Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

85. U heeft een prijs gewonnen

1 reactie

Waar een uurtje googelen toe kan leiden. Gemiddeld win ik 3 iPads per dag!! Je moet maar geluk hebben. Drie iPads per dag, dat is 90 per maand, dat is meer dan 1000 per jaar.

Ik heb dan ook besloten om ZZP-er te worden: ik start een webwinkeltje in iPads, waarbij ik, uit concurrentieoverwegingen, ver onder de winkelprijs ga zitten. Voor slechts € 300 kunnen ze bij mij een iPad bestellen. Het geeft een beetje rompslomp met de verzending en de service, maar dan heb je ook wat. Een simpel rekensommetje leert dat mijn jaarlijkse verdiensten de Balkenende-norm ver te boven gaan. En bovendien worden mijn AOW en ABP-pensioen ook nog gewoon uitgekeerd. Kassa !!!

 

Was het maar zo simpel. Het winnen van een iPad is minder eenvoudig dan het lijkt. Als je doorklikt blijkt dat je je vast te moet leggen aan iets wat je absoluut niet wilt en dat er "slechts" een kans(je) bestaat dat je daadwerkelijk een iPad mag ontvangen via de TNT bezorgservice.

Vandaag was het weer zover. Op de site van Photobucket, waar ik altijd mijn fotootjes onderbreng die in mijn columns voor de luchtige noot zorgen, kwam er een hoopvol schermpje: Gefeliciteerd, u ben de winnaar van de dag, klik snel verder (blijkbaar gaat het om tijd). Als je probeert om het schermpje weg te klikken komt er een dreigement: Weet u het zeker dat u dit scherm wilt verlaten? JA, NEE, ANNULEREN, dus bij 2 van de 3 keuzes blijf je naar je aanstaande iPad staren. Na veel moeite kom je dan weer terug op de site van Photobucket.

 

Interesse in het winnen van een iPad? Er is zelfs een speciale website: http://www.ipadwinnen.info/

 

En wat te denken van de website www.allesvoorniks.nl

Alleen al op de eerste pagina stonden de volgende verbluffende aanbiedingen:

- Gratis proefrit in de nieuwe Lancia Ypsilon (als je zo'n auto eenmaal geproefd hebt, is er natuurlijk geen weg terug)

- Gratis fotoboek voor slechts € 5 (zo stond 't er, echt waar !!)

- Gratis kop koffie in een Douwe Egberts café (bij Appie Hein is er altijd gratis koffie en je hoeft niks te kopen; bij de kassa zeg je gewoon dat je niks kon vinden)

- Iedereen die op Facebook Renault Nederland "liked" (leuk vindt) krijgt 1/5 staatslot (waarmee hij/zij waarschijnlijk een Renault Twingo zal winnen)

- Gratis scheurkalender (wel even een rekening openen bij ASN-bank)

 

De hele gang van zaken omtrent die "gratis" artikelen doet me terugdenken aan de jaren '80-'90 van de vorige eeuw. Toen kwamen er regelmatig brieven van Readers Digest met de schreeuwende kop: U HEEFT EEN PRIJS GEWONNEN. Het zag er allemaal heel betrouwbaar uit. De brieven waren heel persoonlijk op naam gesteld: Geachte meneer Pluijmers ............... alleen voor U, meneer Pluijmers ............. de prijs zal bezorgd worden op Prinsenhove 116 .............. enz. enz.

Pas na zeer grondig doorlezen van het epistel bleek, ergens ver weg, in hele kleine lettertjes de echte waarheid te staan. Ik zat bij de laatste selectie, de prijs kon me bijna niet meer ontgaan, maar echt 100% zeker was ik nog niet.

In de folder stonden natuurlijk de foto's van eerdere prijswinnaars: een blije meneer J.S. uit Oldenzaal en een uitgelaten mevrouw C.K. uit Breda, bedolven onder de bloemen. Vooral die mevrouw K. uit Breda kwam me zo bekend voor. Waarschijnlijk was zij ook figurant bij andere prijzencircussen om ook daar voor pseudo-winnares te spelen. De bloemen mocht ze altijd houden.

In je enthousiasme laat je vastleggen dat je de komende 3 jaar elke maand een nietszeggend boek belooft aan te schaffen, enkel en alleen om wéér een prijzenronde verder te komen. Nog meer kans op de beloofde prijs !!

Helaas, de mooie prijzen van Readers Digest heb ik nooit mogen ontvangen en de bestelde boekenserie is via de jaarlijkse rommelmarkt van de plaatselijke korfbalvereniging, waarschijnlijk al meerdere keren, van eigenaar gewisseld.

 

Een ander fenomeen waarbij je prachtige prijzen kan winnen: de belspelletjes op de commerciële omroep.

Het zijn best hele pittige vragen die gesteld worden:

Hoe heet het slot in Muiden?

Hoe heten de bekende snoepjes uit Den Haag?

Hoe lang duurde de 80-jarige oorlog? (pas op, dit is een strikvraag, het antwoord is 68 !!!)

Als je het antwoord denkt te weten mag je bellen en word je "in de wacht" gezet, dus letterlijk aan het lijntje gehouden. De vragenstelster probeert te rekken wat er te rekken valt. Hoe langer je (als slachtoffer) aan de lijn hangt, hoe spannender het wordt en hoe meer geld je kwijt bent, want de telefoonverbinding is peperduur. En ook hier geldt: de kans dat je daadwerkelijk de prijs wint ligt heel dicht bij nul.

 

Vorige week kwam ik op een website met de melding: "Gefeliciteerd!! U bent de 999.999e bezoeker van deze site". Dus wat doe ik? Snel uitloggen en nòg een keer dezelfde site bezoeken. Het getal 1.000.000 is namelijk veel mooier en zal ongetwijfeld tot hogere prijzen leiden. Helaas, de teller bleef hangen. Zelfs de volgende dagen bleek de teller nog steeds op dat getal met die zes negens te staan. Dat zul je nu altijd zien, heb je een keer bijna de hoofdprijs, blijft die verrekte teller hangen .....

 

Nee, ik ben mijn geloof verloren in een goede afloop. Het grote nadeel: als ik een keer ècht wat win via de digitale weg, dan klik ik, geagiteerd, de blijde boodschap snel weg en ........ daar gaat mijn prijs. Nou ja, dat moet dan maar, dan moet ik maar beter opletten.

 

Tot slot heb ik nog een persoonlijke verrassing voor mijn lezers. Als u reageert op dit stukje maakt u een grote kans op het winnen van een iPad. Nee, dit is geen grapje.

1 reactie

Natuurlijk reageer ik, Han, want ik vind het, zoals altijd weer bewonderenswaardig wat je geschreven hebt. Eerlijk gezegd heb ik de moed om ooit een prijs te winnen al jaren geleden opgegeven, maar gelukkig zit ik niet te wachten op een iPad, hoor.

Zolang deze nog in mijn tuin rond loopt, ben ik meer dan tevreden!

Tuinfluiter

18 December 2011 om 09:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.