Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

216. NOS-teletekst (3)

0 reacties

Opnieuw opmerkelijk nieuws, geplukt van de bladzijden 400 en volgend van NOS-teletekst.

Enkele maanden geleden ging het over twee Indiase runderen, die samen in het huwelijksbootje stapten, maar het kan nòg gekker. In een Mexicaans plaatsje is de burgemeester in het huwelijk getreden met een krokodil. Een vrouwtjeskrokodil, dat dan weer wel. Een ongelooflijk verhaal dat op waarheid berust. Wat is namelijk het geval? In Mexico is er een oud volksverhaal dat een mooie jonge vrouw na één of andere  overtreding kan veranderen in een krokodil. En dat deze betovering kan worden verbroken door een intieme aanraking met een manspersoon.
Een beetje vergelijkbaar met ons eigen verhaal dat een kikker kan veranderen in een droomprins als hij gekust wordt door één of ander dom blondje. Terug naar Mexico. Eén ding begrijp is niet en dat is de volgorde. Waarom geeft de burgemeester de krokodil niet éérst een kusje en treedt daarna pas in het huwelijk met zijn droomprinses. De gemiddelde trouwjapon past namelijk veel beter om een slank vrouwenlijf dan om dat ruw geschubde monster. We hebben het nog niet gehad over het risico dat de uitverkorene een échte krokodil blijkt te zijn. In het geval van de kikker en de blondine is dat geen probleem. Zo'n kikker, waar geen prins in zit, zal echt haar neus er niet afbijten tijdens het vrijen. Maar als meneer de burgemeester per ongeluk intiem wordt met een échte krokodil, ja dan kan er van alles gebeuren. Dan lijdt de burgervader mogelijk gezichtsverlies, heel letterlijk genomen. En een burgemeester zonder gezicht is in de politiek dodelijk. Dan kan hij z'n ambtelijke carrière wel op z'n buik schrijven.

Een aantal onderwerpjes van teletekst over overtredingen en misdaden.
Een dief in Washington DC vond zijn vrouwelijke slachtoffer zo aardig dat hij op Facebook een vriendschapsverzoek indiende. Justitie kwam hem toen snel op het spoor. Leve de sociale media.

In Hapert (NB) is iemand aangehouden en gefouilleerd. Hij bleek een drugspakket in zijn onderbroek te verbergen. Ik wist niet dat het fouilleren tegenwoordig zo grondig gebeurt. Waar moet je dat spul nu nog verbergen? Typisch geval van onderbroekenlol en onderbroekenvol.

Ook op het vliegveld van Karlsruhe (D) kunnen ze heel goed fouilleren. Een handelaar had blijkbaar wat zwart geld witgewassen Men trof in zijn (toevallig ook witgewassen) onderbroek 150 biljetten van 100 euro. Deutsche Gründlichkeit.

In Australië is een 50-jarige man gearresteerd. Hij had voor € 50.000 aan lego-blokjes gestolen in diverse speelgoedwinkels in de wijde omgeving. Camerabeelden werden hem fataal. Ik weet wel een goede straf voor hem: geef hem voldoende lego-blokjes om z'n eigen gevangenis te kunnen bouwen. Een soort werkstraf. Van de nood een deugd maken, heet zoiets.

Een vrouw in Breda belde de politie met de melding dat ze mishandeld werd door haar vriend.
Bij aankomst bleek er niets aan de hand. Ze wilde gewoon een gratis ritje naar huis, dat leek haar wel spannend in een politieauto. Toen de agenten dit geen goed idee vonden werd ze boos. Heel erg boos zelfs. Wild begon ze om zich heen te slaan. De agenten kregen medelijden en boden haar alsnog een gratis ritje aan, echter met een andere bestemming. Een enkeltje naar de politiecel van het Bredase bureau van politie.

Ergens in Noord-Holland kreeg een jongeman een boete voor handsfree bellen in de auto: € 230. Een kwartiertje later werd hij opnieuw gesnapt voor hetzelfde vergrijp. Deze keer had de man een goed verhaal. Hij was z'n familie aan het bellen dat hij ietsje later kwam, omdat hij bekeurd was voor handsfree bellen. Een gegronde reden lijkt me, maar oom agent kon er niet om lachen. Hij toonde geen enkele clementie. Wat hij wèl toonde was een bonnetje met een bedrag erop. Alweer € 230. Nee, er kon zelfs geen procentje korting af.

In de kerk van Mühlhausen (D) wilde een insluiper enige kunstvoorwerpen meenemen. Vermoedelijk was de arme man een beetje nachtblind, zodanig dat hij maar geen keus kon maken welke artikelen hij precies mee zou nemen. Misschien niet zo verstandig, maar hij deed het toch. Hij ging op zoek naar het lichtknopje. Zéér onverstandig bleek al snel. Het was het lichtknopje niet, het was het knopje van het carillon !!! En midden in de nacht valt zoiets op. Zelfs in Erfurt had men het horen beieren. Een nieuwe versie van "In Keulen horen donderen"?

Het volgende verhaal is een soort reconstructie van de Bokito-affaire van Diergaarde Blijdorp:
In de dierentuin van Tenerife hees een medewerker zich in een gorilla-pak. Hij wilde wel eens kijken hoe het publiek en met name zijn collega's zouden reageren op die zogenaamde ontsnapte reuzenaap. Het publiek rende gillend weg, maar één van zijn collega's bleef koelbloedig. Even later werd de nep-gorilla getroffen door een verdovingspijl. De dosis was voldoende om een olifant mee te kunnen verdoven. Na 14 dagen was de lolbroek nog steeds niet wakker. Maar het ergste komt nog. Er zit een gaatje in zijn pak. Bij het inleveren bij de feestwinkel zal hij hier ongetwijfeld op aangesproken worden...

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.