Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

257. Rariteiten voor een habbekrats

1 reactie

Waarom ik zelden naar De Wereld Draait Door kijk? Nou, eigenlijk heel simpel. Ik word helemaal hypernerveus van die Matthijs van Nieuwkerk. Al vanaf het moment dat hij een kwartier van tevoren zijn programma aankondigt met die lange RRRRRRRRRRRRRRR op het eind. Helemaal gek word ik ervan. Niet voor niets staat Matthijs in de top tien van showbizz-ADHD-ers. Nee, niet op één, die plek is nog jarenlang gereserveerd voor Bart Chabot.
Toch heeft DWDD ook z'n leuke momenten. Als De TV Draait Door begint, dan laat ik m'n krantje even voor wat hij is en kom stiekem even kijken.

Afgelopen week hadden ze weer een leuk nieuwtje.
Het ging over die bokswedstrijd tussen Mayweather tegen Pacquiao (niet uit te spreken). Het gevecht van de eeuw zou dat worden. Eén van de aanwezige toeschouwers had, tijdens het gevecht, een plastic zak gevuld met lucht uit de boksarena in Las Vegas en daarna te koop aangeboden op Internet. Het hoogste bod staat thans op € 7000. U kunt nog bieden.

Wat staat er tegenover? Een zak lucht "geschept" uit de bokszaal van het MGM Grand Hotel in Las Vegas. Zweetlucht van de twee boksers, vermengd met allerlei lichaamsgeurtjes van de vele enthousiaste toeschouwers.
Genoemde bokswedstrijd gaat toch al de geschiedenis in als het dollarfestival. Voor uw gemak heb ik alle bedragen ruwweg omgerekend naar euro's. Het goedkoopste kaartje kostte omgerekend € 1.300 (dat is zo goedkoop, daar zit een luchtje aan, waarschijnlijk zit je dan achter een pilaar), het duurste kaartje bedroeg € 300.000, maar dan heb je ook wat. Alle kaartjes waren in de voorverkoop in een mum uitverkocht. Onbekend is of ze aan 65+ korting deden.

Astronomisch waren ook de verdiensten voor de winnaar: ruim € 106.000.000. Twaalf rondes van elk 3 minuten, dat zijn 36 minuten. Verdiensten zijn dus ongeveer € 3.000.000 per minuut. Hier komt een gemiddelde bankdirecteur bij lange niet aan, zelfs niet als je alle bonussen meetelt. De verliezer kreeg bijna € 71.000.000. Zo wil ik ook wel verliezen. Desnoods via opgave in de allereerste minuut van de eerste ronde. Jammer dan voor de toeschouwers, maar de buit is binnen. Het gerucht gaat dat de Filippijn (met die moeilijke naam) geblesseerd zou zijn aan de linkerschouder, dat hij daarom alleen met rechts kon stoten en dat hij dus op halve kracht kon boksen. Maar dat hij toch wel zin had in die € 71.000.000. Diegenen die een weddenschap hadden afgesloten op winst voor Pacquiao waren "not-amused". Die bieden zeker niet meer op dat plastic zakje met zweetlucht.

Het is niet nieuw om lucht in de verkoop aan te bieden. Kijk, "gebakken lucht" bestond natuurlijk al heel lang, maar dat bedoelen we deze keer niet. We hebben het over ingeblikte lucht. Van vele wereldsteden kun je inmiddels blikjes met lucht kopen. In Parijs gaan ze zelfs heel ver. Op het etiket van de Parijse lucht staan exact de plaatsen en percentages waar het luchtmonster uit bestaat.
20% - Louvre
20% - Notre Dame
25% - Eiffeltoren
15% - Musée d’Orsay
10% - Champs-Elysées
10% - Sacre Coeur
Zoiets moet je wel waarmaken als leverancier. Nou ben ik in mijn leven totaal 5x in die stad geweest, dus dan weet je ongeveer hoe de atmosferische toestanden zich verhouden. Als ik dat blikje opendoe en m'n neus erboven hou, dan weet ik onmiddellijk dat er "te weinig Eiffeltoren" in verwerkt is. Dus? Meteen terug naar de winkel en een nieuw blikje opeisen, desnoods met behulp van de Belbus.
Ook Zeeuwse lucht is te koop: heel fris met een zilt Oosterschelde-bouquet.
Een blikje smog uit Beijing? Dat is een collector's item. En voor de inwoners van de Chinese wereldstad zijn er dan weer blikjes frisse lucht te koop.

Volgens de titel van de column gaat het over rariteiten die te koop worden aangeboden. Hier zijn er een aantal:
Een röntgenfoto van Marilyn Monroe bracht € 40.000 op. Ook aan het skelet kun je zien dat het een mooie vrouw was. Het ziekenhuis heeft de corrupte röntgenoloog op staande voet ontslagen.
Een jurk van Audrey Hepburn uit één van haar films was te koop voor € 52.000.
De oorbellen van Kate Winslet, gedragen tijdens de film Titanic gingen van de hand voor € 22.000, dat is dus € 11.000 per bel. En er zit een verhaal aan. Ze hebben samen met de eigenaresse in de Atlatische Oceaan rondgedobberd. Maar misschien klopt dat laatste niet helemaal en zijn de opnames geschoten in het golfslagbadbad van Hollywood.
Een zwangerschapstest van Britney Spears is van eigenaar gewisseld voor € 5.000. Onbekend is of deze test positief of negatief uitviel.
Een blikje met uitgeblazen lucht door Brad Pitt en Angelina Jolie bracht slechts € 500 op. Ik zie het tafereeltje al voor me. Brad en Angelina, zij aan zij, blazend in een blikje. Als ze nog iets willen verdienen aan dit product dan moeten ze een heel krat met zulke blikjes volblazen.
Een toast met vijf happen eruit, van de boyband One Direction is door een vrouwelijke fan gekocht voor € 90.000. Een hele toast kost slechts € 1,85, dus eigenlijk is zoiets pure afzetterij.
Voor een gebruikte zakdoek van Scarlett Johansson werd € 5.000 neergeteld. Een verzamelaar van neusvocht? Nooit van gehoord.

De krant van vandaag toont een foto van Trijntje Oosterhuis in een opvallende jurk, die ze mogelijk gaat dragen tijdens het songfestival. Dat kan niet meer foutlopen. Na Anouk (9e plaats) en de Common Limits (2e plaats) gaan we in 2015 het Songfestival winnen. Met zo'n jurk moet dat lukken. Het zingen is nog slechts bijzaak. Hier is geen sprake van een décolleté. Dit is meer een dé-navel-té. Nog nooit vertoond. Mensen met dieptevrees worden geadviseerd om op afstand te blijven.
En na het Songfestival? Dan wordt deze jurk geveild via Internet.
"Een rariteit voor een habbekrats"

 

 

 

1 reactie

Rariteit ? De schedel van Napoleon toen hij 6 jaar was, te pronk in een museum
Die jurk? Je hoort weleens zeggen: nou, het moest vanuit haar tenen komen!

Dat is natuurlijker gemakkelijker met zo'n jurk aan.. 
Ik moest aan een programma van Herman Finkers denken: dat heeft zo'n kind toch helemaal niet nodig..

Jopie Meerman

12 May 2015 om 13:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.