Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

88. Het aanzien van 2011

1 reactie

De bekende fotoboeken "Het aanzien van ....".  Iedereen heeft wel een aantal exemplaren in de boekenkast staan. Zo ook bij ons. Toevallig vandaag nog wat gebladerd in de 1962-versie.

 

In de ECI-catalogus staat letterlijk: Eind januari is beschikbaar "Het aanzien van 2011", met o.a. de Arabische lente, 112 blz. € 17,99

De opmerking over de Arabische lente is verbluffend. Dit betekent dat het de samenstellers niet is ontgaan dat er dit jaar in Tunesië, Egypte, Libië, Jemen en Syrië, iets is gebeurd. Goed dat ze dat even melden in de vooraankondiging, dit komt de verkoopcijfers ten goede ...

 

Het jaar 2011.

Het jaar dat Gerd Leers voorgedragen wordt voor opname in het Guiness Book of Records als de grootste turncoryfee ooit: hij heeft een heel jaar in een PVV-spagaat gezeten met zijn uitzettingsbeleid.

Het jaar dat België een regering krijgt en de nieuwe premier op cursus wordt gestuurd: Nederlands voor beginners.

Het jaar dat het bruidsmeisje van Kate en William gehoorbeschadiging oploopt tijdens de balkonscène.

Het jaar dat Jan Kees de Jager uit de kast komt. Knap dat hij dit aan het volk meldde, ondanks zijn drukke werkzaamheden.

Het jaar dat Sarkozy meer uurtjes doorbrengt met Angela, dan met zijn eigen Carla.

Het jaar dat een Franse politicus in New York een kamermeisje aanziet voor een door hem bestelde callgirl.

Het jaar dat een groep Britse meteorologen een horror-winter voorspellen; doelen ze hier misschien op de wateroverlast in Noord-Nederland?

Het jaar dat André Kuipers ons vanuit de ruimte een voorspoedig 2011 toewenst. Slechts één dag kunnen we profiteren van zijn heilwens, toen was het 2012. Logisch dat André wat in de war was als je zo vaak per dag de datumgrens passeert.

Het jaar dat een TV-toren spontaan instort uit protest tegen het superslechte programma-aanbod. Ik heb het teruggezocht: precies op het moment van omvallen was er een herhaling te zien van The Voice of Holland, nou dan vraag je er ook om. Veel dieper kun je als programmamaker niet zakken....

Het jaar van de soap rond de benoeming van de vice-voorzitter van de Raad van State. Natuurlijk zou Donner het worden. Tenenkrommend en met plaatsvervangende schaamte heb ik steeds naar zijn ontkenningen geluisterd. Zelfs achteraf vindt Rutte dat alles volgens de regels is verlopen. Wie nog een beetje vertrouwen had in de politiek, die is dat nu helemaal kwijt.

Het jaar 2011.

De invoering van het onparlementair taalgebruik in de Tweede Kamer. Het publiek smult ervan. De kijkcijfers van politiek24.nl gaan met sprongen omhoog.

Het jaar van de weigerambtenaar, de bedrijfspoedel, de plaszak en de tuigdorpen. Dat laatste woord is een vinding van de PVV, die in de buurt van Veenhuizen een groep aso-woningen voor veelplegers wil laten bouwen.

Het jaar dat het spelletje Scrabble van naam verandert in Wordfeud.

 

Welke foto's zullen het halen in "Het aanzien van 2011"?

De traan van Mauro? Twee foto's van Gadaffi, éénmaal levend, éénmaal dood?

Natuurlijk die foto van de fietsende Zeeuw in het Franse prikkeldraad.

 

De meest markante foto van 2011 is toch wel de onthulling van het eerste 130-bord op de A2. De twee lachende VVD-ers op de foto komen hierbij tegemoet aan automobilisten die hun rechtervoet onvoldoende onder controle hebben. Deze populistische maatregel is afgekeken van de oude Romeinen: geef het volk brood en spelen, dan houden ze zich rustig.

Enig rekenwerk leert dat het stuk A58 tussen Rilland en Vlissingen precies 1 minuut en 44 seconde sneller kan worden afgelegd dan voorheen, mits er geen sukkelaar met een slakkengang van 120 een vrachtwagen aan het inhalen is natuurlijk, want dat gaat allemaal van je voorsprong af.
De grootste stommiteit is wel het introduceren van het bord "einde 130". Een "einde-bord" betekent in àlle gevallen dat je weer sneller mag. Zeker als meneer Schmidt aus Wuppertal naar Zeeland komt: einde 130 betekent voor hem dat hij het gaspedaal weer tot op de plank mag indrukken. Tot  drie keer toe heb ik hierover een mailtje gestuurd naar het ministerie van Melanie (het domme blondje van de foto), maar helaas, geen antwoord, ze hebben het te druk met 130-borden te maken.

 

Ook in 2011 is besloten dat, in het kader van de ecologische hoofdstructuur, onze wildpopulatie zich vrijelijk moet kunnen bewegen in ons kleine landje. De volgende situatie kan zich dus voordoen: een familie edelherten in natuurgebied de Oostvaarderplassen besluit om te verhuizen naar de Kampinaheide bij Boxtel. Onderweg willen ze nog wat familieleden bezoeken op de Hoge Veluwe.

Op het kaartje kunt u zien dat ze achtereenvolgens de snelwegen A6, A28, A1, A12, A15, A50 en A2 moeten oversteken. Dat komt dus neer op het aanleggen van 7 ecoducten !! Minister Bleeker moet hier een financieel potje voor zien te vinden, maar dat gaat zeker lukken.
Animal cops zorgen ervoor dat de dieren de ecoducten goed kunnen vinden, want herten kunnen nu eenmaal geen borden lezen. Het Veluwemeer, de Rijn en de Maas moeten ze zelf overzwemmen, maar de Waal, als drukbevaren rivier, dat is een ander verhaal.
En de snelwegbrug bij Zalbommel is ook geen optie: daar scheuren ze met 130 km/uur overheen, je gewei zou van je kop waaien !! Nee, er moet een andere oplossing komen. In navolging van de Ark van Noach moet een eco-pont , met Dion Grauss als veerman, de wildpopulatie op een veilige manier overzetten, damherten links en everzwijnen rechts.

 

Tot slot wil ik proberen om nog 3 voorspellingen te doen voor 2012:

 

Dit jaar raken we in oorlog met België, natuurlijk om de Hedwige-polder. Dit kon niet uitblijven. In de laatste broederstrijd, in 1831, werden de Belgen tijdens de tiendaagse veldtocht verslagen bij Hasselt en Leuven. Ook dit jaar boekt het Nederlandse leger een overwinning tijdens de slag bij Baarle-Nassau. Misschien is het van de Belgen toch niet zo'n goed idee om, als teken van integratie en verbroedering, een Vlaams peloton te laten aanvoeren door een Waalse commandant en omgekeerd...

De JSF hoeven we dus niet in te zetten.

 

De Ajax-soap uit 2011 krijgt een vervolg. Er komt in 2012 een speelfilm: Ajax the Movie, gevolgd door "The making of..." in 2013. Eén probleempje: het castingbureau heeft moeite met het vinden van de vertolker van de figuur van Johan Cruyff.

 

Laatste voorspelling: er komen nog meer onzin-columns van mijn hand. Sterkte !!

1 reactie

geen
han44

12 February 2013 om 17:46

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.