Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

139. Goede voornemens

0 reacties

Voor ik het vergeet: alle lezers een voorspoedig 2013 toegewenst!!!

 

Wat zijn uw goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Een rondje hardlopen in de eerste week van januari en de rest van de maand met stijve spieren zitten?

Nooit meer vuurwerk afsteken, terwijl je zeker weet dat het eind november 2013 weer begint te kriebelen?

Een fitnessprogramma oppakken met de garantie van één kledingmaat minder per maand? Let wel, in dat geval wordt u dubbel gepakt, financieel gezien bedoel ik. Naast de kosten van de "afvalcursus" staat u voor de aanschaf van een compleet nieuwe garderobe, dat kan aardig in de papieren lopen.

 

Stoppen met roken en/of alcohol? Dan is dit het juiste moment, nu de BTW verder omhoog gaat. Maar .... als we dat met z'n allen doen dan wacht ons landje een gigantisch probleem. Er gaan klappen vallen in de horeca, brouwerijen, slijterijen, tabaksindustrie, middenstand in het algemeen, want sigarenwinkeltjes kunnen niet alleen bestaan uit de verkoop van staatslootjes.

Maar het ergste komt nog: als wij nu met z'n allen besluiten te stoppen met roken en drinken dan loopt de staat meer dan  € 12.000.000.000  (= 12 miljard) mis aan accijnzen. Dit geld moet ergens anders vandaan komen. Nederland belandt op deze manier in een diepe recessie, ik verwacht Griekse toestanden.

Minister Schippers zit met een duivels dilemma. Uit het standpunt van gezondheid moet ze het gebruik van tabak en alcohol minder aantrekkelijk maken, aan de andere kant kunnen we de inkomsten aan accijnzen en BTW niet missen. Arme minister. Ik kan me zo voorstellen dat ze de hele nacht ligt te woelen onder haar dekbed. Los dit dilemma maar eens op. Hoe vang je dit op? De BTW op nicotinekauwgum naar 37,5% tillen? Extra accijns heffen op frisdranken?

 

Goede voornemens. Beloven we om aardiger te zijn voor onze medemens? Dat is een zeer nobel streven. Het gaat goed tot er zo'n hufter snel het parkeerplekje opdraait, waar jij net wilde gaan staan. In plaats van "Hé eikel, wat doe je nou?" moet je nu zeggen "Lekker weertje vandaag, vindt u ook niet?!"

En vanzelfsprekend aan oom agent een toffee aanbieden als hij zojuist een vette bekeuring heeft uitgeschreven.

De scheidsrechter een schouderklopje geven na een terechte rode kaart: "Goed gedaan jochie" en dan niet met het bekende cynische ondertoontje. Kortom, het valt niet mee om aardig te blijven.

 

Mark Rutte heeft beloofd dat hij nooit meer zal jokken. Bij deze uitspraak werd zijn neus spontaan 10 cm langer. Het klonk ook al erg ongeloofwaardig, net als die beloofde € 1000 voor elke hardwerkende Nederlander.

 

Helaas worden sommige welgemeende goede voornemens al heel snel de grond ingeboord.

Zoals bij dat getrouwde stelletje. Ze hadden elkaar beloofd om in het nieuwe jaar wat aardiger tegen elkaar te zijn. Enkele minuten na twaalven in de nieuwjaarsnacht loopt het al mis. Zij wil eerst snel even inschrijven voor de Wandelmarathon Zeeland in oktober 2013, want daar moet je heel snel bij zijn. Maar zoals elk jaar loopt de website hopeloos vast.
Vloekend en tierend zit ze achter haar laptop. Waarom lukt het niet? Wat doe ik fout? Hij staat, met het champagneglas nog in de hand, somber naar buiten te kijken, waar inmiddels het vuurwerk losgebarsten is.

Haar champagneglas ligt inmiddels in scherven op de grond, de champagne druipt van het behang. Om 00.45 uur onderneemt zij nog steeds vruchteloze pogingen om de inschrijving voor elkaar te krijgen. De krachttermen worden steeds heviger. Weg goede voornemens.

Wat bezielt de organisatie van de Kustmarathon om in de Nieuwjaarsnacht om 00.00 uur de digitale inschrijving te starten. Dat tijdstip is gereserveerd voor het uitspreken van de nieuwjaarswensen, het drinken van de de champagne, het genieten van het siervuurwerk, het nuttigen van het zoveelste oliebolletje.

Hoe stom kan een organisatie zijn. Hoeveel familiedrama's en verbroken vriendschappen vinden hun oorzaak in deze blooper, want anders kan ik het niet noemen.

Er is een hardnekkig gerucht dat een advocatenkantoor één van de hoofdsponsoren zou zijn van deze Kustmarathon. Wel toevallig dat een advocaat goud geld verdient aan een echtscheiding.....

 

Een welgemeend advies aan de organisatie: verbreek alle banden met dat advocatenkantoor en start de inschrijving exact 12 uur later: om 12.00 uur op de Nieuwjaarsmiddag.

De Nieuwjaarsnacht is gereserveerd voor gezin, familie en vrienden. Niet om als een zombie naar een beeldschermpje te staren.

Hoe simpel kan de oplossing voor een probleem zijn? Hier heb ik echt niet lang over na hoeven denken. Het voorstel heb ik verpakt in een email aan de organisatie. Nee, ik heb nog geen antwoord. Had ik ook niet verwacht trouwens.

 

Mijn goede voornemen? Nee, ik ga me niet vastleggen. Ik kan nu wel beloven dat mijn columns minder scherp gaan worden, maar dat hou ik hooguit één week vol.

    

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.