Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

356. Zelf tegeltjes ontwerpen

2 reacties

Voor minder dan € 10 ontwerp je je eigen tegeltje. Tal van websites willen je daarbij behulpzaam zijn. Er is een ruime keuze aan achtergrondmotieven. Je bepaalt zelf de tekst, het lettertype, de lettergrootte en de tekstkleur. Als je tevreden bent druk je op de BESTEL-knop. Je betaalt met Ideal of Paypal en de volgende dag wordt je eigen ontworpen tegeltje bezorgd op je huisadres. Netjes ingepakt in noppenfolie. Hoe gemakkelijk kan het zijn.

Het eerste tegeltje is bestemd voor de president van Amerika:
Trump, wat kijk je zuur! Gaat het niet goed met de Mexicaanse muur?
Er zit nog niet veel schot in de werkzaamheden. Bovendien is de afstand toch een stuk langer dan Donald aanvankelijk voor mogelijk hield. Helemaal van de ene oceaan naar de andere. Ga er maar aan staan. Bovendien is het nog allerminst zeker dat Mexico voor de kosten op zal draaien.

Het volgende tegeltje is voor de hoofdpersoon uit mijn vorige column:
Erdogan? Daar krijg je een kindje van.
Erdogan heeft Turken in het buitenland aangemoedigd om meer kindertjes te maken. Toch minimaal vijf. Een handleiding is bijgevoegd. Waarschijnlijk werden enkele bladzijden gekopieerd uit de Kamasutra. Dat kan leiden tot een vervolging voor plagiaat. Tenminste tot een standje. En dat laatste is dan weer een leuk woord in relatie tot de Kamasutra.
Erdogan hoopt dat al die nieuwgeboren kindertjes straks unaniem op hem gaan stemmen.Als al die kindertjes volwassen zijn, dan is meneer Erdogan inmiddels 83 jaar. En dan is het nog maar zeer de vraag of hij nog even enthousiast als vroeger het Turkse parlement toeschreeuwt.

Een tegeltje voor de zieltogende Partij van de Arbeid.
Coalitie met de VVD? Daar verlies je 29 zetels mee.
Een wijze les voor elke partij die het waagt om samen met de VVD in één kabinet plaats te nemen. VVD-ers zijn slimme onderhandelaars. Voordat je het weet is het grootste deel van je partijstandpunten naar de achtergrond verdwenen door verregaande zogenaamde "compromissen". Dit waarschuwende tegeltje zou op een zeer opvallende plaats moeten hangen in de vergaderruimte van elke Haagse politieke partij. Groen Links mag zich wel tweemaal bedenken voordat zij hun handen branden aan die slimme VVD-ers.

Het volgende tegeltje gaat naar Jeroen Dijsselbloem.
Jeroen, Jeroen, wil je dit nooit meer doen?
Ondoordachte opmerking over Zuid-Europeanen, met name over de Grieken. Zo'n verstandige man die zich laat verleiden tot discriminerende teksten over bevolkingsgroepen. Foei Jeroen, nooit meer doen !!! Een verzachtende omstandigheid is dat Jeroen dagelijks geconfronteerd wordt met slechte voorbeelden van regeringsleiders uit Turkije, Rusland en sinds kort ook een schreeuwlelijk uit de USA. Die mensen smijten ook bijna dagelijks dubieuze teksten de wereld in, gewoon door hard te schreeuwen of via Twitter. Maar van Jeroen had ik zoiets niet verwacht. Vanuit Zuid-Europa krijgt hij een stortvloed aan scheldwoorden over zich heen: racist, xenofoob, seksist. Griekenland doet er nog een schepje bovenop. Zij sturen hun vriendelijke woorden, verpakt in een bombrief.

Een tegeltje voor in het Torentje aan de Hofvijver:
Stem VVD en neem meteen je € 1000 mee
Dit lijkt op een goedmakertje van Mark Rutte voor zijn Pinocchio-act van een aantal jaren geleden. De economie trekt weer aan, dus nu kan hij achteraf toch zijn beloftes inlossen. Gelooft u het? Ik moet het eerst nog zien. Het schijnt dat er miljarden extra inkomsten vrijkomen, nu de crisis bezworen is. Maar of wij daar iets van terug gaan zien? Met dit geld worden buitenlandse bedrijven gelokt die, zonder belasting te betalen, hun activiteiten in Nederland kunnen ontplooien.

Een tegeltje voor in de catacomben van het Feyenoord-stadion:
Het is echt waar, Feyenoord piekt elke 18 jaar: 1999-2017-2035-2053
Het lijkt in eerste instantie een compliment in de richting van de club uit de Maasstad. Maar bij nauwkeurig bestuderen van het tegeltje kom je al snel tot andere conclusies. Het komt erop neer dat de frequentie van de kampioenschappen van Feyenoord niet al te hoog is. En dat is nog zeer zwak uitgedrukt. Het kampioenschap van 2035 zou ik misschien nog mee kunnen maken. Het daaropvolgende Coolsingelfeest komt te laat voor mij. In 2053 hoop ik 109 jaar oud te worden. Misschien is dat een beetje veel gevraagd, ondanks de hogere levensverwachting.
Maar...laten we positief zijn. Feyenoord gaat eindelijk weer eens naar de Coolsingel. Bij de bekerwinst van vorig jaar ging dit feest niet door. Het balkon aan de Coolsingel is niet bedoeld voor troostprijsjes. Hier trapt meneer Aboutaleb niet in.
Maar nu lijkt het dan echt te gaan gebeuren. Maar het balkon verdient eerst wel een opknapbeurtje. Na 18 jaar "leegstand", heeft de algengroei toegeslagen. Uitwerpselen van duiven en meeuwen hebben hun sporen nagelaten.
Dit is de eerste keer van mijn leven dat ik iets positiefs schrijf over de club uit de Maasstad.

Het laatste tegeltje gaat naar de werkkamer van Henk Krol:
Inburgeringscursus Vraag 54: Wat krijgen ouderen: 1) AOW 2) WAO 
3) OAW
Henk Krol was een beetje overwerkt. Hij zat er helemaal doorheen. En dan ga je stotteren. Hoe heet die voorziening ook al weer die Willem Drees heel lang geleden in het leven geroepen heeft om ouderen een financieel steuntje in de rug te geven: AOW of WAO? Hij wist het echt niet meer. Het is ook best wel lastig. Ook voor Henk Krol die volgende week 67 wordt en dus nu al elke maand een bijschrijving ontvangt van de Sociale Verzekerings Bank. Hoe die maandelijkse bijdrage heet? Nou gewoon, de AOW...
Nu we het toch over afkortingen hebben, hoe heet ook alweer die organisatie die zich bezighoudt met de opvang van asielzoekers. Ik ga zelf ook twijfelen. Was het nou AOC, CAO of COA? Om gek van te worden. Al die afkortingen. Niet bij te houden. Vooral niet door iemand die al bijna 6 jaar ouder is dan Henk Krol...

 

2 reacties

Toch goed van je dat je Arjen Lubach ook over deze tegeltjes hebt ingelicht. Want gebruikte hij er kort geleden ook niet een aantal in zijn programma op zondagavond?  TOOS

Toos van Holstein

28 March 2017 om 17:34

Hoi  Arjan,

Het tegeltje van Feijenoord met 2017 is dat te koop en wat is de levertijd.

Groet Wim Kieboom

Molenaar45

14 May 2017 om 18:49

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.