Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

204. NOS-teletekst (1)

0 reacties

Ja het stond er ècht !! Op bladzijde 407 van NOS-teletekst:
"Koe en stier geven elkaar het ja-woord tijdens peperdure huwelijksceremonie"
Alles speelde zich af in India. De bruiloft trok meer dan 5000 feestgasten en kostte 1 miljoen roepie (= € 12.000) en dit alles werd betaald door de eigenaar van de heilige koe.
Niet te verwarren met ònze eigen heilige koe. Want dit is slechts een hoeveelheid blik wat 15 jaar later meestal wordt samengeperst tot een  vierkant blok schroot.

Terug naar het droomhuwelijk. Hoe zou zoiets verlopen? Aan het woord is de ambtenaar van de burgerlijke stand, die aan de bruid de belangrijke vraag stelt:
"Neemt gij, Bella-24, Herman-7 tot wettige echtgenoot?"
Deze ambtenaar heeft een extra moeilijke opdracht. Het is namelijk zo dat "Ja" in rundertaal wordt uitgesproken als "Boe" en het maakt het extra problematisch dat ook "Nee" door een rund wordt verbasterd tot datzelfde "Boe". De meneer van de burgerlijke stand moet dus aan de intonatie en de lichaamstaal afleiden of Bella haar Herman inderdaad ziet zitten als toekomstige levenspartner.
Bij het beantwoorden van de belangrijke vraag door Herman doet zich dezelfde situatie voor.
We nemen aan dat alles goed verloopt en dat alle 5000 receptiegasten worden getrakteerd op verse melk en koeienvlaai met slagroom.
En dat Herman aan het eind van de avond zijn Bella liefdevol op de horens neemt en haar voorzichtig neerzet in een weitje vol sappige grassprietjes (= de koe òp de horens vatten).
En dat precies 281 dagen later een liefdeskalfje het levenslicht aanschouwt. Jazeker, ik heb de draagtijd van de koe even snel op Google gecontroleerd.

Op de foto ziet u Bella-24 in haar trouw-outfit. Jammer dat ze van de zenuwen iets heeft laten vallen...

Nog even over het woordje "Boe". Als dit woordje tijdens een menselijke bruiloft wordt gebezigd als antwoord op één van de twee belangrijkste vragen van de dag, dan is het voor iedereen volslagen duidelijk: Eén van de twee heeft er geen zin meer in. De ambtenaar pakt z'n spulletjes en de zaak wordt afgeblazen. Iedereen kan naar huis.

Het verhaal van de runder-bruiloft is te danken aan de bladzijden 400 t/m 411 van NOS-teletekst. Deze bladzijden zijn gereserveerd voor "opmerkelijke zaken", niet echt wereldnieuws, maar gewoon leuke berichtjes. Dit alles onder de titel NOS-opmerkelijk.

Over die aangehouden Mexicaanse drugssmokkelaar die toevallig Cocaine als achternaam had. Nou dan vraag je er toch om. Met zo'n achternaam kun je beter melkboer, straatveger of profvoetballer worden, maar zeker geen drugssmokkelaar, in de wetenschap dat je bij elke paspoortcontrole uit de rij wordt gehaald. Hoe stom kan een mens zijn?

Over de inwoners van Woking, een stadje bij Londen, die opgezadeld werden met een openbaar toilet wat kuren vertoonde. Dit automatische toilet begon al met de schoonmaakwerkzaamheden als het slachtoffer er nog op zat. Eén vrouw werd door de schoonmaakarm hardhandig van de pot geslagen. Komt daar het spreekwoord "van de pot gerukt" vandaan? Ook de buitendeur van datzelfde toilet was helemaal van slag en opende zich soms voortijdig, wat tot genante situaties leidde.

In Oostenrijk is de onderbroek van keizer Frans Jozef I geveild. Opbrengst € 3000. Nee, ik heb zelf geen bod uitgebracht. Ik heb ondergoed genoeg.

In India is iemand geopereerd die 400 gram aan goudstaven in z'n maag bleek te hebben. Blijkbaar had deze meneer minimaal vertrouwen in het Indiase bankwezen en blijkbaar ging zijn maagpijn niet over met een Rennie.

In Engeland is een vrouwtjeskameel zwanger geraakt op een kamelenfarm met alléén maar vrouwtjeskamelen. Ik wil niemand beschuldigen, maar als oppasser zou ik nu niet lekker in m'n vel zitten...

In Australië zijn de nummers één en twee van de Australische Quote500 met elkaar op de vuist gegaan. Waarschijnlijk ging de ruzie over een geldkwestie.

In Bolivia heeft de burgemeester van Santa Cruz opzichtig zijn hand op de dij van een presentatrice gelegd. Voor het oog van de camera. Geen discussie mogelijk, zoals bij de Amstelveense burgervader ten opzichte van Máxima tijdens de afgelopen Koningsdag.

In India (alweer in India) kosten de openbare toiletten geld. Om wildpoepen tegen te gaan is er een liedje op Youtube gelanceerd: "Take your Poo to the Loo". Vrij vertaald: "Breng je bolus naar het toilet". Een ludieke actie.

In de Italiaanse regio Calabrië krijgen gevangenen strafvermindering als ze boeken willen lezen. Een plaatselijke wetouder van cultuur heeft dit bepaald. Per gelezen boek mag de gevangenisklant 3 dagen eerder afzwaaien. Tot een maximum van 48 dagen. Een simpel sommetje leert dat je dus minimaal 16 boeken moet lezen.

Maar dit roept toch de nodige vragen op:
Hoe zit het met het aantal bladzijden?
Wordt er gecontroleerd of je de boeken inderdaad gelezen hebt?
Is er een literatuurlijst of mag je helemaal zelf kiezen welke boeken je leest?
Bij vrije keuze kun je de onderwerpen al raden. Een lekkere misdaadroman gaat er altijd wel in. Of een handleiding voor de nabije toekomst:
"Hoe pleeg ik een ramkraak?"
"Zakkenrollen voor gevorderden"
Veel van die mensen zitten al een tijdje vast, dus als toekomstige recidivist is het slim om je kennis een beetje op te frissen...

NOS-teletekst, bladzijde 400 en volgend. Het zijn inmiddels mijn favoriete pagina's. Wie weet komt er nog een 2e deel. Dat zou zomaar kunnen.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.