Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

311. Vrijheid van meningsuiting

9 reacties

Het is toch eigenlijk van de gekke. Iemand uit een ver land is van mening dat onze grondwet gewijzigd moet worden. Dat met name het artikel wat gaat over "vrijheid van meningsuiting" per ingang van nú geschrapt moet worden. Diezelfde eis geldt ook voor de landen om ons heen.
Inmiddels heeft Angela Merkel deze meneer al vriendelijk verteld dat zij er sterk over denkt om hem zijn zin te geven. Als Angela dat zegt dan kan Mark niet achterblijven.
In afwachting van de afschaffing van de vrijheid van meningsuiting is er in Nederland reeds een kliklijn geopend. Alle overtredingen worden vanaf heden gemeld aan die vreemde meneer in dat verre land.

De schrik slaat mij om het hart. Wat mag ik nog wèl of niet schrijven in mijn columns? Hoe kritisch mag ik nog zijn? Hoeveel kans loop ik dat de heer E. op de hoogte gesteld wordt van mijn kritische uitspattingen?
Het ergste zou zijn als onze "vrijheid van meningsuiting" MET TERUGWERKENDE KRACHT van tafel geveegd zou worden. Die gedachte geeft mij erg veel stress. Wat heb ik de laatste 6 jaar allemaal geschreven? Wie heb ik allemaal beledigd? Teveel om op te noemen. Ik krijg het er warm van.

Hier volgt een overzichtje. Het is verre van volledig:
- Bijna wekelijks heb ik de VVD in een kwaad daglicht gezet. Het enige positieve is dat ik de VVD-lezers er steeds vriendelijk op gewezen heb dat ze de volgende twee alinea's beter konden overslaan, voor hun eigen gemoedsrust.

- Hoeveel politici heb ik de laatste jaren niet op de hak genomen? Geert Wilders (Doe's normaal man!!!), Mark Rutte (er zou zogenaamd € 1000 beschikbaar zijn voor elke hardwerkende Nederlander), Jan-Peter Balkenende (de door hem geroemde VOC-mentaliteit), Fred Teeven (jazeker, over het beruchte bonnetje), Marianne Thieme (kamervragen over gefrustreerde goudvissen in een ronde vissenkom), Jetta Kleinsma (dat onzalige idee over een moestuintje voor elke bejaarde), Wilma Mansveld (het Fyra fiasco), Loek Hermans (over zijn 26 commissariaten)
- Vooral minister Melanie Schulz heb ik zwaar te pakken genomen. Toen zij samen met Mark Rutte de eerste 130 kilometer borden plaatste op de A2 heb ik haar "een dom blondje" genoemd. Later heb ik dat weer enigszins goedgemaakt door haar een mailtje te sturen met de aanhef "Lieve Melanie"
- Ook oud-politici ontkwamen niet aan mijn kritische beschouwingen: Wim Kok (dat vervelende kwartje hebben we nog steeds niet terug), Ruud Lubbers (zijn greep in de pensioenskas van het ABP; 30 miljard guldens was toen de buit)
- Ook buitenlandse politici heb ik in het verleden zwaar bekritiseerd: Wladimir Poetin, Kim Jung-un, George Bush. Over Silvio Berlusconi is er zelfs één hele column (no. 147)
- Op plaatselijk niveau heb ik de gemeentebesturen van Goes, Middelburg en Vlissingen zwaar bekritiseerd.

Ik krijg het steeds warmer. Het zal toch niet gebeuren dat ik achteraf de rekening gepresenteerd krijg?

En ons eigen koningshuis heb ik de afgelopen jaren zeker niet gespaard met spotternijen:
- Ik heb Willem-Alexander op Prinsjesdag achter de Gouden Koets aan laten fietsen omdat de hoed van Máxima te groot was; hij kon er echt niet meer bij.
- De avond tevoren heeft onze koning uren voor de spiegel van Huize Eikenhorst staan oefenen om het woord PARTICIPATIESAMENLEVING foutloos te kunnen zeggen.
- Prinses Irene heb ik beticht van een ernstige vorm van dendrofilie (liefde voor bomen en struiken).
- De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn voor het gemak samengevat als ons eigen AAA-batterijtje.
- In column 193 heb ik gesuggereerd dat koningin Wilhelmina bij de troonswissel in 1948 in haar enthousiasme haar bovenprothese over de rand van het balkon van het Amsterdamse Paleis op de Dam liet verdwijnen; het kleinood kwam in het publiek terecht en is nooit meer teruggevonden.
- Behalve kritiek te uiten op het rijden op de vluchtstrook heb ik Pieter van Vollenhoven ook geroemd om de beide lichaamsdelen aan weerszijden van zijn hoofd.
- Ook de koningshuizen van België en het Verenigd Koninkrijk ontsnapten niet aan kritiek.

Het zweet breekt me aan alle kanten uit.

En dat is nog niet alles:
- De baas van RTL-televisie (Bert Habets) heb ik in een open brief zwaar beledigd over het reclame-beleid van zijn commerciële omroep.
- TV-programma's Boer zoekt vrouw, Heel Holland bakt, Wie is de mol, Voice of Holland heb ik belachelijk gemaakt door ze te scharen onder het kopje "plat volksvermaak".
- Matthijs van Nieuwkerk van DWDD heeft van mij, na Bart Chabot en Jules Deelder, de bronzen medaille gekregen voor de grootste ADHD-er van Nederland.
- Ik heb Sonja Bakker ervan beticht dat ze regelmatig Bossche bollen en vette Hema-rookworsten zou eten.
- Verene Shepherd, de Jamaicaanse die onze eigen Zwarte Piet wil uitbannen, kreeg van mij onder uit de zak.

Zou het echt zo'n vaart gaan lopen? Dat meneer Erdogan uit Turkije (want daar hebben we het over) onze grondwet kan beïnvloeden? Eigenlijk is het niet voor te stellen. Het wil er bij mij niet in.

Toch heb ik vorig jaar een situatie meegemaakt die heel erg doet denken aan deze toestanden. Aan censuur en aan beperking van persvrijheid.

HET VOLGENDE VERHAALTJE IS WÁÁR GEBEURD !!!!
Mijn vaste lezers zullen zich herinneren dat ik in 2015 een aanvaring heb gehad met éne meneer P. uit het Gelderse N. Voor een bepaalde column had ik, in mijn onschuld, een plaatje van Internet geplukt, voorstellende een spiegelei.

Een paar weken later kwam er een dreigbrief van de heer P. Ik had illegaal een fotootje van hem gebruikt en dat kon ik alleen maar goedmaken door ruim € 300 over te maken op zijn bankrekening. Achteraf had ik inderdaad beter een ander fotootje kunnen gebruiken, want zo goed was die foto van meneer P. nou ook weer niet.
Deze lage handelwijze en dit idiote dreigement brachten mij tot het schrijven van de uiterst kritische column-272: All rights reserved. Ook aan de heer P. heb ik gemeld dat hij hoofdpersoon was geworden in mijn column. Misschien zou hij wel apetrots zijn...

En nu komt het:
De heer P. heeft contact gezocht met Zeelandnet met het dringende verzoek om mij als blogger definitief te blokkeren. Hij was niet gecharmeerd van mijn kritische column, ondanks het feit dat ik slechts zijn initialen gebruikt had.
De man van Zeelandnet die over de blogs gaat heeft mij gemaild. Of ik nog iets aan de gewraakte column wilde wijzigen. Ja, dat wilde ik wel. Prompt heb ik nog enkele extra kritische regels toegevoegd. Na lezen en herlezen en nog eens herlezen kwam ik tot de conclusie dat er niets verkeerds stond in column-272. Gelukkig was Zeelandnet het met mij eens en de column mocht gewoon blijven. De heer P. heeft zich met zijn Erdogannetje-spelen onsterfelijk belachelijk gemaakt..

Het wordt tijd om alle geheimzinnigheid overboord te gooien. Meneer P. te N. staat voor de heer Pieter Pannevis uit Nijkerk. Hij is een soort culinair fotograaf en heeft twee websites: www.pieterpannevis.nl en www.yummyfoodfotos.nl
Zo aan zijn weldoorvoede foto te zien, heeft hij niet alleen veel lekkernijen gefotografeerd, maar ze ook daadwerkelijk opgegeten.

Wat meneer Pannevis op dit moment doet? Vermoedelijk is hij een vispannetje aan het fotograferen. Stiekem hoopt hij dat één of andere onbenul per ongeluk zijn foto zal gebruiken. Kan hij lekker weer een dreigbrief sturen. Wat een manier om aan inkomsten te komen...

En Erdogan? Moeten alle kritische columns nu verwijderd worden? Nee toch. Dat gaan we niet doen. Erdogan kan de boom in. Sterker nog, hij kan de pot op !!!!!!!!!!

 

 

9 reacties

Inderdaad, je hebt heel wat personen beledigd, hoor...

Maar ik zeg je: ga zo door, want ik geniet elke keer van je columns.

En die meneer Pannevis kan, wat mij betreft, ook de pot op!

Tuinfluiter

17 May 2016 om 20:29

Lekker doorschrijven. Die Turkse roverhoofdman is een gevaarlijk mannetje.

Allemaal ver bij die vandaan blijven!

GinaHeynze

18 May 2016 om 10:31

Beste Guus,

Ook ik ben de duppe van die P met z'n foto-afpers-activiteiten.

Graag hoor ik van je hoe dit afgelopen is ?

Eventueel graag per email.

Groet,

Fred

MrScorpio

05 December 2017 om 13:59

Mooi verhaal. Hoe is het afgelopen met meneer Pannevis? Hoor meer mensen hierover.

smile:)

02 May 2018 om 02:09

Beste Guus,

Helaas zijn wij ook de dupe van meneer P. Kunt u mij mailen lisalagerweij@live.nl  wat ik het beste kan doen

lisamarietje

14 August 2018 om 16:45

Ook ik ben de dupe van de heer Pannevis. Inmiddels loopt er een rechtszaak. Voor ik dit artikel las heb ik in mijn antwoord van conclusie aangegeven dat ik argwaan kreeg. De manier waarop deze man te werk gaat wekt argwaan op. Het lijkt erop dat deze man er zijn beroep van heeft gemaakt. Je hebt alleen bewijzen en mede gedupeerden nidig!

Ik ben op zoek naar mede gedupeerden om deze man aan te kunnen pakken. Neem contact met mij op om deze man te stoppen. 

 

 

Rosje

17 August 2018 om 22:51

Ook wij zijn de dupe van Peter Pannevis geworden. Na één brief heeft hij gelijk een rechtszaak aangespannen. Telefonisch is hij niet te bereiken en op mijn e-mails reageert hij met een standaard zin dat ik contact moet opnemen met zijn advocaat. Deze man is niet tot rede vatbaar, hopelijk kunnen we samen deze meneer even op zijn plek zetten!! 

Larachel12

29 November 2018 om 11:47

Ik ben op zoek naar mede gedupeerden. Ik heb inmiddels een rechtszaak achter de rug. 

Vorige maand € 4.976,19 overgemaakt. 

De praktijken van deze mensen miet gestopt worden. Inmiddels heb ik de media gehaald met mijn verhaal. 

Pannevis en zijn advocaat werken samen. Dagelijks stuurt hij screenshots en aangetekende facturen. Betaal je niet krijg je meteen mevrouw van boven op je dak.

Samen staan we sterk. 

Neem contact met mij op

Roswitha 0642149381

r.heijmerink@gmail.com

Rosje

11 December 2018 om 22:19

Ben je ook gedupeerd. Radar is op zoek!!

meld je aan via onderstaande link

 

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/oproepen/item/schadeclaim-na-gebruik-foto-op-internet-social-media/

Rosje

02 January 2019 om 19:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.