Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

348. Wat kunnen we van Trump verwachten?

2 reacties

Heeft u al een Twitteraccount? Nog niet? Wat jammer. Dan kunt u Donald Trump helaas niet volgen. De kersverse president van de States stuurt namelijk alles wat hij bedenkt in maximaal 140 tekens de wereld in. Dat is elke keer weer een primeur. Op z'n vroegst de volgende dag bereikt dit hot news de media. Mensen zonder Twitteraccount missen al die fraaie oneliners.

Na de inauguratie op vrijdag 20 januari had Donald besloten om het aansluitende weekend even niks te doen. Dus ook geen Twitterberichten. Gewoon een beetje golfen op z'n privé-court met een paar zakenvrienden.
"Ik begin pas maandag" zei hij tegen iedereen die het wilde horen.
Een gemiste kans, Donald!! Je had beter een bezoek kunnen brengen aan de staten Georgia en Mississippi die enkele dagen eerder getroffen werden door wervelstormen. Dat zou de sympathie opgewekt hebben. Hij had hier historie kunnen schrijven. Eén dag president en nu al z'n medeleven tonen. De slachtoffers een hart onder de riem steken.
Maar nee, Donald moest zo nodig golfen met een paar andere miljardairs.

"Ik begin pas maandag"
Deze uitspraak doet me denken aan een goede grap uit de jaren '70 van de vorige eeuw.
Een inwoner van Suriname had al heel wat positieve geluiden gehoord over Nederland. "In Nederland ligt het geld op straat" om aan te geven dat je in ons kikkerlandje eenvoudig aan geld kunt geraken.
Een paar maanden later waagt hij de grote oversteek. In Amsterdam aangekomen wandelt hij op zijn eerste zaterdagmiddag met een kameraad over het Leidse Plein. De opmerking "In Nederland legt het geld op straat" wordt werkelijkheid als ze plotseling een biljet van 25 gulden zien liggen. Onze nieuwbakken Nederlander toont geen enkele interesse. Zijn vriend is hoogst verbaasd. "Waarom raap je dat geld niet op?". Het antwoord was ronduit verbijsterend: "Ik begin pas maandag"

Terug naar Trump, we waren even afgedwaald. De volgende berichtjes werden per Twitter verstuurd:

- "Binnenkort wordt de eerste steen gelegd voor The Great Wall" (de toekomstige muur op de grens tussen de States en Mexico)
Deze grens heeft een totale lengte 3326 kilometer gemeten van Tijuana aan de Stille Oceaan tot Matamoros aan de Atlantisch Oceaan. Aangenomen dat de muur minstens 5 meter hoog en toch zeker 3 meter breed moet worden kun je berekenen hoeveel kubieke meter stenen er nodig zijn en hoeveel de materiaalkosten zijn. Dit zou een prachtige opgave zijn voor de rekenvaardigheidtoets op het MBO.
De nota met het uiteindelijke eindbedrag (materialen+werkloon) wordt in een aangetekende brief gestuurd naar de president van Mexico.

- "Obama Care (de ziektekostenverzekering voor minderbedeelden) wordt per direct afgeschaft"
Dus weer gewoon net als vroeger: wie het zich financieel kan veroorloven krijgt medische hulp; de rest kan stikken.

- "Tijdens mijn inauguratie was het extreem druk op de Mall in Washington"
Hier was sprake van een serieuze telfout.

- "Mijn belastinggegevens komen toch NIET op tafel"
Reactie van Trump: "Hier is toch niemand in geïnteresseerd". Wrong mr. president, wrong, wrong, wrong !!! We willen het allemaal heel graag weten.

- "De Klimaattop in Parijs is complete onzin"
Dat op de Noordpool het ijs smelt en de ijsberen met families tegelijk door het ijs zakken? Toeval, volgens meneer Trump. Volgend jaar kan alles weer anders zijn.

- "De NAVO is pure geldverspilling"
Van het Rusland van Poetin gaat hoegenaamd geen dreiging uit. Annexatie van de Krim? Dat ziet Donald gemakshalve door de vingers. En als straks Letland wordt overlopen? Dan zoeken jullie het zelf maar uit daar in Europa. Letland ligt een heel eind van de States verwijderd. Dit lijkt hem nou typisch een Europees probleem.

- "De Europese Unie heeft zijn tijd gehad"
Onlangs gingen Donald's felicitaties uit naar het Verenigd Koninkrijk omdat ze een Brexit aangedurfd hebben.

- "Dat mens van de Democraten moet eigenlijk nog een paar jaar zitten voor belastingontduiking en onveilig emailen" (het gaat over Hillary Clinton)
Heel vreemd dat het woord "mens" plotseling onzijdig wordt.
Normaal is het "de mens". Zie het TV-programma "De slimste mens". Maar als je, met name een vrouwspersoon, niet mag dan is het plotseling "dat mens". Eigenaardig.

Ik betrap me erop dat ik vandaag regelmatig afdwaal. Dat maakt deze column ietwat rommelig. Sorry daarvoor.

Nog even een verhaaltje uit 2003.
In dat jaar mocht mijn kleinzoon op de foto met de toenmalige president George W. Bush. Onderin The Old Post Office Tower in Washington was het winkeltje van een fotograaf die een foto van je maakte en later meneer Bush daarnaast photoshopte. Nee, de president kwam niet op z'n fietsje vanuit het Witte Huis om live met elke toerist op de foto te gaan. Ondanks het feit dat de afstand hemelsbreed helemaal niet zo groot was.
Wie zou er op de foto willen met Donald? Ik ben bang dat de animo een stuk lager is. Bovendien woont die fotograaf daar niet meer. Het toeval wil dat de genoemde Post Office Tower thans een chic hotel geworden is. Eigenaar? Jazeker!! Donald Trump. Je kunt er al overnachten voor $ 515 (= € 484 ) per nacht. Als je een mooi uitzicht wilt over de stad dan is er ook een kamer voor $ 5735 (= € 5394) per nacht. Maar dan heb je ook wat. Jammer dat je het grootste deel van je verblijf in dromenland verkeert. Al slapend heb je niets aan dat mooie uitzicht.

In het bijbehorende restaurant kun je een (T)rumpsteak bestellen voor "slechts" $ 38,50 per couvert!!!

De afgelopen tijd is gebleken dat meneer Trump slecht tegen kritiek kan. Wat zou hij vinden van mijn column? In deze digitale wereld is het slechts een kwestie van tijd of Donald krijgt te horen dat er iemand uit Nederland kritisch over hem geschreven heeft.
Zeker weten dat hij hier een Twitterbericht aan waagt. Die tweet zou er zo uit kunnen zien:

"Columns with a smile"? That's the lousy column of that Dutch son of a bitch. Nobody reads that kind of shit.

(totaal 108 tekens, spaties meegerekend, dus ruim binnen het maximum van 140 tekens)

2 reacties

Zeeuwse dame

28 January 2017 om 12:56

Een hele leuke oplossing!!!  Meteen doen!!!

han44

28 January 2017 om 14:22

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.