Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

211. Bloopers (2)

0 reacties

U kent ze wel. Die love-seats. Twee stoelen met een glazen plaatje ertussen. De naam “love-seat” is eigenlijk heel bedrieglijk. Om in zo’n meubel de liefde te bedrijven is een echte heksentoer. Als je dat lukt dan zou je op de NK turnen een alleraardigst figuur slaan.

Een avontuur met zo’n love-seat heeft mij doen besluiten om column-83 (Bloopers) een vervolg te geven.
Het verhaal speelde enkele weken geleden aan de vooravond van de 50e verjaardag van een manspersoon. Alles was tot in de puntjes geregeld voor de ontvangst van de gasten op de volgende dag. Stoelen, tafels, partytenten, dranken, champagneglazen. Alles was er. Moe maar voldaan kozen de kwartiermakers een willekeurige partytent uit om aan het eind van de avond nog even te relaxen onder het genot van een drankje. Dat hadden ze wel verdiend.
Ook de aanstaande Abraham zette zich tevreden neer in de éne helft van een love-seat. En toen gebeurde het. De 49-jarige keek schuin omhoog.
Wat was dat? Eén van de vlaggetjes hing scheef !!! Vreselijk. Aan een partytent mag géén enkel vlaggetje scheef hangen. Hier moest iets aan gedaan worden. Als je dit vlaggetje zo laat hangen dan zal dit je nog jaren achtervolgen, mogelijk leidend tot een vlaggetjestrauma. Half omhoog komend vanuit zijn love-seat, leunend op de glasplaat, zou hij er net bij kunnen. Maar helaas. De glasplaat kon deze druk niet aan en denderde eruit in wel 1000 stukjes. Om precies te zijn 974 stukjes, althans volgens één van de aanwezigen, een soort Rainman met autistische trekjes. Niemand had de behoefte om dit na te tellen. Het slachtoffer zag wat bleekjes om de neus, maar had voor de rest geen verwondingen. De glasstukjes werden weggeveegd en de love-seat kon weer als zitplaats worden gebruikt, met dien verstande dat het drankje elders moest worden gepositioneerd. Even opletten dus.

Nog wat napratend over het tragische voorval kwam één van de aanwezigen op een lumineus idee. De love-seat zonder glasplaat kon de volgende dag nuttig gebruikt worden als een soort speakerscorner, waarin het feestvarken om beurten 2 gasten zou kunnen entertainen.
Ik heb altijd moeite met het woord “feestvarken”. Het klinkt nogal banaal, maar vooruit dan maar.
Het idee werd verder uitgewerkt en de details werden besproken. Nog nooit eerder vertoond: gespreksgroepen in een love-seat. Heel modern. Iedereen moet aan de beurt komen om met de jarige van gedachten te kunnen wisselen.

De volgende dag, toen de gasten gearriveerd waren, klom Abraham met nog steeds de soepele tred van een veertiger in het middengedeelte van de love-seat en nodigde om beurten twee feestgangers uit om terzijde van hem plaats te nemen. Elke gespreksgroep duurde precies 2 minuten, daarna werd er gewisseld. De tijd werd nauwkeurig bijgehouden via een piepje van een iPad waarop speciaal voor deze gelegenheid een stopwatch-app was gedownload. Iemand bood zich vrijwillig aan om de stroom met gasten in goede banen te leiden. Er waren geen hekjes aanwezig zoals bij de attracties uit de Efteling. Af en toe werd er speciaal voor de jarige een drinkpauze ingelast, want het was redelijk warm die dag.


Een fotograaf van dienst maakte van elk gastenpaar een foto. Op deze foto waren mijn dochter en ikzelf aan de beurt. We hadden nog geen drie kwartier in de rij gestaan. En dat viel alles mee. Bij dat pretpark in Kaatsheuvel sta je soms veel en veel langer. Uit privacy overwegingen is de kersverse Abraham onherkenbaar gemaakt. Opvallend is ook dat het blauwe vlaggetje nog steeds scheef hangt…

Aan het eind van de avond is er nog een geslaagde poging gedaan om in de ontstane opening van de love-seat een afwasteiltje te plaatsen. De vaatwasser was namelijk overvol. Zo hadden de laatste gasten iets omhanden. Zittend ter weerszijden van het teiltje hadden ze nog wel een uurtje werk. Dan moeten ze maar niet zo blijven plakken. Eigen schuld, dikke bult.

De blooper met de glasplaat heeft mij deze week geïnspireerd om na lange tijd weer eens andere bloopers te bekijken op Youtube.
De meest pijnlijke bloopers schieten over het beeld: stuntfietsen, halfpipe, idiots on motorbikes. Eigenlijk moet je als kijker een paracetamolletje nemen tegen de plaatsvervangende pijn. Het lijkt wel of Internet inspeelt op het leedvermaak van mensen.
De bloopers zijn netjes ingedeeld in categorieën:
-
Sinterklaas-bloopers (9 van de 10 bisschoppen kunnen niet paardrijden)
-
Wedding-bloopers (de bruidegom valt flauw of de bruid struikelt tijdens het dansen)
-
Baby-bloopers (meestal erg pijnlijk)
-
Animal-bloopers (zielig, die beesten kunnen er ook niks aan doen)
-
Sport-bloopers (de allernieuwste: Louis Suarez speelt voor de 3e keer voor kannibaal, deze keer eet hij Italiaans)
-
Female-bloopers (een enorme voorraad filmpjes in deze categorie)

Mijn voorstel na het gebeurde op het feest: Open een nieuwe categorie: de Abraham-bloopers. Jammer genoeg hebben we geen bewegende beelden van het voorval, maar ik ben vol vertrouwen dat onze Abraham zijn medewerking zal willen verlenen aan een reconstructie. Daarna gaat het filmpje onmiddellijk naar Youtube. Bij het intikken van “abraham blooper” of “love-seat blooper” ziet u dan binnenkort hoe het precies gebeurd is. 

Tot slot nog een waarschuwing aan al mijn lezers: Ga nooit leunen op de glasplaat van een love-seat.

“Make love, not war”, een slogan uit de tijd van de flowerpower.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.