Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

207. NOS-teletekst (2)

0 reacties

Opnieuw opmerkelijk nieuws gelezen op NOS-teletekst.

Een bierproducent maakt enthousiast reclame met de verkoop van oranje jurkjes in het kader van de WK voetbal in Brazilië. Helaas zijn deze jurkjes alleen te bestellen in de maten 34-40 . Dit is een ernstige vorm van "gewichtsdiscriminatie". Dit woord is nog deze week toegevoegd aan de Dikke van Dale. Waarom mogen volslanke vrouwen niet meeprofiteren van deze actie van de bekende bierbrouwer uit het Oosten van Brabant? Nee, de naam van het bier maken we niet bekend, ik mag geen reclame maken in mijn columns. Om een tipje van de sluier op te lichten: de merknaam komt precies overeen met de Engelse naam voor de Duitse deelstaat Beieren. Zo, daar moet u het mee doen.
Terug naar de gewichtsdiscriminatie van volslanke vrouwen. Logisch dat zij iets meer betalen voor het jurkje in een grotere maat, er zit tenslotte meer textiel in verwerkt. Maar die grotere maat is er gewoon niet. Stel dat zo'n dame, met veel moeite, er toch in slaagt om een maatje 40 aan te trekken. En stel dat Nederland de 1-0 scoort tegen Spanje. Door het gejuich en gespring van de oranje-supportster  scheurt het krappe jurkje spontaan van haar lijf, met het gevolg dat alle mannelijke ogen plotseling niet meer op de grasmat zijn gericht.
Nog even over het woord "volslank". Een prachtig woord, een schitterend eufemisme voor het figuur van een dame die niet meer op de weegschaal durft te stappen. Mannen zijn gek op volslanke vrouwen. Kijk er de contactadvertenties maar op na. Negen van de tien "zoekende" mannen (meestal 60+) wil een volslanke vrouw, die bij voorkeur 10 à 15 jaar jonger is dan hijzelf.

Andere meldingen op teletekst pagina's 400-420:
Een bekende zanger laat op de bühne z'n broek zakken om zijn nieuwste tattoo aan z'n fans te tonen. Meisjes in de zaal vallen massaal flauw. Ik hoop niet dat onze Ben Saunders dit voorbeeld gaat volgen. Daar moet je even niet aan denken.

In Frankrijk wordt een vrouw betrapt die met 204 km/uur over de snelweg scheurt. Haar excuus: ze had in haar broek geplast en ze wilde snel naar huis. Ze kreeg een hoge boete èn een gratis pamper. Heel attent van de gendarmerie !! Die service zie ik in Nederland nog niet gebeuren.

In Duitsland zijn bij voetgangersoversteekplaatsen nu ook rode en groene Ampel-vrouwtjes aangebracht. Blijkbaar werden de overbekende stoplichtjes met de Ampel-mannetjes niet door iedereen begrepen en dacht het vrouwvolk dat alleen de heren mochten oversteken als het mannetje groen werd. De vraag is of het nu beter gaat. Durft het manvolk mee over te steken als het vrouwtje groen wordt? Of krijgen beide seksen nu elk hun eigen oversteekplaats?

Een leerlinge had zich verslapen op de ochtend van het examen geschiedenis. Maar gelukkig, de geschiedenisleraar voelde nattigheid en belde haar wakker. Nog net op tijd kon ze aanschuiven.
Deze bijzondere wekservice zal op scholen ongetwijfeld gevolgd worden door ontbijtservice, gratis hartige snack tijdens de examens, enz. enz. De strijd om de leerlingen is begonnen. Scholen moeten zich profileren. Niet alle scholen nemen de verstandigste beslissing als het om hun imago gaat. Neem als voorbeeld het Einstein College in Hoogvliet. RTL5 had in het kader van Project-P geheime opnames gemaakt van een jongeman die serieus gepest werd. Natuurlijk kun je allerlei kritiek hebben op de aanpak van RTL. Natuurlijk kun je het pestgedrag niet uitbannen in een uitzending van 40 minuten. Maar het stomste wat je als school kunt doen: niet meewerken aan het programma en naar de rechter stappen. Dom, dom, dom. Zonder de (verboden) beelden met de verborgen camera wist RTL toch een programma uit te zenden dat niets te raden overliet en waar de handelwijze van de school afgekraakt werd. Vooral omdat de gepeste leerling van school werd gestuurd omdat zijn ouders de publiciteit hadden gezocht.
Tot overmaat van ramp (voor de school) werd de uitzending precies één dag later nog eens herhaald, iets wat ze normaal alleen doen met filmpjes op de buik van een Teletubbie.
De gevolgen zijn te raden. En dan heb ik het niet over het bekladden van de voorgevel. Dat krijg je er met een emmertje warm water en een scheutje Ajax wel weer af (een beladen schoonmaakmiddel want we zitten onder de rook van Rotterdam). Nee, de gevolgen zijn ernstiger. Als je Facebook en Twitter mag geloven zakken de nieuwe aanmeldingen van leerlingen naar het absolute nulpunt. Gevolg: ontslaggolf onder het personeel. Met dank aan directie en raad van bestuur. Hoe stom kun je zijn...

Laatste teletekstbericht (voorlopig):

Een winkelovervaller gaat er met de buit vandoor maar laat in de haast zijn eigen mobieltje achter op de plaats delict. Op de startpagina van de iphone prijkt een kraakheldere selfie van de dader als achtergrond, vele malen scherper dan op de beste bewakingscamera. Toppunt van stommiteit? Ja, dat zou je denken. Maar de waarheid kan toch anders zijn. Het volgende scenario zou zich afgespeeld kunnen hebben: De winkeldief-in-spe is publiciteitsgeil en wil dolgraag live op TV in beeld komen. Hij wil daar alles voor doen. Maar elke keer mislukt dat.
Als de Tour de France Nederland aandoet staat hij op een strategisch plekje naar de rijdende camera te zwaaien. Helaas. Als de kopgroep langsflitst zien de TV-kijkers toevallig de staart van het peleton. En andersom natuurlijk.
Bij het bezoek van Willem-Alexander en Maxima aan Amstelveen staat onze schlemiel langs de route, maar helaas, op het moment suprême zwenkt de camera precies de andere kant op, terwijl de herhalingen die avond vooral de burgemeester in beeld brengen die bijna intiem is met onze koningin.
Helaas willen zijn naaste buren, waarmee hij bewust onenigheid heeft gezocht, absoluut niet meewerken aan programma's zoals Rijdende Rechter en Bonje bij de Buren.
De arme man heeft ook een sportieve zijde. Hij is de reservekeeper van het 7e elftal van Amstelveense Boys. Helaas is deze prestatie geen reden voor Tom Egbers om met een cameraploeg van NOS Sport af te reizen om op een Amstelveens bijveldje een diepte-interview af te nemen.
Ook aan de tafel bij Pauw en Witteman, Knevel en v.d. Brink, DWDD heeft deze man niets te zoeken. Toch was er nog één mogelijkheid. Hij gaf zich op bij Pauw en Witteman als "publiek" in de wetenschap dat je dan ook wel eens opgemerkt wordt door de camera. Opnieuw een misrekening. Tijdens de bewuste uitzending zat hij precies achter de brede rug van Fred Teeven...

De allerlaatste mogelijkheid om toch op TV te komen: een misdaad plegen en maar hopen dat je in beeld komt bij Opsporing Verzocht. In zijn wanhoop laat hij dus het mobieltje met het zelfportret achter. Heel bewust. Wat zou het tragisch zijn als justitie de man zou traceren naar aanleiding van zijn telefonische contacten. En dat Opsporing Verzocht niet in actie hoeft te komen....

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.