Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

371. Tussenstand (1)

5 reacties

De ergste woede is een beetje gezakt, maar ik kan er nog steeds heel boos om worden dat photobucket.com alle 1837 afbeeldingen uit mijn columns "gegijzeld" heeft. Tot het moment dat ze van mij $ 399,99 ontvangen hebben als jaarlijkse bijdrage blijven de afbeeldingen onzichtbaar.

Welwillende lezers hebben mij geadviseerd om voortaan een andere host te nemen, die nog wel afbeeldingen wil bewaren, zonder dat daar een vergoeding tegenover hoeft te staan. Postimages, ImageShack, Dropbox, Flickr, Cloudflare, TransIP en Tweakers werden genoemd als mogelijke alternatieven van photobucket. Deze laatste schrijf ik voortaan met een kleine letter, ze verdienen geen hoofdletter meer.
Maar wie garandeert dat deze gratis firma's binnenkort ook niet overgaan tot een plotselinge prijsverhoging? Ze zien met begerige ogen dat photobucket, dankzij de nieuwe policy, bakken met geld verdient. Nee, niet van mij, maar al die andere klanten die hebben uiteraard allemaal keurig hun $ 400 betaald...
Je kunt erop wachten dat ook de andere hosts binnenkort met een soortgelijke actie komen.

Er is maar één oplossing die zekerheid biedt. Gebruik maken van de map die Zeelandnet aan iedere blogger ter beschikking stelt. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig had ik van iedere column een MSWord-versie, inclusief de afbeeldingen. Alleen het herstelwerk vergt zo'n 15 à 20 minuten per column. Vermenigvuldigd met 370 levert dat een aardige tijdspanne op. Maar goed, je bent van de straat, zullen we maar zeggen. Eén addertje onder het gras is dat de map van Zeelandnet maximaal 100 MB mag bevatten, dus alle afbeeldingen moeten ook nog eens driftig verkleind worden.

De tussenstand? De columns 370 t/m 286 zijn inmiddels hersteld en weer voorzien van afbeeldingen. Nog 285 te gaan. U begrijpt, ik werk van achter naar voren. Voorzichtige schatting: nog 2 maanden werk, uitgaande van een gemiddeld herstel-tempo van 5 blogs per dag.

Tot slot heb ik nog een melding voor de geldwolven van photobucket. Geïnspireerd door de recente column van Thijs Zonneveld, die iets moest schrijven over de, tot nu toe, saaiste etappen in de Tour de France. Deze column bestond uitsluitend uit de letter z. Een stuk of duizend keer de letters z aaneengeregen tot één lang woord. Dat is snel verdiend. De suggestie moest gewekt worden dat Thijs boven zijn toetsenbord in slaap was gevallen.

Een soortgelijke melding heb ik voor de verantwoordelijken van photobucket.com:

Boe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe-oe !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

5 reacties

Op diverse sites op internet ben ik de gijzelafbeeldingen van Photobucket al tegengekomen en de woedende reacties op diverse websites zijn niet van de lucht.

Misschien een kans voor Zeeland om die 100MB (wat is dat nu nog tegenwoordig?) aan ruimte - behoorlijk - te vergroten

Ik vermoed dat ik bij de volgende betaling van mijn abonnement ook de klos ben. Naar dat geld kunnen ze fluiten bij Photobucket, maar ze kunnen wel een mail van me verwachten. Die belandt waarschijnlijk op de grote stapel - of misschien nog eerder in de kliko - maar als niemand iets zegt, denken ze straks nog dat ze normaal zijn!

Succes met je huiswerk

 

tiscrea ©

11 July 2017 om 13:08

Voorlopig werk ik dus maar met Postimage. Want photobucket (vanwege jouw opmerking hierover dus met die kleine letter) ziet van mij natuurlijk geen cent. Gelukkig zet ik mijn blog ook altijd op Wordpress (hoofdletter!) waardoor iedereen daar mijn blogs nog altijd kan zien met de bijbehorende foto's. In ieder geval fijn om te bemerken dat je terechte woede al een beetje begint te zakken. TOOS

Toos van Holstein

11 July 2017 om 13:50

Even als reactie op je opmerking bij mijn blogaflevering van vorige week: de titel van Briljanten Kunstenaar kun je inderdaad maar één keer behalen. Maar je kunt wel elk jaar weer opnieuw genomineerd worden voor de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar. Stel dat ik uiteindelijk bij die verkiezing in de ranglijst de eerste 65+'er ben, dan krijg ik toch niet die titelvan Briljant. Die gaat naar de eerstvolgende 65+ér als die 't ook nog niet eerder is geweest. TOOS

Toos van Holstein

18 July 2017 om 18:14

Beste schrijver van deze blog,

Ik heb een vraag voor u en zou graag via een privé bericht met u in contact komen. Is er een manier buiten deze blog om waarop ik u kan benaderen?

Met vriendelijke groet,

Frank

FrankZetten

20 July 2017 om 21:02

Per email:  han44@zeelandnet.nl

han44

21 July 2017 om 13:28

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.