Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

296. Ook sjoemelsoftware bij flitsapparatuur?

2 reacties

Heeft u het ook gelezen?
- Een vrachtauto is geflitst op een 80-weg. De chauffeur reed 160 kilometer te hard, dus hij is geklokt op 240 km/uur!!! Volgens de leverancier valt de truck dan spontaan uit elkaar.
- Een lijnbus reed op een 80-weg met een snelheid van meer dan 185 km/uur. Onmogelijk, dan vliegt het dak eraf.
- Een streekbus van Connexxion reed in de straten van het Gelderse Beuningen met een snelheid van 143 km/uur. Binnen de bebouwde kom!!! Na protest hoefde Connexxion de boete niet te betalen.

Justitie moest schoorvoetend toegeven dat de moderne flitsapparatuur "enige afwijking" kon vertonen. Alweer problemen met justitie. Na het beroemde bonnetje van Fred Teeven wil het maar niet rustig worden op dat departement.

Dat de nieuwe flitsapparatuur naar de schroothoop kan. dat is wel duidelijk, maar hoe zat dat vroeger. Was toen de apparatuur wèl betrouwbaar? Werd die apparatuur wel eens getest op juistheid? Hoe ging dat vroeger ook al weer. Je kreeg een schrijven van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) uit Leeuwarden. Aan de buitenkant van de envelop was al duidelijk wat je te wachten stond.
Het fraaie logo overheerste. Na opening werd in enkele fraaie volzinnen vermeld dat je op die datum, op die tijd, op die plaats, met dat kenteken, precies 3 km/uur te hard had gereden. De overschrijding was altijd zodanig marginaal dat er geen uitnodiging bijgevoegd was om in het TV-programma Wegmisbruikers te komen figureren. Jammer, jammer, jammer. Wat er nog wel bij zat was de stortingskaart waarmee je het begrotingstekort van de Nederlandse regering kon aanvullen met een bedragje van € 35.

Ik heb besloten om, naar aanleiding van de recente ontwikkelingen, bezwaar aan te tekenen tegen al mijn voorgaande snelheidsovertredingen. Reden? Gerede twijfel aan de juistheid van de toen bestaande flitsapparatuur. Jammer dat wij nooit administratie hebben bijgehouden van alle snelheidsboetes uit het verleden. Wij hebben een prachtig mappensysteem met tabblaadjes als VERZEKERINGEN, BELASTINGEN, CZ, PENSIOEN, etc. etc. Maar helaas, de map CJIB ontbreekt. Gelukkig kan ik me mijn "criminele" verleden nog redelijk goed herinneren.

Daar gaan we:

1: Deze bekeuring betrof mijn echtgenote in 1972 op de Koudekerkseweg te Middelburg (dit tragische incident is uitvoerig beschreven in column 281)
2: In 1998 op de Westhavendijk in Goes
3: In 2004 op de Molendijk Zuid-Beijerland
4,5,6: Op een zwarte zaterdag in 2014 werd ik drie keer geflitst op één dag: op de N59 bij Oosterland, op de A9 bij Amstelveen en op de A2 ter hoogte van Maarssen. Je gaat iemand ophalen van Schiphol en dan gebeurt er dit. Opvallend was dat er precies drie brieven op de mat vielen van het CJIB, steeds met enkele dagen tussenruimte.

Ik hou u op de hoogte van mijn onderhandelingen met het CJIB over de teruggave van de snelheidsboetes. Zelf heb ik goede hoop dat het goed komt. Als je de brieven van het CJIB goed leest dan merk je tussen de regels een sympathieke ondertoon. Toen wij laatst in Leeuwarden hebben we op het punt gestaan om een beleefdheidsbezoekje af te leggen. Uiteindelijk heeft mijn vrouw me ervan kunnen weerhouden.
Mocht het met de restitutie niet één-twee-drie lukken dan schakel ik de Belbus van Kassa in. Bijkomend voordeel is dat je niet alleen je gelijk krijgt, maar dat er dan ook altijd een fraaie bos bloemen wordt overhandigd. Als compensatie voor het geleden onrecht.

Sommige mensen hebben een blind vertrouwen in de overheid en haar diensten. Helaas wordt dit vertrouwen nu door de "sjoemel-flitsapparatuur" flink beschaamd. En we hadden het kunnen weten. In het verleden heeft onze regering meerdere malen het vertrouwen van de burger op de proef gesteld.

Tijdens het derde kabinet Lubbers (1989-1994) was de dekkingsgraad van het ABP bijzonder hoog. Zodanig hoog dat Lubbers en z'n kornuiten besloten om het kapitaal van dit pensioenfonds "af te romen" voor andere doeleinden. Het gaat om 30 miljard gulden (deel maar door 2,2 dan krijg je euro's). Dit gebeurde in het geniep. Niemand mocht het weten. Het kleine groepje ambtenaren wat wèl op de hoogte was kreeg een zware zwijgplicht opgelegd. Een soort Commissie Stiekem, maar dan in het kwadraat. Het komt er dus eigenlijk op neer dat het een ordinaire diefstal betrof. Het schijnt dat er op dit moment iemand bezig is aan een spannende thriller: "Het ABP en het mysterie van de verdwenen miljarden". Zeker weten dat de roman van deze klokkenluider een heuse bestseller gaat worden. Ik ga'm zeker lezen. Ik wil eindelijk wel eens weten waarom mijn ABP-pensioen al in geen jaren is geïndexeerd. En dat ze al die miljarden alsnog gaan terugstorten? Nee, daar geloven we niet in.

In datzelfde kabinet heeft Minster van Financiën Wim Kok voor iedere liter benzine een extra kwartje gevraagd. Het kwartje van Kok. Dit zou tijdelijk zijn, dat werd er specifiek bij vermeld. Tijdelijk is een rekbaar begrip. Als het kwartje in 2088 wordt teruggegeven dan heeft Kok alsnog woord gehouden. Tot op heden is de benzine dus nog steeds 11,34 eurocent per liter te duur.
Toen Mark Rutte nog niet zo lang geleden aan iedereen (!!!) € 1000 euro beloofde, waren er goedgelovigen die inderdaad dachten dat de De Rug van Rutte op waarheid berustte. Niks daarvan, het was maar een grapje...

Onlangs hadden ze beloofd dat IEDEREEN er in 2016 op vóóruit zou gaan. Het eerste bankafschrift van 2016 belooft al weinig goeds. Mijn maandelijkse pensioen is met € 11 gekrompen. Wanneer hou je nou eens eindelijk woord meneer Rutte?

2 reacties

Ja ja we worden tot het bot uitgekleed.

Nou gaan aandeelhouder met dubbele pet ook al democratisch bepalen hoeveel opruimkosten we voor delta neer gaan tellen.

En drinkwater als onderpand?????(levensbehoefte)

Als je dat privatiseerd heb je wel een drukmiddel van jewelste:)

Hun de winsten wij de lasten jsf ook duurder.

 

pappajesse

30 January 2016 om 12:39

Ja, 'k heb het ook gelezen hoor, over die snelheidcontroles.

En wat riep ik? Schandalig!!!

Over de pensioenen zwijg ik maar. Ik zit ook bij het ABP.

Tuinfluiter

30 January 2016 om 17:13

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.