Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

201. Tegeltjeswijsheden (2)

0 reacties

Het volgende tragische verhaal wil ik even aan u kwijt:
Er was eens een jongeman die helemaal geobsedeerd was van tegeltjes met spreuken. Laten we hem Diederik noemen. Nee, geen enkele verwijzing naar de sympathieke voorman van de Partij van de Arbeid.
“Diederik van de tegeltjes” ging zelfs zo ver in zijn hobby dat hij besloot om een aantal exemplaren samen te voegen tot een tegeltableau aan de wand, eigenhandig gemetseld, want onze Diederik is een handige jongen.

Op de afbeelding is te zien dat Diederik een relatie had met An. Het middelste tegeltje heeft hij destijds via tegeltjes.nl besteld. Het heeft een ereplaatsje gekregen in zijn tegelplateau.
Maar helaas, de relatie kwam onder spanning te staan. An wilde op strandvakantie naar Ibiza, lekker zonnen, lezen en luieren. Diederik wilde dolgraag op wandeltocht door het Andesgebergte met rugzak en tentje. Een tussenweg was moeilijk te vinden. Het onvermijdelijke gebeurde, de relatie liep stuk. Drama.
Nu zit Diederik met een serieus tegeltjesprobleem. Het is bijna onmogelijk om dat middelste tegeltje eruit te hakken zonder de omliggende tegeltjes te beschadigen.
Ik heb zelf eens zitten denken en ik denk een oplossing gevonden te hebben. Het advies van mij aan Diederik:
Schrijf je in voor een datingsite. Op zo’n site kun je je potentiële partner selecteren op leeftijd, geslacht, hobby’s, interesses. Je kunt ook selecteren op geboortedatum. Stel je voor dat de gevonden “match” haar verjaardag viert in een week dat er bij jou al 5 andere verjaardagen op de kalender staan. Dat werkt dus niet, daar moet je niet aan beginnen. Die valt af.
Diederik moet selecteren op vóórnaam !!! Hij moet op zoek naar een Ans, een Annet, een Annie, een Anita, een Anouk of desnoods een andere An. Waarom? Nou, heel simpel, dan hoeft dat tegeltje er namelijk niet uit !! Dan hoeft hij alleen maar een potje blauwe verf te kopen en met fraaie letters de laatste letters van de naam van z’n nieuwe vriendin toe te voegen. Het zou niet verstandig zijn om te kiezen voor een Annemarie of een Antoinette of een Annabelle want dat geeft dan weer ruimteproblemen.

Zo, we zitten plotseling weer middenin de tegeltjes. We hebben het nog niet gehad over tegeltjes in de man-vrouw relatie. Hier komen er een paar:
“Zij wilde de wereld zien; hij installeerde Google Earth” (simpel èn goedkoop; geen gezeur met vertragingen of zoekgeraakte koffers)
“Sommige dingen zijn zo eenvoudig, dat zelfs mannen ze begrijpen” (ik proef hier een serieuze vorm van discriminatie)
“Elke getrouwde man weet waarom ze aan orkanen vrouwennamen geven” (om mijn vrouwelijke lezers niet te choqueren onthou ik mij deze keer van commentaar…)
“Als je ontbijt op bed wilt, slaap je maar in de keuken” (onduidelijk wie er in de keuken moet slapen: hij of zij)
“Ik ben de baas in huis; ik heb toestemming van mijn vrouw om dat te zeggen” (dit statement komt niet sterk over)
“Ik raak alles kwijt, behalve mijn kilo's” (werk aan de winkel voor Sonja Bakker)
“Ambtenaren zijn de beste echtgenoten; als ze thuiskomen zijn ze níet moe en hebben ze de krant al gelezen” (naar mijn idee gaat zo iemand op den duur enorm op de zenuwen werken)
“Zij: ‘Altijd maar seks, praat eens over het weer’ Hij: ‘OK, wanneer doen we het weer?’ ” (het blijven mannen…)

Nog een paar tegeltjes over alcohol: “Toen de zakenman op de fles ging, raakte hij aan de drank” (dit komt helaas voor)
"Bier zonder alcohol is als een BH aan de waslijn: het beste is er uit” (geen commentaar)
“Drinken halveert je leven, maar je ziet dubbel zoveel” (alles van de zonnige kant zien)
“Ik moet niet teveel rijden, ik wil ook nog drinken” (verstandige taal)

Tegeltjeswijsheden die wat grof kunnen overkomen:
"Als ik gemekker wil horen, dan koop ik wel een geit"
"Gebruik je plastabletten, of ben je van nature een zeikerd?"
"Je hoeft niet aan de boom te hangen om een eikel te zijn"
"Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je derrière" (sorry voor de ietwat grove tekst)
"Daar ben je mooi lekker mee: Kuipstoeltjes in de Arena" (daar gaat de Ajax-supporter nooit of te nimmer op zitten)

Tegeltjeswijsheden met een financieel tintje:
"Ik verdien veel geld, maar helaas krijg ik het niet"
"Werken is voor mensen die niet kunnen golfen"
"Ik hoef niet te zwemmen in het geld, pootjebaden is genoeg"
Die laatste opmerking is zeker niet genoeg voor Dagobert Duck of voor Halbe Zijlstra.
Wat Dagobert betreft, dat lijkt me wel duidelijk. Hij is gewend om een duik te nemen in zijn geldpakhuis. Pootjebaden is voor hem slechts surrogaat.

Ernstig advies voor VVD-stemmers: nu meteen uitloggen en iets anders gaan doen. In deze column komt voor jullie verder niets interessants meer.

Ook Halbe Zijlstra is niet tevreden met "pootjebaden" in het geld. Hij zal er alles aan doen om de kloof tussen arm en rijk zo groot mogelijk te maken. Zijn lijfspreuk: "Nivelleren is een gruwel". Deze meneer heeft geen enkele compassie met mensen in de schuldhulpverlening (eigen schuld, dikke bult). Als hij toevallig een voedselbank passeert, dan kijkt hij (toevallig) even de andere kant uit. Zijn partij moet het hebben van de vele kiezers die er precies zo ver denken, zoals bijvoorbeeld de Quote500.

Het laatste tegeltje:
"Je bent pas oud als men zegt dat je er goed uitziet" (dit doet me een beetje denken aan die traumatische ervaring toen er voor het eerst iemand voor me opstond in de bus; vreselijk vond ik dat)

Zo, nou stop ik ermee, ik kan geen tegeltje meer zien...

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.