. Alleen.....in dit geval werden argeloze toiletbezoekers en vooral toiletbezoeksters mee gefotografeerd en gefilmd. Tja, en dat gaat een beetje te ver. Hier kom je juridisch in de problemen terecht.

KIM NEEMT EIGEN TOILET MEE
Niet overtuigd van de sanitaire voorzieningen in Zuid-Korea heeft de leider van Noord-Korea bij zijn eerste bezoek aan het zuiden voor de zekerheid zijn eigen toilet meegenomen. Ja, dit verhaal schijnt op waarheid te berusten. Hij hoefde de toiletpot niet zelf onder zijn arm mee te dragen, iemand anders deed dat voor hem: de hoofdtoiletpotdrager. Wat een prachtige titel. Dit doet me denken aan het voormalige jaarlijkse defilé langs de bordestrappen van paleis Soestdijk. Toen hadden we een "opperkrentenbroodaanpakker" die alle krenteweggen van enthousiaste vrouwenclubjes uit Twente en de Achterhoek achter de rododendrons mocht deponeren. Wat een tijd !!! Ik denk er met weemoed aan terug.

DRANKRIJDER VERLIEST RIJBEWIJS
Dat is dubbel pech. Zoëven zat dat document nog veilig in z'n binnenzak en plotseling is het spoorloos verdwenen. Het is bekend dat mensen met een glaasje op wat slordiger worden in de omgang, maar om dan gelijk je rijbewijs te verliezen...

TRUTTENSCHUDDER ZORGT VOOR ANDERE KIJK OP NEDERLAND
Een truttenschudder is een minder vleiende naam voor een DAF-je uit de jaren '60-'70 van de vorige eeuw. Deze DAF-jes met het pientere pookje werden voornamelijk bereden door dames van een bepaalde leeftijd. Niets ten nadele, maar de chauffeuses waren meestal vrouwen in de menopauze. Pas op, het woord "menopauze" mag niet verward worden met "memopauze", dit laatste is een korte onderbreking van het recente Kamerdebat over het afschaffen van de dividendbelasting waarin met name Rutte en Wiebes het zwaar te verduren kregen.
Het woord truttenschudder is niet erg vleiend gekozen. Het betekent dat de chauffeuses, hier betiteld als trutten, door elkaar werden geschud in hun DAF-jes, vooral als ze zich op hobbelige wegen begaven, zoals de kasseiwegjes bij onze zuiderburen (zie column-410).

VAN BELZEN TERUG NAAR ARNEMUIDEN
Deze kop stond op de sportpagina van de PZC. Van Belzen terug naar Arnemuiden. In Arnemuiden zitten ze hier absoluut niet op te wachten. Ze hebben in dat dorp al 276 verschillende families van Belzen en niemand zit te wachten op nummer 277. Om al die figuren uit elkaar te houden blijven ze maar bijnamen verzinnen. Uiteindelijk bleek het te gaan om de voetbalkeeper van Vlissingen die weer voor Arnemuiden wil gaan keepen.

IN LIMBURG ZIJN DE TOMATEN GAAR
De rapen nog niet, maar wellicht komen die nog. Er zijn problemen in SP-kringen. En zoals u weet is de tomaat een soort logo van de Socialistisch Partij. En als je die vruchten te lang laat sudderen, wel, dan worden ze gaar.

FEESTVIERDER OPGESLOTEN IN TOILET
Normaal gesproken kan een toilet van binnenuit geopend worden. In dit geval was dit onmogelijk. Tijdens Koningsdag in Groningen was er een jongeman die nogal wat biertjes achterover had geslagen. Dat bleek, toen hij even moest plassen op één van de Dixi's die men op het feestterrein had neergezet.
Toen gebeurde het. De jongeman viel van pure vermoeidheid in slaap, zelfs toen laat op de avond een vorkheftruck de Dixi's keurig naast elkaar op een oplegger tilde, werd de vrolijke drinker daar niet wakker van. De volgende morgen ontwaakte hij uit zijn roes. Hij kwam al snel tot de conclusie dat hij zich in een soort "Dixi(e)land" bevond. Op een industrieterrein bevond hij zich in een Dixi die volledig werd omgeven door tientallen andere Dixi's. Zodanig, dat het openen van de deur niet mogelijk bleek. Gelukkig had de ontnuchterde jongeman zijn mobieltje bij zich, waarmee hij de politie kon waarschuwen en kon melden in wat voor uitzichtloze toestand hij zich bevond. Uiteindelijk, na lang wachten, is deze feestvierder bevrijd uit zijn benarde positie. In afwachting van zijn bevrijding heeft hij nog een paar keer dankbaar van het toilet gebruik gemaakt.

Zo, dat was het weer. Eén week misleidende krantenkoppen. Met een beetje inspiratie komt er ooit nog wel eens een column "Krantenkoppen-3".

 

 

 

1 reactie

Zo blijkt maar weer dat een goeie krantenkop maken een vak apart is. Aan de andere kant, laat ze bij de PZC eigenlijk maar lekker zo doorgaan. Dan hebben we daardoor van jouw hand weer een leuke column. TOOS

Toos van Holstein

08 May 2018 om 10:12

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.