Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

83. Bloopers (1)

2 reacties

Wat een prachtige beelden waren dat !!! De boot met buitenboordmotor waarmee Sinterklaas wordt rondgevaren over het Paterswoldse meer slaat om en de Goedheiligman raakt te water. Met een ferme schoolslag waarop Pieter VDH jaloers zou zijn, vervolgt de Sint op waardige manier zijn kletsnatte avontuur. De mijter keurig rechtstandig, de tabberd achter zich aanslepend behoudt de bisschop zijn waardigheid, wetende dat het jeugdige, gelovige volkje toekijkt. Alleen zijn staf zinkt naar de bodem van het Drentse meer. Duidelijk is dat de kleine Klaas,  destijds wonend in een volkswijk van Madrid, aldaar zijn zwemdiploma (certificado de natación) met glans behaald heeft. Op die jonge leeftijd had Klaasje nog geen idee dat hij later clericaal zou worden, integendeel, ook hij wilde òf boswachter òf brandweerman òf piloot worden, zoals elke jongen van die leeftijd. Hoe kon hij op dat moment weten dat hij vele tientallen jaren later, in bisschopskledij, in een suffig Drents meertje zou belanden en aldaar zijn zwemkunsten zou moeten vertonen…
Zie voor de beelden: http://www.youtube.com/watch?v=uo47fpp6JxM&feature=related  

Bij het bekijken van Sinterklaasbloopers gaat 90% over zielige hulpsinterklazen, die zonder enige rijervaring, toch proberen op een wit paard te klimmen. Het paard is nog zenuwachtiger dan de a.s. berijder, temeer vanwege de grote kinderschare. Bovendien heeft zo’n paard niet de intensieve stressbestendigheidstraining (dit woord onthouden voor scrabble!!) gehad, die de paarden van de gouden koets voorgeschoteld krijgen. De afloop van deze schimmel-bloopers is een stuk minder “waardig” dan de genoemde scène op het meer.
Andere sint-bloopers gaan over peuters, die controleren of de baard wel goed vast zit, over gehuurde hulp-sinten die in dat nauwe trappenhuis hun mijter verliezen, over die hulp-sint die zich (teveel) moed indrinkt of over die éne keer dat het op 5 december met windkracht 9 uit het noordwesten waaide. Nee, met mijn kleinkinderen kijk ik nu nog geen Sinterklaasbloopers. Ze geloven nog in die man en dan is het niet verstandig om daar afbreuk aan te doen.
Wat we wel kijken? Nou gewoon, baby-bloopers, sportbloopers, animalbloopers of  weddingbloopers. En dat doen we op youtube.nl
Een enkele keer moeten we ook lachen om het programma van Hans Kraaij jr., hoewel deze grappen soms erg flauw in scène gezet zijn. En naar Jackass kijken we al helemaal niet. Deze figuren weten van tevoren dat ze elke keer in een pijnlijke blooper zullen belanden. Niet zo gek dus dat CZ weigert om de crew van Jackass een aanvullende verzekering aan te bieden. Deze halve garen grossieren in bezoekjes aan de huisartsenpost, de spoedeisende hulp en de intensive care. Eigen schuld, dikke bult, misschien wel een héle dikke bult !! Alleen financieel hoef je geen medelijden te hebben met deze lieden. Hele volksstammen geven hun euro’s uit om Jackass the Movie te bekijken. Uit leedvermaak uiteraard. 

Geen leuker vermaak dan leedvermaak. Natuurlijk gaat er van alles mis tijdens een sportwedstrijd en natuurlijk knalt een peuter die amper kan lopen, overal tegenop en natuurlijk is het grappig om te zien dat (huis)dieren compleet onvoorspelbaar gedrag kunnen vertonen. 
Persoonlijk zijn bij mij de weddingbloopers favoriet.Natuurlijk gaat de bruid onderuit op de dansvloer als ze, in een overmoedige bui, onder invloed van een aantal wijntjes, nog steeds gehuld in haar lange trouwjapon, een aantal variaties uitprobeert van een sensuele Zuid-Amerikaanse dans.
Een bekende scène is die van de bruidegom, die tijdens de plechtige ceremonie, langzaam onderuit zakkend, het bewustzijn verliest. Persoonlijk denk ik dan aan een ingestudeerde act waarbij ik de a.s. echtgenoot ervan verdenk dat dit een slimme en ludieke manier is om de vraag “wat is hierop uw antwoord” met “nee” te beantwoorden. 
Eén van de leukste bloopers vindt u op: http://www.youtube.com/watch?v=oIP_Tnypy8k
Hierbij wordt de plechtigheid gehouden op een soort steiger aan het water. De weigerambtenaar heeft zojuist het jawoord ontfutseld aan het bruidspaar en hij verzoekt aan een jongeman om de ringen te komen brengen. Helaas, deze jongeman struikelt en neemt en passant de bruid èn de ambtenaar mee in zijn val, waarmee in elk geval een deel van de bruiloft in het water valt. Persoonlijk denk ik dat er hier sprake is van een verborgen drama: vermoedelijk is de ringdrager (Lord of the Rings) een afgewezen minnaar van de bruid en is dit zijn manier om wraak te nemen op alles en iedereen.
Heel pijnlijk is ook de scène van de bruidegom, die zijn bruid over de drempel wil dragen. Opnieuw zal er drank in het spel zijn, als het hoofd van de bruid hardhandig in botsing komt met de metalen deurpost. Het eerste schrammetje in het nog prille huwelijk. Eén ding is zeker: de bruid zal slapen als een blok. 

Het volgende verhaal is van een heel andere orde.
Tijdens een plechtige mis torsen 4 mannen een Mariabeeld op een grote houten bodem, door de kathedraal. Het koor zingt en met langzame gecontroleerde bewegingen proberen de 4 mannen een bocht te nemen. Helaas, één van de mannen verliest zijn grip en onder luid gegil van de gelovigen stort het beeld ter aarde, waarbij het hoofd van Maria door het gangpad rolt.
Het nonnetje op de voorste rij bidt snel enkele weesgegroetjes, maar de Heilige Maagd heeft even geen tijd om te antwoorden, haar hoofd ligt in het gangpad en de rest wordt discreet naar een zijvertrek getild.
Niet echt een blooper om te lachen. Dit is drama van de bovenste plank. Toch kijken?
Dit is het adres: http://www.youtube.com/watch?v=f_ogaDSLB78 

Niet vergeten om komende week op Youtube te kijken naar de laatste Sinterklaasbloopers. En ik verheug me ook al op volgend jaar, als mijn kleinzoon niet meer gelooft in die man uit Spanje. We hebben nog veel leuke filmpjes in te halen…. 

2 reacties

Prachtige bloopers, Han! Ik heb er eentje bekeken, die van het Mariabeeld. De anderen bekijk ik wat later op de dag. Mijn appeltaartmix staat te wachten, want morgen ben ik jarig.
Tuinfluiter

05 December 2011 om 09:11

Gefeliciteerd alvast!!

En morgen een fijne dag.

han44

05 December 2011 om 11:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.